Artiklid ja uudised

Jõulupidustusteks põrandad värskeks lihtsa hoolduse abil

 Allikas: www.finefloors.ee

Allikas: www.finefloors.ee
Paljudel meist on kodus väikest värskendust vajavad puitpõrandad. Kui koos lähenevate pühadega kasvab ka soov veeta jõulud hubases värske ilmega kodus, aga aega napib, aitavad Teid FineFloors Põrandasalongi põrandameistrid. Soovi korral on võimalik tellida ka nn „võtmed kätte“ paketti, mille puhul tulevad põrandameistrid kohale ja hoolitsevad ise asjade ümbertõstmise eest enne ja pärast põranda hooldust.
Hooldus saab alguse põhjalikust hoolduspesust, mida teostatakse poleerimismasinaga. Pesuainena kasutatakse toodet Rubio Monocoat Soap. Põhjalik hoolduspesu on oluline sellepärast, et kogu mustus puidu ja selle pooride seest välja tuleks. Kui põrandapind on pestud, kuivatatakse see vettimava tolmuimejaga ja poleeritakse üle, et pind oleks võimalikult kuiv.


Hoolduse tegemiseks kasutatakse Rubio Monocoat hooldusõli Universal Maintenance Oil. Tegu on universaalse hooldusõliga, mida kasutatakse puitpindade kaitseks ja värskendamiseks. See sobib kasutamiseks ka nende pindade hooldamiseks, mille viimistlemisel on Rubio Monocoat õli asemel kasutatud mõnda muud õli, lisaks sobib see ka lakitud pindade hooldamiseks, mille kattekiht on hakanud pragunema. Kuna Rubio Monocoat õlid reageerivad ainult vabade puidukiududega, on hooldusõli kulu minimaalne. 0,5l Universal Maintenance Oil hooldusõliga saab hooldada umbes 75-100m2 pinda, sõltuvalt puidu tüübist ja selle ettevalmistamise viisist. RMC Universal Maintenance Oil hooldusõli on saadaval viies eritoonis - Pure, White, Grey, Brown ja Black. Tänu sellele saab musta värvi viimistlusega põranda hooldada ka musta värvi hooldusõliga.

 Allikas: www.finefloors.ee

Allikas: www.finefloors.ee

Õliga põranda katmiseks kasutatakse spetsiaalset masinat, millega on õli kandmine põrandale põhjalikum. Õli peale kandmiseks kasutatakse valget poleerimistalda. Peale põranda õlitamist lastakse õlil puiduga 5 -10 minutit reageerida ja seejärel eemaldatakse üleliigne õli poleerimismasinaga, kasutades taas valget poleerimismasina talda.
Kui aga on vaba aega ja tegutsemissoov on suur, on võimalik kõike eelräägitut ka kodus oma vahenditega teostada. Kodustes tingimustes hooldusõlitamist teostades on soovituslik pesta põrandat tootega RMC Soap, kasutades selle jaoks kahte eraldi veeämbrit - ühes ämbris on seebivesi, teises puhas vesi. Kui põrand on korralikult pestud, tuleb lasta sellel kuivada. Kui teostate hooldust käsitsi, kandke õli põrandale riidelapi, harja või svammiga. Korraga on soovituslik töödelda 2-4m2 suurust ala. Kõik pinnad tuleb 15 minuti jooksul kuiva ebemevaba lapiga üleliigsest õlist puhastada. Hooldatud põrand on kuiv ja kasutusvalmis umbes 24 tunni möödudes.

 Allikas: www.finefloors.ee

Allikas: www.finefloors.ee

Kodustes tingimustes võib puitpõrandat hooldada vastavalt vajadusele. Korra paari nädala jooksul RMC Soap hooldusseebi lisamisest põrandapesuvette piisab täiesti põranda kaunina hoidmiseks. Hooldusõlituse vajadus oleneb sellest, kui suur on konkreetse puitpõranda kasutuskoormus.

 Allikas: www.finefloors.ee

Allikas: www.finefloors.ee

FineFloors Põrandasalong
www.finefloors.ee
Facebook

Sisestatud: 26.11.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Puiduhoolduse abimehed FineFloors põrandasalongist

Puiduhoolduse abimehed FineFloors põrandasalongist

Kevad paneb paljud meist mõtlema oma kodu üldisele suurpuhastusele. Tänapäeval on suurtes poekettides saada palju kõikvõimalikke erinevaid puhastusvahendeid erinevate pindade tarbeks. Tihti ei teata, et puitpind vajab spetsiaalselt puidule mõeldud hooldusvahendeid, kuna erinevad laiatarbevahendid võivad kasu asemel hoopis kahju teha. FineFloors Põrandasalong pakub laias valikus erinevaid hooldustooteid, mis on mõeldud puitpindade hooldamiseks.

vaata kõiki