Artiklid ja uudised

Kodukirja ja K-Rauta mängualade konkursi võitis juugendlik mängumaja Karlovas

Kodukirja ja K-rauta suvise mängualade konkursi võitis Tartus Karlova asumi miljööväärtuslikus piirkonnas asuv juugendlik mängumaja.

 Allikas: digi.kodukiri.ee

Allikas: digi.kodukiri.ee

“Milline majake välja nägema hakkab, otsustasime hoovi peredega ühiselt,” räägib Katri Voika Tolstoi tänaval asuva majakese sünniloost. See sai kauni torni nagu üks krundi hoonetest ja sulandub nüüd hoovi õhustikuga. Majas saab nii poodi kui kohvikut pidada, liugu lasta, tahvelseinale joonistada, lugemisnurgas istuda kui põrandasse peidetud liivakastis mängida.

 Allikas: digi.kodukiri.ee

Allikas: digi.kodukiri.ee

K-rauta sisekujundaja Merike Hirvoja kiidab võidutöö puhul nii imelist sobituvust ajaloolise eksterjööriga kui ka mänguala funktsionaalsust. “Vahva on see, et mänguplats on mõeldud mitme pere lastele, üheskoos loodud ja hästi läbimõeldud. Lastel on Karlova tagaaia roheluses kõik võimalused mängimiseks ja ajaveetmiseks,” kiitis mänguala tervikut Hirvoja.

Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul saab konkursitööde varal öelda, et armastatud on romantilised kollased või rootsipunased majakesed, mis on põhjalikult sisustatud – lausa miniköögi ja diivaniga. “Paljud isad meisterdavad majad ise. Need on kas piraadilaevad või onnid, asuvad õunapuu või kivi otsas, alati leidlike ronimisvõimalustega,” rääkis Pajula.

 Allikas: digi.kodukiri.ee

Allikas: digi.kodukiri.ee

Žürii liikme Merike Hirvoja sõnul osales konkursil palju originaalseid ja loomingulisi mängumajasid, mis vastandusid meeldivalt masstoodangule. “Konkursil osalenud tööde puhul jäi silma, et paljud mängumajad sobituvad ümbritseva miljöö või peamajaga, sageli on ka mängumajale rajatud terrass, kus pikniku või sünnipäeva pidada. Mängumaja on iga lapse unistus, eriti kui sinna saavad sõbrad kokku tulla ja vahest öösekski jääda,” rääkis K-rauta esindaja.

 Allikas: digi.kodukiri.ee

Allikas: digi.kodukiri.ee

Konkursil osales ligi 40 maja ja mängupaika üle Eesti. Publiku lemmikuks sai netihääletusel perekond Tavase avara terrassiga mängumaja Harjumaal Rae vallas. Kodukiri ja K-rauta korraldavad mängumajade konkurssi teist korda, mullu läks võit perekond Bankieridele Meriväljal.

Sisestatud: 03.08.2016

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki