Artiklid ja uudised

Vineerimaailm soovitab: muuda lastetuba vineeri abil huvitavamaks

Lapsed sirguvad ja ka toad tuleb vastavalt eale sisustada - kes läheb lasteaeda, kes kooli. Kuidas meelitada laps ema-isa kaisust oma voodisse magama? Ikka vahva või huvitava voodiga. Koolitükke on samuti palju toredam teha enda käe järgi ning huvitavaks ehitatud laua taga. Vineerimaailm toob välja mõned lihtsad näited, kuidas on võimalik vineeri lastetubades kasutada.

Ronimissein
Treenime lapsed tugevaks ronimisseina abil. See sobib pigem koolieeliku tuppa, sest tal on rohkem jõudu ning kukkumine ei tule samuti nii kergelt. Sellegipoolest võib põrandale mõne ilusa kattega õhema madratsi valmistada. Ronimisseina võib meisterdada nii seina keskele, toa nurka kui ka näiteks nari külge. Vineerist ronimisseina saad lõbusamaks muuta kas värviliste ronimiskividega või kivide mustrisse sättimisega. Samuti võid vastavalt interjöörile ning lapse soovile kaunistada seina ilusa joonistuse või lennuka sõnumiga.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Narivoodi
Kui lapsi on peres mitu ja ruumi pigem vähevõitu, siis tuleb ruumikasutuse suhtes loov olla. Hea lahendus magamistoas on narivoodi - nii jääb rohkem ruumi muudeks tegevusteks. Narivoodeid saab asetada nii üksteise peale kui ka toa nurka suunaga kumbki erineva seina poole. Nii tekib pealmise voodi alla natuke vaba ruumi. Sinna saab näiteks laua panna või kasutada tekkinud ruumi hoopis mänguasjade hoiustamiseks. Ülemisele voodile saamiseks võib meisterdada redeli, trepi või eelmises peatükis mainitud ronimiskivid. Tüdrukutele meeldiks kindlasti kasutada kardinat voodi ja muu ruumi eraldamiseks.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Voodipeats
Lastele meeldib ikka onne ehitada, nad tunnevad end seal kindlamalt. Miks mitte meisterdada oma lapse voodile väike varjualune. See annab voodile teatava eraldatuse muust ruumist, täpselt nagu onnis. Peatsi külge saab kinnitada valguspalle või lihtsalt tulukesi, mis õhtul mõnusa olemise loovad. Peatsi võib ära värvida, et toale veidi aktsenti juurde anda. Sissepoole saad samuti toredaid kujutisi või sõnumeid kirjutada. Lisaks saab peatsi külge veel kinnitada näiteks kerge läbipaistva kardina, mis suvel ka sääski eemale hoiab. Voodipeatsit saab edukalt ka ruumijagajana kasutada asetades voodi nii, et peats jääb mitte seina vaid toa poole.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Tahvelsein
Mõnel lapsel avaldub kunstianne juba üpris varakult ning tihtipeale hakatakse seinte peale joonistama. Seda saab vältida, kui vineerist kriidivärviga kaetud tahvel valmistada. Tahvleid võib valmistada erineva mõõdu ja kujuga ning neid saab asetada laua peale, seina külge, riiulisse ja suuremad tahvlid saab lihtsalt seina najale toetada. Suurematele lastele sobib tahvel hästi erinevate ülesannete või meeldetuletuste üleskirjutamiseks. Tahvlile saab märkida ka tunniplaani, trennikava jms.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Teadetetahvel
Teadetetahvel sobib mõistagi pigem vanemale lapsele. Selle külge saab nööpnõeltega kinnitada erinevaid tunniplaane, memosid ja võib-olla mõne ilusa kunstiklassis meisterdatud teose. Lisaks saab tahvli külge kinnitada erinevaid korvikesi või topsikuid värvipliiatsite jms hoiustamiseks. Tahvli võid panna nii püsti seisma seina najale kui ka pikkupidi näiteks laua peale. Samuti saab seda lapsele meelpäraselt värvida või kaunistada. Kui seinale kinnitatava tahvli alla äärde väike riiul lisada, siis saab sinna lisaks veel asetada näiteks raamatuid, mänguasju või hoopis öölambi.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Lugemisnurk
Tee raamatulugemise kogemus lapse jaoks veel mõnusamaks ja meisterda talle väike lugemisnurk, kus ta ennast mugavalt tunneks. Hästi saad kasutada näiteks vineerist mänguasjakasti, mille polsterdatud kaane peal oleks mugav istuda. Aseta see näiteks kapi või seina kõrvale, siis on seljal ka rohkem toetuspinda. Lihtsam variant on valmistada väike kastike, millel on lisaks põhjale, taga- ja küljeseintele ka väike katus pea kohal. Katuse külge saad näiteks kohtvalgusti kinnitada. Kasti põrandale aseta mõned padjad, millel on mõnus pikutada. Ka tagaseina võib lapsega koos kaunistada.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Mänguasjakast
Kõige lihtsam on valmistada vineerist kast ning sellele rattad alla panna - nii saab seda kerge vaevaga siia-sinna liigutada. Kasti võib valmistada ka sellise, et see voodi alla mahuks. Mänguasjakastidele võib kaaned meisterdada, et neid saaks üksteise peale asetada. Kindlasti tuleks läbi mõelda sellisel puhul, kas paigaldada käeaugud või –pidemed. Kui ruum lubab, siis on veel toredam valmistada sellises suuruses kast, kuhu laps ise sisse mahuks. Tähelepanuta ei tohiks jätta kasti valgustust, sest kes pimedas ikka istuda tahab. Kastid võib kaunistada erinevate kujutistega või üle värvida. Eksperimenteerida saab ka kriidivärvidega.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Kirjutuslaud
Kirjutuslaua juures veedab koolilaps või –eelik väga suure oma ajast. Meisterda talle huvitav ja kaasahaarav tööpind. Vineerist võib valmistada seina külge kinnitatavat ristkülikukujulist lauda, mis on ühteaegu nii laua pinnaks kui ka riiuliks. Külgi saab kasutada teadetetahvlina või kriidivärviga kattes märkmete tahvlina. Samuti võib lisada kohtvalgusteid - näiteks panna need klambriga riiuli või toru külge rippuma. Kõige lihtsam laua valmistamisviis on kinnitada õiges mõõdus vineerist tahvellaud seina külge.

 Allikas: www.vineerimaailm.ee

Allikas: www.vineerimaailm.ee

Materjal hangi kindlasti Vineerimaailma uuenenud outletist. Sealt leiad nii üksikuid suuri tahvelid kui ka erimõõdulisi vineeritükke.

www.vineerimaailm.ee
Facebook

Sisestatud: 24.08.2017

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki