Artiklid ja uudised

Oot-Oot kajastab uusimaid skandinaavia mööblidisaini trende Stockholmi messilt

Veebruari teisel nädalal köitis disainihuviliste meeli Stockholmi mööbli- ja valgustusmess, mis täitis ligi 40 000 ruutmeetri suuruse messikeskuse ala värskeimate sisustus- ja valgustusinnovatsioonidega. Uute toodete, materjalide ja keskkonnasõbralike ning tehnoloogiliste lahendustega käis tutvumas ka Oot-Oot.

Sarnaselt varasematele aastatele jaotati ka tänavu messiala funktsioonipõhiselt kolmeks põhihalliks ja sektsiooniks, kus disaini järelkasvule anti võimalus tutvustada oma esimesi projekte.

 Allikas: oot-oot.com

Allikas: oot-oot.com

Kontsentreeritud ja kvaliteetne disain

Mess paistis silma ennekõike lahenduste poolest, mis lähtusid kasutajamugavusest, kompaktsusest ja vastupidavusest. Taolised märksõnad disainis on kanda kinnitanud suuresti tulenevalt üha kasvavast vajadusest multifunktsionaalse mööbli järele, mis sobiks kasutamiseks nii era- kui ka avalikus ruumis. Kvaliteet ja kontsentreeritus on kahtlemata omadussõnad, mis sobivad kirjeldamaks tänavust Stockholmi mööblimessi väljapanekut.

Keskkonnasõbralik valgustus

Messil ei jäänud tähelepanuta ka arengud valgustusdisainis, kus on ära kasutatud ökonoomseid tootmisviise. Energiasäästlik LED-tehnoloogia on loonud võimaluse uuteks lahendusteks, mida varem ei saanud rakendada. See on andnud disainis mänguruumi mõtlemaks välja mitte üksnes täiesti uusi lambivorme, vaid kontrollimaks ka valguse intensiivsust ja värvi.

 Allikas: oot-oot.com

Allikas: oot-oot.com

Võidutsevad soojad toonid, must metall ja seemisnahk

Skandinaavia disain on tuntud heledate toonide, puhaste joonte, naturaalsete materjalide ja minimalistlike vormide poolest ning need tunnusjooned kehtisid ka messi väljapanekute osas. Küll aga võis täheldada mõjutusi ülemaailmsetest värvitrendidest. Nii eksponeerisid mõnedki ettevõtted terrakotakarva ja emeraldirohelisi tooteid. Diivanitel domineerisid mustad peenikesed metalljalad ning kattekangana pehmed tekstuurid, nagu seemisnahk ja samet.

Skandinaavia disaini võidukäik

Stockholm Furniture & Light Fair on üks osa Stockholmi linna disaininädalast, olles kohtumispaigaks rohkem kui 700 disainiettevõttele 35 erinevast riigist. Tänavu meelitas üritus ligi enam kui 400 000 ostuhuvilist, arhitekti ja disainiprofessionaali üle maailma, mis on mullusega võrreldes 6.5% kõrgem tulemus. Esmakordselt aastal 1951 aset leidnud Stockholmi mööbli- ja disainimess on tänaseks kasvanud suurimaks Põhjamaise disaini väljapanekuks maailmas.

 Allikas: oot-oot.com

Allikas: oot-oot.com

www.oot-oot.com

Sisestatud: 14.02.2018

Oot-Oot Stuudio

Tel:
5373 0049
Aadress:
Rävala 7, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

8 KÜSIMUST OOT-OOT STUUDIO LOOJALE, DISAINER MARKO ALALE

Marko Ala on üks kahest Oot-Oot Stuudio loojast. Oot-Oot Stuudio on disainmööbli firma, mille tooted on nii disainitud, kui ka valmistatud Eestis. Oot-Oot Stuudio tegutseb väikese viiepealise kollektiiviga Tallinna kesklinnas Rävala pst 7 ja nende tugevuseks on kindlasti see, et kõigil Oot-Oot Stuudio inimestel on disainiharidus. Mööblidisainiga konkreetsemalt tegelevad kolm disainerit Marko Ala, Joonas Torim ja Mihkel Mölder. Esitasimegi Marko Alale 8 küsimust, et tema ja Oot-Oot Stuudio kohta rohkem teada saada.

KUIDAS LEIDA IDEAALNE DIIVAN?

KUIDAS LEIDA IDEAALNE DIIVAN?

Kui ees on diivani vahetamine või uue soetmine, võite leida ennast küllaltki keerulisest olukorrast. Valikuid on ju turul mustmiljon. Kuidas aga tunda ära see ideaalne diivan?
Diivaneid on erineva ergonoomikaga ja selleks, et leida omale sobiv, tuleb selgeks teha, kas eelistad midagi pehmemat või jäigemat. Suure istumissügavusega diivanit, et mõnusalt lebotada või klassikalist kitsast diivanit. Nii sule-, verdu- kui poroloondiivanid on väga erineva tunnetusega. Ei saa väita, et üks on parem kui teine, vaid tuleb lihtsalt proovida ja leida endale meeldivaim.

vaata kõiki