Artiklid ja uudised

Puhastusteenused – miks, millal ja millised valida?

Kui mõelda, millele oma kodu juures kõige rohkem rõhku pannakse, on selleks reeglina remont ning esialgne sisustamine. Kui aga kõik on valminud, unustatakse ära see, et kinnisvara pikaajalise kestvuse tagab eelkõige korralik ja regulaarne hooldus.

See ei tähenda mitte ainult maja eest hoolitsemist vaid ka mööbli ning põrandapindade korrashoidu. Selleks, et kinnisvara väärtus ei langeks, tutvustame kolme küllaltki tähtsat puhastusala, mis kiputakse ära unustama. Muidugi teeme rohkematki ning teised puhastusteenused, mida pakume, võib leida siit. Alustada tasub aga kõige olulisemast.

Spetsiaalne pehme mööbli puhastus on vajalik ka kodudes
Igas kodus on olemas pehme mööbel – paar tugitooli, suur nurgadiivan või mugav nahksohva. Igapäevase kasutamise käigus on loogiline, et mööbel määrdub. Eriti suureks murekohaks on see peredes, kus on väikelapsed või koduloomad, kelle arusaam puhtusest ei ole päris sama, mis täiskasvanul.

Aegajalt diivanikatte märja lapiga ületõmbamine võib tunduda piisav, ent tegelikkuses tegemist pealispinna puhastamisega ajaga koguneb mustust nii palju, et nende väljasaamine muutub aina keerulisemaks. Puhastusteenus aitab säästa nii enda aega kui ka vaeva. Professionaalidel võtab diivani puhastamine keskmiselt pool tundi ning pehme mööbli puhastus on üks meie pakutavatest teenustest.

Meie kasutatav tekstiilipuhastusaine tungib sügavale tekstiilikangasse. Kui tavavahenditega puhastades võib juhtuda, et kemikaal jääb koos mustusega endiselt mööblieseme külge, siis meie kasutame imurit, mille abil puhastusvahendid ja ka mustus mööbliesemelt korralikult eemaldatakse.

Pehme mööbli puhastus hõlmab ka nahkmööbli korrashoidu ning selle puhastusprotsess on veidi erinev: mööblieseme pind puhastatakse ja sellele kantakse hooldusaine, mis takistab naha murenemist ning väldib mustuse kinnitumist nahapooridesse.

 Allikas: pixabay.com

Allikas: pixabay.com

Tolmukogujast vaiba põhjalik puhastus
Teiseks populaarseks teenuseks on vaipade keemiline puhastus. Vähemalt üks vaip on olemas igas kodus ning rohkelt on ka inimesi, kes eelistavad kogu põranda vaibaga katmist. Regulaarne puhastamine aitab vaiba eluiga pikendada ning kindlustab selle, et vaip tervisele hoopis halvasti ei hakkaks mõjuma. Täpsem puhastusviisi valik sõltub muidugi vaiba materjalist.

Tolmuimejaga koristamine on muidugi kõige tavalisem ning sugugi mitte halb variant, ent korra või kaks aastas tasuks tellida vaipade keemiline puhastus, et vaip täiesti puhtaks saada. Korralikult tehtud sügavpuhastus eemaldab nii kõige kangemad plekid kui ka tolmulestad, mis on tihtipeale ebamugavate allergiate põhjustajateks.

Vaiba puhastus võib toimuda nii sinu kodus kui ka meie juures. Mõlemal juhul kasutatakse spetsiaalseid masinad, pesulahusteid ja plekieemaldajaid. Kuna kõige efektiivsem on just vaipade märgpesu, tuleb arvestada ka sellega, et lõplik kuivamine võib aega võtta – kodus puhastamise korral sõltub see suuresti ventilatsioonist, kuid reeglina on maksimaalne aeg kaks kuni kolm päeva.

Puhastamist vajab igasugune põrand
Kui aga kodus on vaipkatte asemel mõni muu põrandamaterjal, võib vajalikuks osutuda põranda õlitamine ja vahatamine. Olenemata põranda materjalist aitab õige hooldus põranda eluiga pikendada ning säilitab esialgset väljanägemist. Vastupidavat PVC- ja linoleumpõrandat leidub kodus vähem kui kontorites, ent kui need on siiski sisustusesse valitud, on vaja nende eest ka hoolt kanda.

Kodustes oludes piisab tõenäoliselt sellest, kui hooldus korra aastas tellida. Valede vahendite korral võib põranda ära rikkuda või võib tekkida probleeme näiteks ootamatult libedaks muutunud põrandapinnaga.

Seetõttu on tähtis õigete vahendite valik. Mõnikord on põranda vahatamine parem valik kui õlitamine, teinekord ei pruugi aga kumbki variant sobida. Näiteks puitpõranda juures on põranda õlitamine hea valik, sest õli imendub puidu pooridesse ning takistab ligipääsu niiskusele ja mustusele.

Hooldust on vaja isegi sellise vastupidava materjali nagu kivipõranda juures. Kuigi võib mõelda, et kivi püsib sajandeid ja ta seda tõesti ka teeb, siis süvapuhastus ja korralik hooldus parandavad oluliselt põranda väljanägemist.

Allikas: SPS Grupp OÜ

Sisestatud: 15.05.2018

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

vaata kõiki