Artiklid ja uudised

Mööblimasin annab nõu: 4 asja, mille peale köögi valgustamisel mõelda

Köögi valgustuse kohta käib üldine reegel, mille kohaselt igal tasandil on oma valgustus – üldine valgustus kogu ruumi jaoks, tööpindade valgustus ja dekoratiivvalgustus. Kuidas neid omavahel kombineerida, on iga köögi puhul erinev. Valgustus valitakse koostöös kliendiga ja planeeritakse vastavalt köögi eripärale.

 Allikas: www.mooblimasin.ee

Allikas: www.mooblimasin.ee

Siiski juhtub, et valgustus on planeerimise käigus kui mitte teisejärguline, siis ununema kippuv. Erineva valguse vajadust kiputakse alahindama, mille tulemusena tuleb peale köögi valmimist hakata valgusteid lisama. Et seda vältida, on meil mitmeid nõuandeid, mille peale mõelda. Me ei koorma Sind liialt numbrite ja teadusega, kuid valgustus on tõesti valdkond, kus lisaks ilule ja disainile, on olulised ka tehnilised näitajad. Mööblimasina spetsialistid aitavad seda mõelda Sinu eest.

Mõtle läbi enda jaoks olulisemad kohad, kuhu vajad enim valgust või kuhu soovid tekitada hubast nurgakest.

 Allikas: www.mooblimasin.ee

Allikas: www.mooblimasin.ee

Tööpinna kohtvalgus

Kõige levinum koht, kuhu on hea valgustust planeerida, on köögimööbli seinakapialused, mis paiknevad tööpinna kohal. Olenevalt sellest, kui palju looduslikku valgust läbi akende ruumi jõuab, võib teinekord ekslikult arvata, et valguse vajadus valgustite näol on väiksem. Ei tohi unustada, et Eesti eripäraks on pikk ja pime talvine periood, kus loodusliku valguse peale kuigi palju loota ei saa.

Sellised köögid, mille kohal ei paikne seinakappe, vajavad erilahendusi. Selleks võib olla piisavalt tugev valgustus laes, eraldi disainitud puidust või mõnest muust materjalist valgustite hoidja, kuhu saab süvenditesse paigutada vajaliku koguse LED valgusteid.

 Allikas: www.mooblimasin.ee

Allikas: www.mooblimasin.ee

Kraanikauss ja köögisaar

Ruumikad koduköögid mahutavad tänapäeval tihti ka köögisaare, millel on mitmekülgne funktsioon. Vastavalt sellele ei tohiks märkamata jääda, kui suur on valguse vajadus köögisaare kohal. Olenevalt soovidest, on võimalik planeerida valgustuslahendus, mille valgustugevust saab reguleerida tugevamaks või vastupidi nõrgemaks. Samuti ei tohiks valgusega koonerdada kraanikausi kohal.

 Allikas: www.mooblimasin.ee

Allikas: www.mooblimasin.ee

Kappide sisemus

Tänu LED-valgusribadele on kappide ja sahtlite sisude valgustamine muutunud lihtsamaks ja ka populaarsemaks. Võimalusi on täpselt niipalju, kui köögimööbli tellijal on fantaasiat ja natuke rohkemgi ning muidugi oleme meie Mööblimasinast ka abiks. Kasutada saab sensoreid, mille abil valgus süttib ja kustub kappe ja sahtleid avades ja sulgedes. Valgusteid saab paigaldada nurgakappidesse, suurematesse sahtlitesse ja ülemistesse kappidesse, kuhu on plaanis paigutada hulgliselt asju.

Oleme kohanud mitmel korral ka kliente, kes eelistavad minimaalselt vähe asju vaateväljas hoida. Väikesed köögimasinad soovitakse kapis peidus hoida. Need on justkui köök-köögis lahendused. Avad kapiuksed ja sulle avaneb vaade kõigele, mida vajad hommikul ärgates: kohvimasin, röster, võileivagrill jm väike köögitehnika. Sellise kapi jaoks on meie soovitus planeerida eraldi valgustus.

 Allikas: www.mooblimasin.ee

Allikas: www.mooblimasin.ee

Dekoratiivvalgus

Valguse abil on võimalik köögis luua väga palju erinevat meeleolu. Õige nurga alla seatud valgusti aitab tähelepanu koondada köögi keskmesse, muuta ruumi avaramaks või vastupidi väiksemaks. Kui Sul on esemeid, mida soovid köögis eksponeerida ja eraldi rõhutada, siis seda on lihtne valguslahenduste abil korraldada. Muidugi võiks hoida pilk peal tervikul, et tähelepanu ei püütaks kiskuda eri suundadesse, mille tulemusel läheb kaotsi algne taotletud idee ja liigne valgusmüra rikub kogu efekti.

Valgusest ja valgustitest on Mööblimasina blogis olnud varemgi juttu ja seda kirjutist saab lugeda siit.

Köögimööblit planeerides küsi Mööblimasinalt julgelt nõu ja paku lisaks välja enda lahendused ja soovid, mille teostusvõimalused saab üle vaadata. Parim tulemus sünnib alati koostöös ja eritellimusel köögimööbli võlu selles seisnebki, et see on tehtud Sulle ja köögimööbel on seetõttu isikupärane.

Ammuta lisaks inspiratsiooni Facebookist ja kodulehelt www.mooblimasin.ee.
Võta kontakti siin ja aitame Sul teostada unistuste kööki!

Sisestatud: 10.10.2018

MÖÖBLIMASIN

Tel:
5657 4500
Aadress:
Sõpruse pst 33 , Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

3 KÕIGE TÄHTSAMAT KÜSIMUST KÖÖGIMÖÖBLI PLANEERIMISEL

3 KÕIGE TÄHTSAMAT KÜSIMUST KÖÖGIMÖÖBLI PLANEERIMISEL

Köögi planeerimine algab tavaliselt tükk maad enne seda, kui esimesed detailid paigaldajate õlul üle lävepaku saabuvad. Vahest on mõte oma köögist idanemas isegi enne, kui uus kodu välja valitud või valmis ehitatud on.

Just nii ongi hea, sest köök on koht, kus kogu pererahvas igapäevaselt kokku saab. Seal lihtsalt peab mugav ja mõnus olema.

Hästi valitud köök lisab elule värvi ja kodule soojust. Seega, mida varem ja põhjalikumalt sa oma köögieelistused läbi mõtled, seda kihvtima tulemuse sa lõpuks saad.

Vaatame koos 3 küsimust, mis sind sinu unistuste köögile lähemale viivad.

KUIDAS KÖÖGIMÖÖBLIT TELLIDA: 8 ABISTAVAT KÜSIMUST

KUIDAS KÖÖGIMÖÖBLIT TELLIDA: 8 ABISTAVAT KÜSIMUST

Ükskõik, kas vajad köögimööblit päris uude koju või soovid olemasoleva köögimööbli uue vastu vahetada, selle tellimine algab oma soovide kaardistamisest ja hoolikast planeerimisest.

Köögimööbli planeerimisel ei piisa ilusate kappide paberile joonistamisest. Vaja on mõelda ka sellele, kuidas sa kööki kasutama hakkad.

Aitame sul mööbli planeerimise sammud 8 küsimuse abil läbi teha. Pärast pole vaja teha muud, kui läbimõeldud soovidega köögimööbli valmistaja juurde minna.

Köögimööbli firmades on tavaliselt ametis disainer, kes oskab sinu unistuste mööbli valmis joonistada. Kui oled aga ise juba eskiisi paberile pannud, vaatab ta selle üle paigutuse ja kasutusmugavuse seisukohast. Ikka selleks, et sul oleks oma uues köögis mugav ja mõnus toimetada.

vaata kõiki