Artiklid ja uudised

KIVIST TÖÖTASAPIND – ILUS, ÜLIMALT PRAKTILINE JA KESTAB KAUA

Uue köögi tellimisel on töötasapinna valik üks tähtsamaid otsuseid, mis sul teha tuleb. See peab sobima kappide disainiga, aga veelgi olulisem on, et seda oleks hea kasutada.

Kuna kivist töötasapind on järjest populaarsem, vaatame üle kivimaterjalide plussid ja miinused. Kui sa köögidisaineri juurde lähed, on sul juba siis iga materjali eelised teada ja valikut on lihtsam teha.

Kvartsist töötasapind

Kvartsist tasapind sisaldab tavaliselt veidi üle 90% looduslikku kivi. Näiteks Silestone’i kvartstasapinnad sisaldavad looduslikku kvartsi, mineraale, klaasi, pigmente ja liimainet.

Kvartsist töötasapinna suurim pluss on selle vastupidavus ja hea välimus. See näeb ka aastate pärast välja nagu uus ja kulumine ei kahjusta seda kuidagi. Põhjus on selles, et kvartsi pinda ei ole eraldi töödeldud – see on läbinisti ühesugune.

Kvarts on ainult õrnalt poorne, nii et kui sul pole just plaanis mitmeks päevaks punase veini, peedi- või sidruniplekke tööpinnale jätta, ei juhtu sellega midagi. Ka spetsiaalseid hooldusvahendeid ei ole vaja, piisab tavalisest puhastusainest (nt õrnast äädikalahusest), sest kangem keemiline kraam võib kvartsi läiget kahjustada. Ja pealegi, mida vähem keemiat kodus kasutada, seda parem.

Tasub meeles pidada, et pärast mõne konkreetse koha puhastamist võiks tooni ühtlustamiseks igaks juhuks terve tööpinna üle käia.

Kvarts on ka üsna kuumakindel, kuid väikeseks hoiatuseks peame ütlema, et kui asetad otse pliidilt võetud kuuma poti töötasapinna serva või nurga lähedale, võib sinna tekkida pragu või värvierinevus. Kasuta igaks juhuks kuumaalust, siis ei juhtu kvartsiga midagi.

Silestone’i töötasapindasid on umbes 50 värvitoonis ja kolmes paksuses: 12 mm, 20 mm ja 30 mm.

Võimalik on tellida samasugune kivivalamu.

Tootja annab Silestone’ile 25-aastase materjali garantii.



Keraamiline töötasapind

Keraamika on köögi tasapinnana kõige töökindlam. Meie soovitame tihti klientidele Dektonit, kuna see on kõikidest kivitööpindadest kõige vastupidavam.

See on toodetud 20 looduslikust mineraalist ning saanud oma erilised omadused 25 000 tonnise pressi all, mis teeb selle materjali täiesti ainulaadseks, sest teised tootjad nii rasket pressi ei kasuta.

Keraamiline töötasapind ei ole poorne, talub hästi kriimustusi ja on täiesti kuumakindel. Kui sa ei taha kuumaalust kasutada, võid kuuma poti pliidilt otse tööpinnale tõsta – sellega ei juhtu mitte midagi.

Samuti võid tööpinnal muretult hakkida ja lõigata, sest sinna ei jää naljalt ühtki kriimustust.

Ja kui mõni punaveini- või peediplekk jääb töötasapinnale mingil põhjusel päevadeks, on see hõlpsasti eemaldatav: sul läheb vaja ainult vett, seepi ja švammi.

Dekton on täiesti UV-kindel materjal, nii et isegi päikesevalgus ei tee sellele midagi. Võid seda vabalt kasutada ka väliköögis, sest Dekton on nii ilmastikukindel, et see on käibel ka majade fassaadimaterjalina.

Dektoni puhul peab arvestama, et selle muster ei ole läbiv, vaid katab teatud ulatuses ainult pinda. Sellepärast võivad pärast aastakümneid kasutamist mõnesse kohta kulumisjäljed tekkida.

Võimalik on valida enam kui 50 värvitooni ja viie paksuse vahel: 4 mm, 8 mm, 12 mm, 20 mm ja 30 mm.

Dektonil on 25-aastane garantii.





Looduslik kivi

Kes soovib kööki võimalikult naturaalseid materjale, võib kasutada viimastel aastatel väga populaarseks saanud looduskivi, milleks on peamiselt graniit ja marmor.

Marmor on väga pehme ja poorne materjal ning seetõttu plekkidele ja kriimustustele äärmiselt vastuvõtlik. Samas näeb see luksuslik ja väga kaunis välja – see nõuab lihtsalt rohkem hoolt ja ettevaatust.

Graniit on mõnevõrra töökindlam, kuid sellega peab samuti ettevaatlik olema.

Mitmed tootjad pakuvad looduskivist töötasapindadele kaitset, mida on vaja iga paari aasta tagant uuendada. Cosentino Sensa pakutav kaitse ei kulu aga looduskivilt maha ja ei vaja uuendamist, kuna ulatub 2–3 mm kivi sisse.

Selline kivitööpind kannatab välja ka mõnepäevase veinipleki ja selle hooldus on teistest looduslikest kivitöötasapindadest kordi lihtsam.

Sensa valikus on 10 graniiti ja kvartsiiti ning need on saadaval 20- ja 30-mm paksusena.

Tootja annab Sensale 15-aastase materjali garantii.




Mida veel tasub teada?

- Kõigile kivist töötasapindadele saab sisse freesida veesooned.
- Selleks et kivitööpinna kasutamine oleks eriti mugav, soovitame altpaigaldatavat valamut. Nii jääb pind eriti puhas ja kena.
- Enamikule kivist töötasapindadele saab teha servatöötlusi.
- Kivitööpinna peaks paika panema spetsialist.

Sisestatud: 09.11.2020

MÖÖBLIMASIN

Tel:
5657 4500
Aadress:
Sõpruse pst 33 , Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

3 KÕIGE TÄHTSAMAT KÜSIMUST KÖÖGIMÖÖBLI PLANEERIMISEL

3 KÕIGE TÄHTSAMAT KÜSIMUST KÖÖGIMÖÖBLI PLANEERIMISEL

Köögi planeerimine algab tavaliselt tükk maad enne seda, kui esimesed detailid paigaldajate õlul üle lävepaku saabuvad. Vahest on mõte oma köögist idanemas isegi enne, kui uus kodu välja valitud või valmis ehitatud on.

Just nii ongi hea, sest köök on koht, kus kogu pererahvas igapäevaselt kokku saab. Seal lihtsalt peab mugav ja mõnus olema.

Hästi valitud köök lisab elule värvi ja kodule soojust. Seega, mida varem ja põhjalikumalt sa oma köögieelistused läbi mõtled, seda kihvtima tulemuse sa lõpuks saad.

Vaatame koos 3 küsimust, mis sind sinu unistuste köögile lähemale viivad.

KUIDAS KÖÖGIMÖÖBLIT TELLIDA: 8 ABISTAVAT KÜSIMUST

KUIDAS KÖÖGIMÖÖBLIT TELLIDA: 8 ABISTAVAT KÜSIMUST

Ükskõik, kas vajad köögimööblit päris uude koju või soovid olemasoleva köögimööbli uue vastu vahetada, selle tellimine algab oma soovide kaardistamisest ja hoolikast planeerimisest.

Köögimööbli planeerimisel ei piisa ilusate kappide paberile joonistamisest. Vaja on mõelda ka sellele, kuidas sa kööki kasutama hakkad.

Aitame sul mööbli planeerimise sammud 8 küsimuse abil läbi teha. Pärast pole vaja teha muud, kui läbimõeldud soovidega köögimööbli valmistaja juurde minna.

Köögimööbli firmades on tavaliselt ametis disainer, kes oskab sinu unistuste mööbli valmis joonistada. Kui oled aga ise juba eskiisi paberile pannud, vaatab ta selle üle paigutuse ja kasutusmugavuse seisukohast. Ikka selleks, et sul oleks oma uues köögis mugav ja mõnus toimetada.

vaata kõiki