Artiklid ja uudised

KUIDAS KÖÖGIMÖÖBLIT TELLIDA: 8 ABISTAVAT KÜSIMUST

Mööblimasin annab nõu, kuidas tellida köögimööblit ja mida peaks silmas pidama.

Ükskõik, kas vajad köögimööblit päris uude koju või soovid olemasoleva köögimööbli uue vastu vahetada, selle tellimine algab oma soovide kaardistamisest ja hoolikast planeerimisest.

Köögimööbli planeerimisel ei piisa ilusate kappide paberile joonistamisest. Vaja on mõelda ka sellele, kuidas sa kööki kasutama hakkad.

Aitame sul mööbli planeerimise sammud 8 küsimuse abil läbi teha. Pärast pole vaja teha muud, kui läbimõeldud soovidega köögimööbli valmistaja juurde minna.

Köögimööbli firmades on tavaliselt ametis disainer, kes oskab sinu unistuste mööbli valmis joonistada. Kui oled aga ise juba eskiisi paberile pannud, vaatab ta selle üle paigutuse ja kasutusmugavuse seisukohast. Ikka selleks, et sul oleks oma uues köögis mugav ja mõnus toimetada.


KES JA KUI PALJU KÖÖKI KASUTAB?
Kes ja kui palju uues köögis süüa tegema hakkab? Kui pliidi ees seisab peamiselt üks inimene, on temal suurem sõnaõigus erinevate elementide paigutuse osas.

Aga kuna köök on kodu süda, kus terve pere päris palju aega veedab, peavad ka teised saama sõna sekka öelda. Kui üks pereliige, kes tavaliselt süüa ei tee, soovib köögis näha näiteks veinikülmikut ja teine jäämasinat, siis tuleks nende soovidega ka arvestada.

MILLISEID ELEMENTE TE OMA KÖÖKI SOOVITE?
Kõigepealt pane kirja see, mis sulle praeguse köögi juures meeldib ja mida sooviksid uues köögis samamoodi lahendada.

Järgmiseks mõtle, mis sulle praeguse köögi juures ei meeldi või mis pole nii mugav nagu sa sooviksid.

Kas soovid köögisaart, ülemist kapirida või avatud riiuleid? Valgustusega vitriini?
Võimalust praegusest põhjalikumalt prügi sorteerida?

KUI PALJU TEHNIKAT PEAB MÖÖBLI SISSE MAHTUMA?
Mõelge läbi, millist tehnikat te soovite oma köögis kasutada. Kas piisab tavalisest külmikust või soovite kahe poolega suurt ja nutikat külmkappi? Mitme keedualaga pliidiplaati teie perel vaja läheb? Kas ruumi peab jätkuma ka mikrolaineahjule või teie pere seda ei kasuta?

MILLIST TÜÜPI ON TUBA?
Kas tegemist on avatud köögi või eraldi ruumiga? Kas mööbli sisse jääb aken? (Õnneseen!)

Kui kaugel köögist asub söögilaud? Kas see on kohe mööbli lähedal või oleks kööki vaja väikest lisapinda või köögisaart ja paari pukki, kus oleks mõnus kohvi juua ja kiire hommikusöök võtta?

KUI SUUR ON PLANEERITAV MÖÖBLIALUNE PIND?
Kui kõik soovid on kirjas, vaata, kas kõik elemendid on võimalik planeeritavale pinnale ära mahutada või tuleb hakata valikuid tegema ja midagi ära jätta.

Arvesta ka köögitarvikute ja nõudega. Kas neile on piisavalt ruumi? Hiljem, kui mööbel on paigas, on keeruline panipaiku juurde tekitada.

MILLISED MATERJALID JA DISAIN SULLE MEELDIVAD?
Kui erinevad köögimööbli elemendid on kirja pandud, tuleb kõige põnevam osa: köögimööbli disain.

Surfa internetis ning vaata, milliseid kööke on olemas ja millised on trendid. Viimast selleks, et olla kursis huvitavate arengutega, mida saad endagi köögi juures ära kasutada. Köögimööbel ei ole moekaup, mille sa igal aastal välja vahetad. Sellepärast tasub väga ekstravagantsetest moeröögatustest eemale hoida. Kui see on aga just see, mida sa soovid, lase aga käia! (Väike hoiatus: mõnesid Ameerikast pärit lahendusi ei taha või ei suuda siinsed tootjad pakkuda.)

Disaini valimist alusta stiilist. Kas sulle meeldib traditsiooniline maaköök, klassikalise või modernse joonega mööbel? Kas sinu valik sobitub ülejäänud tubade stiiliga? Eriti hoolega kaalu stiili siis, kui tegemist on avatud köögiga.

Edasi mine materjalide juurde. Millest võiks olla valmistatud tööpind, millest kraanikauss ja millest kapiuksed? Millise disainiga kraan sulle meeldib?

MILLINE VÕIKS OLLA UUE KÖÖGIMÖÖBLI VÄRV?
Köögimööbli värv on esimene, mida tuppa astuja märkab. See loob üldise meeleolu ja võib mõjuda kas kergelt või raskelt.

Valikuid on sama palju kui tilku meres: alates neutraalsetest tagasihoidlikest toonidest kuni erksa- ja lausa mitmevärviliste köökideni.

Võta endale rahulikult aega, vaata erinevaid kööke ja vali välja oma lemmik. Võib-olla leiad midagi meelepärast meie tehtud töödest?

KUI SUUR ON EELARVE?
Eelarve küsimus on viimane sellepärast, et kuna sa ei ole planeerimise faasis veel materjalide, tehnika ja tööde hindadega kursis, ei saa sa ka oma soove eelarve järgi seada.

Kui oled soovid kirja pannud, võta meiega ühendust.

Teeme sulle vastavalt sinu soovidele pakkumise ja kui see jääb su eelarvest välja, saame materjalivalikut ja furnituuri vastavalt sinu võimalustele kohendada.

Vaata lisa ja võta ühendust kodulehelt.

Toredat unistamist!

Sisestatud: 24.03.2023

MÖÖBLIMASIN

Tel:
5657 4500
Aadress:
Sõpruse pst 33 , Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

3 KÕIGE TÄHTSAMAT KÜSIMUST KÖÖGIMÖÖBLI PLANEERIMISEL

3 KÕIGE TÄHTSAMAT KÜSIMUST KÖÖGIMÖÖBLI PLANEERIMISEL

Köögi planeerimine algab tavaliselt tükk maad enne seda, kui esimesed detailid paigaldajate õlul üle lävepaku saabuvad. Vahest on mõte oma köögist idanemas isegi enne, kui uus kodu välja valitud või valmis ehitatud on.

Just nii ongi hea, sest köök on koht, kus kogu pererahvas igapäevaselt kokku saab. Seal lihtsalt peab mugav ja mõnus olema.

Hästi valitud köök lisab elule värvi ja kodule soojust. Seega, mida varem ja põhjalikumalt sa oma köögieelistused läbi mõtled, seda kihvtima tulemuse sa lõpuks saad.

Vaatame koos 3 küsimust, mis sind sinu unistuste köögile lähemale viivad.

vaata kõiki