Artiklid ja uudised

Sisearhitekt Ingrid Kuuli OÜ Design 4 You'st käis uudistamas selle aasta elamumessi trende

Lohja on väikelinn Lääne-Uusimaal imekauni Lohjanjärvi kaldal. Piirkonnas on kaunis loodus.
Uus elamurajoon rajatakse Hiidensalmi piirkonda.Soome elamumess pakub ideid ja inspiratsiooni kõigile, keda huvitab elamuehitus, sisekujundus ja aiaplaneerimine.
Elamumess annab hulgaliselt põnevaid võtteid nii algajale aiaplaneerjale kui ka kogenud huvilisele.

Messikodud on maitsekalt kujundatud ja annavad oma kodu rajajatele hulgaliselt inspiratsiooni ning põnevaid ideid ja lahendusi.

Messil oli eksponeeritud 28 objekti.




Ühtse joonena eramute fassaadidel on kasutatud puitu – mängides puidu värvide ja laua laiustega, kombineerides laudise vertikaalset ja horisontaalset paigutust omavahel. Eramute krundid ei ole suured, haljastus on läbimõeldud, reeglina murupind on viidud miinimumini.
Huvitav on see, et meile nii omane – tahame privaatsust, eraldust, tihti kõrge aiaga paneme ennast just kui piiridesse. Siin aga puuduvad kruntide vahelised piirded – aiad. Eraldus on loodud meeldivalt haljastusega, kasutatud on puid, põõsaid jne et ei piiraks vaatevälja.

Pinnaviimistluses kasutatud julgelt erivärvilisi multše jällegi kombineerides julgelt eri suuruse ja värviga kivimultše erisuuruse ja värviga koorepurumultšiga. Silma jäi külluslikkus ja julgus. Nagu ka eelmisel aastal on eramutel suured terrassi pinnad, mis kulgevad eramu erikülgedel, liigendused, tsoonid, istumise kohad. nn. eluruumide pikendused.


Võimalus terrassid sulgeda klaasingutega- suvetoad.


Terrassi mahud on pool või enam eramu kogu m2 mahust.


Mis ei puudu terrassilt on kindlasti massaaživann.



Mitmes eramus olid ka välibasseinid.

Sisekujunduses jäi silma Skandinaavialikult rahulikkus, tasakaalukus, looduslähedased hallikad ja beežikad toonid, aktsendiks mustad detailid, metallidest vase ja kulla kasutus. Tamme naturaalne toon.
Silma ja kõrva jäi muusikasüsteemid - kõlarid läbi eramu.

Reeglina oli eramutes avar elutuba – köök, ca 50 – 60 m2, samuti avarad terrassid. Magamistoad ja lastetoad reeglina miniatuursed 8 – 11 m2.

Messi pärl oli ümmargune eramu, ringi tsentris oli terrass, mille tsentris oli istutatud dekoratiivne puu. Eramu kujundus oli väga luksuslik: lagi oli kaetud heleda puitsõrestikuga, valatud monoliitsed valged põrandad, seinad heledad, aktsendiks pehme mööbel – hall, virsiku toon, bordoo sinine + kuldsed valgustid,- segistid, -dušiliftid.





Puitsõrestiku kasutust oli paljudes eramutes nii laes kui ka seinte viimistluses.
Sõrestik puitpaneelid on helisummutavad ja annavad ruumile hubasust ja mängulisust, faktuuri

Esikud on avarad ja valgusküllased, valged. Esik on eramu visiitkaart mis loob hetkega meelolu kogu eramust. Välisuksed on reeglina klaasist framuugiga, et tuua valgust esikusse. Tuulekodasid tänapäeval enam ei kasutata.


Elutuba - Köök
Oli eramuid kus köögitsoon oli viidud teisele korrusele + suuremahuline terrass – einevate istumise tsoonidega, mis tundus juba .. välikohvikuna.







Köögimööbli fassaadides oli nii valgeid, halle ja musti kööke kombineerituna puiduga.




Väga praktilised on kõrgete kappide osas nn. peidetud kodumasinate, -sahtlite –ja riiulite boks, mille fassaadid käivad nn. külgedele sisse. Saab paigutada kohvimasina, rösteri, veekeetja vajadusel uste taha.



Enamus köökides olid kasutuses nn. koos õhupuhastajaga pliidiplaadid.


Trendikalt mõjusid nii köögis kui ka dušširuumides vase tooni Gessi disain segistid, duššid


Tehiskivi töötasapinnad – oli nii suure mustrilisi kui ka ühevärvilisi.


Mööbli vormidest domineerisid trendikad ümarad vormid



Abiruumid olid igas eramus kuhu oli paigutatud eraldi pesumasin ja kuivati + valamu.
Eramute abiruumidesse on projekteeritud trapi ja käsiduššiga pesemiskoht, mis paikneb aia pool, praktiline, tulla aiast, pesta kummikud või ka lemmiklooma käppasid.


Pesuruumid
Uudsena oli kasutatud põrandal pesuruumides vee äravooluks laiasid renntrappe.



Dušširuumid olid avard, kuhu oli paigutatud seinale 2 duššilifti.
Efektselt mõjusid vase tooni disain segistid ja duššiliftid.


Põnevad olid Salvos minimajad nn. palkmajad, kus võib aastaringselt ka elada. Suvilateks. Maja pikkus oli 3,47 x 10,0 m. Kõik vajalik oli olemas, ühes ruumis oli nii magamisvoodi, garderoobikapp, diivan, söögilaud, köök + kamin. Pesuruumis wc ja dušš.

Leiliruumid on eraldatud pesuruumist klaasist vaheseinaga



Sisestatud: 29.07.2021

Design 4 You

Tel:
5565 4013
Aadress:
Tammneeme tee 18a, Tammneeme küla, Viimsi vald, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.