Artiklid ja uudised

Ergonoomiline töötool ja reguleeritav laud – moodsa koolilapse argipäev!

Õige istumisasend on hea rühi alustala
Kui laps jõuab kooliikka, on õige aeg valida lapse vajadustele vastav töötool. Kõige paremini töötav valem tooli valimisel on see, kui minna koos lapsega poodi ja erinevaid toole proovida - laps peab end toolid mugavalt ja kindlalt tundma. Kasvule sobilikul toolil ulatuvad lapse jalad maha nii, et põlved on kõverdatud täisnurga all ning seljatugi toetab selga jälgides selle anatoomilisi kõverusi. Tooli istme kõrgus võiks olla reguleeritav. Kui liigutada tool laua äärde, on oluline, et käed jääksid laua peale nii, et käsivars oleks küünarnukist kõverdatud täisnurga all.
Kiikmehhanism, mis tagab seljatoe dünaamilisuse ning lisab teismelistele ja täiskasvanuile mõeldud toolide puhul mugavust, ei ole algklassi ja väga energiliste laste puhul siiski soovituslik, kuna see võib lapse tähelepanu hajutada ja keskendutakse pigem toolile kui õppimisele. Suurepärane toode Home4you valikust on üliergonoomiline laste töötool ROOKEE, sobib 4-14 aastastele ja kasvab koos sinu lapsega! Kõike saab vastavalt vanusele ja pikkusele muutumisele reguleerida.

Vaata siit laste töötoolide valikut.


Ennetame seljaprobleeme
Tooli valimisel peaks eelnevalt ära mõõtma kirjutuslaua kõrguse, et laua ja tooli kõrgus lubaks käetugesid vajalikul määral reguleerida. Käe toetumise õige nurk ennetab selja ära vajumist ja sellega omakorda õla- ja kaelapingete teket. Õige asendi leidmisele aitab kaasa istme kõrguse ja sügavuse reguleerimine. Hea tool ei suuda haiget selga ravida, aga suudab seljaprobleeme ennetada.

Ära unusta lauda!
Laud on osa sellest, et luua korralik ergonoomiline töökoht. Valimisel tuleb jälgida nii laua sügavust kui ka kõrgust. Õige sügavuse aitab leida see kui mõelda, palju on laual ruumi vaja. Kas sinna on vaja mahutada arvuti? Monitor? Mitu monitori? Sülearvuti? Kas on vaja ka ruumi tahvelarvutile või hoopis klassikalisele paberile ning pastakale?
Laud peaks olema piisavalt sügav, et tagada vaba ruum jalgadele, põlvedele ning reitele. Liiga väike laud hakkab jalgadele pressima ja muutub üsna ruttu äärmiselt ebamugavaks. Samal põhjusel võiks vältida laua all asjade hoidmist, et oleks ruumi jalgu sirutada ning liigutada.

Sügavusest olulisem on laua kõrgus. Liiga kõrge laud toob kaasa pinged õlavöötmes, sest trükkimiseks on vaja tõsta käsi ja õlgu. Liiga madal laud aga sunnib küürutama, mis hakkab halvasti mõjuma seljale, kaelale ning õlavöötmele. Tähelepanu on vaja pöörata ka käte ning eriti randme asendile. Õige asendi saavutamiseks võib olla vaja muuta kas lauapinna kõrgust või liigutada klaviatuuri ning hiirt endast kaugemale või endale lähemale. Kui on keeruline leida õige kõrgusega lauda, võib vastuseks olla hoopis reguleeritava kõrgusega laud. Selliselt saab paika panna täpselt sellise kõrguse mis kasutajale vajalik.

Vaata siit siit reguleeritavate töölaudade valikut.


Töötool ja töölaud olgu investeering
Tihtipeale küsitakse, miks mõni tool või laud on pakutavatest märgatavalt kallim. Hinda mõjutavad disain ning kasutatavad materjalid ja mehhanismid, mis tagavad toodete pikaealisuse. Äsja kooliteed alustanud lapse tooli valikul võib leppida odavama tooliga, kuna laps kasvab kiiresti toolist välja, kuid teismelistele ja täiskasvanutele mõeldud kallimatesse töötoolidesse võiks suhtuda kui investeeringusse enda tervise heaks. Töölaud võiks kohe olla korralik ja vastupidav. Kvaliteetse toote tunned ära kasutusmugavusest!

Tahame või ei taha, aga arvutil on koolilapse elus suur tähtsus – parim lahendus olekski reguleeritava kõrgusega ergonoomiline töölaud – püsti seistes saab joonistada või puzzlet kokku panna, istudes teha koolitööd. Arvutimänge mängivad nad nagunii – teeme siis laste olemise võimalikult ergonoomiliseks ja mugavaks!

Allikas: Home4you.ee

Sisestatud: 14.08.2021

Home4you Sisustuskaubamaja

Tel:
665 9091
Aadress:
Paldiski mnt 102, Rocca al Mare keskus, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Värvid, mustrid & luksuslik samet vallutavad diivaneid!

Värvid, mustrid & luksuslik samet vallutavad diivaneid!

Muudame sisustustekstiilidega oma kodud hubasemaks. Elutoas piisab mõnest dekoratiivpadjast,
vaibast ja kardinatest ning üldine toa ilme on tundmatuseni muutunud. Samal moel saab erinevatel
aastaaegadel kiiresti ruumi värskendada. Selle aasta lemmikud on velvet ehk sametkangast
dekoratiivpadjad, mida suuremad seda parem! Sobita kokku ühevärvilisi ja mustrilisi patju,
luksuslikku sametit ja tavalisemat kangast ning suuremaid ja väiksemaid patju. Kott-toolid ja
põrandapadjad on samuti popp ja mugav valik – vii need päikselisel päeval ka terrassile!

vaata kõiki