Artiklid ja uudised

Puidust aiamööbel – mida teada puidust mööbli valimisel

Valides kõige populaarsemat aiamööbli materjali, on võitjaks tõenäoliselt puit. Puidust aiamööbel on midagi, millega teistel materjalidel on raske võistelda. Täispuidust aiamööbel sobib nii maalähedasema stiiliga kui ka modernsema joonega kodudesse. Kõik sõltub sellest, mis stiil ja disain valida.

Puidust aiamööbel

Puidust aiamööbel

Puidust aiamööbel pakub valikuid
Kui öelda, „puidust aiamööbel“, tuleb paljudele kohe ette palkidest lahendus. Ja see pole paha variant! Tõsi, tegu on aiamööbliga, mida hetke ajel üksinda rassides ringi ei tõsta, ent kui palju sa oma aiamööblit ikka liigutad? Palgist aiamööbel on suurepärane kaks ühes lahendus – laud ja toolid on juba olemas! Muretseda ei ole vaja ka selle pärast, et tormituuled aiamööbli minema viiksid. Palgist aiamööbel püsib omal kohal.

Täispuidust aiamööbel ei pea aga olema sedavõrd raske ning robustne lahendus. Kokkupandavad puidust aiatoolid ning kokkupandavad puidust aialauad on sama kerged liigutada kui plastmassist alternatiivid. Lisaks tähendab lihtne klapplahendus seda, et kokkupandult ei võta ei tool ega lauad liigselt ruumi.

Puidust aiamööbli komplekt

Puidust aiamööbli komplekt

Kuidas puidust aiamööbel õues vastu peab?
Kuigi puit on naturaalne materjal, võib plastmassist aialaud puidust variandiga võrreldes olla palju lühema elueaga. Võtmesõnaks on hooldus. Muidugi, puidust aiapink peab mingi aja vastu ka siis kui see täiesti omapäi jätta, ent välimuses annab see juba üsna ruttu märku ning ühel hetkel ei ole puidust pink enam kasutatav. Kui aga natukenegi vaeva näha, on puidust välimööbel kordades pikema kasutusajaga.

Selleks, et puidust aiamööbel kestaks, ei saa seda lihtsalt õue paika sättida ja seejärel unustada. Regulaarne puhastamine tavalise vee ja lapiga on esimeseks sammuks ning ennetab suuremaid probleeme. Suvehooaja lõppedes korralikum puhastus ja vastavalt vajadusele ning mööblile uuesti õlitamine. Ning muidugi – korralik talvekodu. Kui ei ole ka võimalik mööblit kuskile varju alla tõsta, vali kangast kate, mis kaitseb aiatooli puidust osasid.

Kevadel tasub enne kasutuselevõttu puidust aiamööbel talvisest tolmust puhastada ning vajadusel teha kiire hooldus. Kui on näha, et aiatool puidust või täispuidust on juba natuke kahjustatud, pole mööblit vaja maha kanda. Hallituse ja sambla vastu aitab biotsiidilahus. Plekkide ning karvaseks muutunud pealispinna vastu lihvimine ja uus viimistlus.

Lisaks hooldusele on oma roll ka sellel, milline viimistlus on juba tootja poolt mööblile tehtud ning millist puitu mööbli valmistamisel kasutatud. Tiigipuu ja küpress on teada tuntud vastupidavad puiduliigid, mis juba oma keemilise koostisega tulevad palju paremini toime erinevate puitu armastavate putukatega. Kui valida puit, millel pole sedavõrd hea looduslik kaitse, on abiks tootja poolt tehtud täiustused ning viimistluse valik.

Puidust aiapink

Puidust aiapink

Kuidas valida õige puidust välimööbel?
Isegi kui piirduda vaid ühe materjaliga – puiduga – on valik lai. Selleks, et enda jaoks asja kergemaks teha, pane paika peamised tingimused, mis sul aiamööblile on.

- Kui sa armastad aias üksinda või pere seltsis lõõgastuda ja kohtud sõpradega pigem kuskil mujal, pole vaja suurt aiamööbli komplekti, vaid piisab paarist toolist ja lauast.
- Armastad päikest võtta? Soeta lamamistool või diivan, mitte lauakomplekt.
- Kui tahad aga oma söögikorrad ilma sobivusel õue kolida, võiksid just eelistada klassikalist laua-tooli komplekti.
- Eelistades võimalikult vähest mööblit, vali variandid, mida saab kasutada mitmel eri moel – näiteks panipaigaga laud või tool!
- Kui ruumi on rohkem kui küll, võid valida suurema mööblikomplekti ja rohkem esemeid. Samas pole mõtet olemasolevat ruumi liigselt täis toppida. Vali pigem
sobivates mõõtudes lahendused või kokkupandav mööbel, et see vajadusel eest ära tõsta.

Sobiva ruumi loomisel peitub lahendus lihtsates valikutes. Võttes aega eeltööle ja oma vajaduste paikapanekule on kindel, et leiad just sellise aiamööbli, mis on mugav kasutada ja teeb meele rõõmsaks.

Vaata siit aiamööbli valikut.

Puidust lamamistool

Puidust lamamistool

Allikas: Home4you.ee

Sisestatud: 03.05.2023

Home4you Sisustuskaubamaja

Tel:
665 9091
Aadress:
Paldiski mnt 102, Rocca al Mare keskus, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Ergonoomiline töötool ja reguleeritav laud – moodsa koolilapse argipäev!

Ergonoomiline töötool ja reguleeritav laud – moodsa koolilapse argipäev!

Kui laps jõuab kooliikka, on õige aeg valida lapse vajadustele vastav töötool. Kõige paremini töötav valem tooli valimisel on see, kui minna koos lapsega poodi ja erinevaid toole proovida - laps peab end toolid mugavalt ja kindlalt tundma. Kasvule sobilikul toolil ulatuvad lapse jalad maha nii, et põlved on kõverdatud täisnurga all ning seljatugi toetab selga jälgides selle anatoomilisi kõverusi. Tooli istme kõrgus võiks olla reguleeritav. Kui liigutada tool laua äärde, on oluline, et käed jääksid laua peale nii, et käsivars oleks küünarnukist kõverdatud täisnurga all. Kiikmehhanism, mis tagab seljatoe dünaamilisuse ning lisab teismelistele ja täiskasvanuile mõeldud toolide puhul mugavust, ei ole algklassi ja väga energiliste laste puhul siiski soovituslik, kuna see võib lapse tähelepanu hajutada ja keskendutakse pigem toolile kui õppimisele.

Värvid, mustrid & luksuslik samet vallutavad diivaneid!

Värvid, mustrid & luksuslik samet vallutavad diivaneid!

Muudame sisustustekstiilidega oma kodud hubasemaks. Elutoas piisab mõnest dekoratiivpadjast,
vaibast ja kardinatest ning üldine toa ilme on tundmatuseni muutunud. Samal moel saab erinevatel
aastaaegadel kiiresti ruumi värskendada. Selle aasta lemmikud on velvet ehk sametkangast
dekoratiivpadjad, mida suuremad seda parem! Sobita kokku ühevärvilisi ja mustrilisi patju,
luksuslikku sametit ja tavalisemat kangast ning suuremaid ja väiksemaid patju. Kott-toolid ja
põrandapadjad on samuti popp ja mugav valik – vii need päikselisel päeval ka terrassile!

vaata kõiki