Artiklid ja uudised

Milliseid võimalusi pakub eritellimusmööbel?

Iga kodu ja ruum on erinev. Nii ka soovid ja nõudmised mööblile. Jagame sinuga nõuandeid, kuidas alustada eritellimusmööbli planeerimisest, milliseid võimalusi üldse on ja kuidas saavutada kauakestev lahendus.

Millisest puidust?
Kui sul on kindel puidu eelistus, siis alusta planeerimist sellest. Unolikis saad valida mööblit kasest, tammest, saarest või spoonituna. Must lepp sarja tooteid on võimalik disainida oma mõõtude järgi.
Kõiki puiduliike on võimalik peitsida erinevas toonis.

Viimistlus ja toonivalik
Unoliki valikus on puitmööblile 16 erinevat peitsitooni. Peits kaetakse alati ka lakiga. Peits muudab puidu tooni tumedamaks või heledamaks, lakk annab puidule tugevuse ja kaitseb seda. Julgema ja omanäolisema tulemuse saamiseks võib toone kombineerida. Näiteks saad tellida tamme peitsiga kasespuidust söögilaua valgetel jalgadel või tammest kummuti mustast spoonist ustega.

Milline võiks aga toolipõhi olla? Kas puidust või pehmendusega, näiteks kangaga, kunstnahaga või naturaalse nahaga? Kas toolipõhi peaks olema vahetatav? Väga praktiline on eelistada kangaga kaetud tooli, siis saad määrdunud toolipõhja hiljem ise uue vastu vahetada või lihtsalt disaini uuendada. Tooli- ja tabureti kangaid saad valida 150 erineva seast või tellida hoopis oma kangaga.


Mõõdud
Mööbli saad tellida oma ruumi mõõtudest lähtuvalt. Muuta saad nii laiust, sügavust kui kõrgust. Kummutite, kappide ja kirjutuslaudade puhul võid valida ka seda, kui lai on iga sektsioon. Näiteks, kui meie poes olev kummut koosneb sahtliboksist ja kahest uksega riiulist võrdsetes osades, siis sina saad tellida samas mõõdus kummuti laiendatud sahtliboksiga ja kitsamate riiulitega või vastupidi. Eritellimusel tehakse mõõdud sinu vajadusi silmas pidades. Läbi tasuks mõelda ka riiulite kõrgus vastavalt sellele, mida seal hoiustama hakatakse.

Stiil ja disain
Mõtle, millist disaini eelistad ja mis stiilis on ruumi teised esemed. Puitmööbel võimaldab luua palju erinevaid ilmeid - nii traditsioonilisi, romantilisi kui skandinaavia stiili. Mööblit on võimalik teha ümarate või teravate nurkadega, retrot või moodsat, raamitud ja freesitud - vaid fantaasia on piiriks.

Käepidemed ja nupud
Unolikis on üle 60 nupu ja käepideme laos kohe olemas. Valik on seinast-seina igale maitsele. Küll aga soovitame arvestada teiste ruumis olevate mööbliesemete stiiliga.

Jalgadel või soklil
Mitmeid riidekappe ja kummuteid saad valida kas jalgadel või soklil. Jalgadel kapp mõjub ruumis õhulisemalt ja jätab põrandapinna vabaks. Sokkel seevastu aga peidab kapialuse. Kui valid jalgadel kapi ja kasutad või planeerid soetada robottolmuimeja, siis soovitame jalgade kõrgus vastavalt roboti kõrgusele tellida. Sokli puhul teeme tagaseina põrandaliistu väljalõike, et kummut või kapp kenasti vastu seina läheks.

Sahtlid ja uksed
Unoliki valikus on erineva funktsionaalsusega sahtleid. Kõige klassikalisemad on käepidemetega sahtlid. Unolikis on üle 60 nupu ja käepideme. Kui sulle aga meeldib peidetum stiil, siis heaks lahenduseks on kasutada näpusahtleid. Näpusahtel on selline sahtel, millele on avamise koht sisse freesitud. Kui ka selline variant tundub liiga nähtav, siis võivad sulle sobida vajutusega uksed ja sahtlid. Need on ilma igasuguste pidemete ja avausteta avanedes pealepuutega. Arvestada tasub aga tihedama puhastamise vajadusega, sest näpujäljed on rohkem märgatavad.

Unolik kasutab ainult tandemsiinidel sahtleid. Need on vaikselt isesulguvad. See on mugav ja hästi kestev lahendus. Pikaajalise kestvusega tootel peab olema ka kvaliteetne furnituur.

Kapi, kummuti või kirjutuslaua puhul saad valida, kas sahtlid ja uksed jäävad peale- või sissepoole. See tähendab, et saad valida, kas mööblieseme konstruktsioon jääb näha. Kui sa ei taha, et raam oleks nähtav, siis tehakse laiemad uksed ja/või sahtlid, mis varjavad servad jäädes nö ülekattesse.

Avatavad või lükanduksed
Kui kodus on vähe ruumi uste avamiseks, sobivad hästi liuguksed. Arvestama peab, et sel juhul kapi sügavus väheneb umbes 5 cm liuguste siinide arvelt. Mahutavuselt on paremad avanevad uksed. Samuti ei keeruta avanevad uksed ruumis ega kapis sees tolmu üles, liuguksed aga võivad seda soosida.

Kõrgendused ja karniisid
Vajadusel saab kapi peale tellida kõrgenduse ehk antresooli. Näiteks kui Sul on kõrged toad ja sa soovid vertikaalset ruumi maksimaalselt ära kasutada, siis antresool on kapile praktiline valik. See annab asjade paigutamiseks lisaruumi. Samuti saad valida kapile freesitud või lihtsa karniisi või ilma karniisita.

Unolik pakub ilusat ja kvaliteetset täispuidust mööblit. Meie poodidest leiad suure tooni- ja värvivaliku. Materjalidest on saadaval kask, tamm, saar, must lepp ja spoon. Väärtustame iga kliendi soove ja vajadusi, seetõttu kroonib meie tegevust täispuidust eritellimusmööbel.
Saame pakkuda ka juba kodus olemasoleva mööbli sarnases stiilis ja toonivalikus tooteid lisaks.


Oleme pakkunud kvaliteetset mööblit Eestis juba üle 20 aasta. Meie valikuga saab tutvuda veebipoes või Tallinna esinduses Järve keskuse 0. korrusel ja Tartu esinduses Jõe keskuses. Poodi konsultatsioonile tulles soovitame kaasa võtta pildid ja ruumi mõõdud, kuhu mööbel läheb. Nii saame üheskoos leida parima terviklahenduse.

Sisestatud: 13.10.2022

Unolik OÜ Tallinna ja Tartu esindussalongid

Tel:
5191 1255
Aadress:
Pärnu mnt 238, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki