Artiklid ja uudised

Kuidas valida voodit?

Voodi valimisel tuleb arvestada mitmeid tegureid. Näiteks oma vajadusi, soove, suurust, magamiskohtade arvu, disaini ja eelarvet. Unolik jagab Sinuga nõuandeid, mis aitavad Sind voodi valimisel.

Mõtle läbi oma vajadused ja soovid
Kui oluline on Sinu jaoks kvaliteetne uni ja ergonoomilisus? Kas soovid rohkem tugevat või pehmemat pinda? Mitu inimest hakkab selles voodis magama? Kas vajad ruumi asjade hoiustamiseks? Milline on Sinu magamistoa sisustus ja disaini eelistused?

Arvesta oma raskuse ja ruumi suurusega.
Vali voodi, mis vastab Sinu pikkusele ja kehakaalule. Vali tugevama konstruktsiooniga voodi, kui voodil hakkab olema suurem raskus. Sama kehtib madratsi valiku korral. Voodi suurus sõltub magamiskohtade arvust ja ruumi suurusest. Unoliki voodite mõõdud on Sinu vajaduste järgi kohandatavad. Näiteks saad tellida meilt pikema kui üle 200 cm voodi.  Kergendame ka Sinu madratsi otsingute vaeva - erimõõdus madratsi saad mugavalt meilt. Madratseid vaata SIIT.

Vaata stiili ja disaini
Voodi peaks sobima kokku Sinu magamistoa stiiliga ning võib lisada ruumile ka efektsust. Vali stiil, mis sobib Sinu magamistoa sisustuse ja isikliku maitsega. Unolikis saad täispuitvoodi valida kuni 18 erineva viimistluse seast. Samuti saad nii voodi kui peatsi kõrgust oma vajaduse järgi tellida. Kui soovid ruumile rohkem avarust anda, siis eelista jalgadel voodit. Kui see ei ole oluline, võid valida maadligi või sokliga variandi.

Traditsioonilised voodid on tavaliselt puidust ja on elegantse ning klassikalise välimusega. Traditsioonilised voodid on ajatu disainiga. Nende hulka kuuluvad näiteks mahagoni tooni- ja tammepuidust voodid.

Modernsed voodid on üldiselt minimalistlikud ja funktsionaalsed. Nende hulka kuuluvad näiteks metallist voodid ja kontinentaalvoodid.

Rustikaalsed voodid on valmistatud looduslikest materjalidest nagu puit aga ka metall. Puidust voodid on naturaalsed ja maalähedased ning võivad olla omanäolise välimusega. Valmistatakse tavaliselt tugevast materjalist nagu tamme- või pähklipuidust. Nende hulka kuuluvad näiteks multidetailsed puitvoodid ja sepistatud metallvoodid.

Boheemlaslikud voodid on tavaliselt eklektilised ja värvilised. Nende hulka kuuluvad näiteks värvilised puitvoodid ja patchwork ehk lapiteki-stiilis voodid.

Unolik Azur voodi Allikas: unolik.ee

Unolik Azur voodi Allikas: unolik.ee

Materjalivalik

Puidust voodid on klassikalised, pikaajalised ja tugevad. Need sobivad hästi nii traditsioonilisse kui ka elegantsesse magamistuppa. On oluline arvestada, et erinevatel puiduliikidel on erinevad omadused, millega enne ostuotsust arvestada tasuks.

Käsitööpuidust voodid on unikaalsed, ajatud ja luksuslikud. Need sobivad hästi elegantsesse ja isikupärasesesse magamistuppa.

Tammevoodid on klassikalised, tugevad ja vastupidavad. Need sobivad hästi traditsioonilisse ja elegantsesse magamistuppa.

Kasepuit on tugev ja vastupidav, sobides eriti hästi just voodiraami materjaliks. Need on sageli lihtsad ja stiilsed, mistõttu sobivad erinevate sisustusstiilidega.

Must lepp on tuntud oma pika kasutusea poolest. Mustast lepast voodid säilitavad oma välimuse ka aastakümnete pärast. See on hea valik stabiilsust ja kvaliteeti hindavale inimesele.

Männipuit on võrreldes mitmete teiste puiduliikidega pehmema tekstuuriga ega ole seetõttu kahjustustele nii vastupidav. Männipuidust voodid sobivad traditsioonilisse ja looduslikku magamistuppa. Unolik ei paku männipuidust mööblit.

MDF-plaat valmistatakse puidukiudest, mida suure surve all kõrge temperatuuri all kokku surutakse.
Valmistamisel kasutatakse sideaineid (liime). MDF-plaadist mööbel ei ole üldjuhul vastupidav, mistõttu need voodid sobivad pigem lühiajaliseks valikuks. Unolik ei paku MDF-plaadist mööblit.

Metallist voodid valmistatakse tavaliselt terasest või alumiiniumist. Neid on üldiselt lihtne puhastada ja hoolika hooldamise korral võivad need kesta aastaid. Metallist voodid võivad tekitada heli ja olla külmad, mistõttu need igaühele ei sobi. Unolik ei paku metallist mööblit.

Kontinentaalvoodi on vooditüüp, millel on hoiukast. Kontinentaalvoodid võivad olla valmistatud erinevatest materjalidest, näiteks puidust, terasest või komposiitmaterjalidest. Need on praktilised magamistubades, kus on piiratud ruum ja vajadus asjade hoiustamiseks. Unolik ei paku kontinentaalvoodeid.

Unolik Tibet voodi Allikas: unolik.ee

Unolik Tibet voodi Allikas: unolik.ee

Kas vajad hoiustamise ruumi?
Tavalised voodid võivad olla elegantsed ja sobida traditsioonilise magamistoaga, samas kui lahtikäivad voodid on funktsionaalsed ja sobivad praktilisse magamistuppa. Lahtikäiv voodi annab rohkem ruumi asjade hoiustamiseks. Küll aga võivad need olla kallimad kui tavalised, kuid see lisafunktsioon on seda väärt. Kui sa aga lahtikäivat voodit ei taha, aga vajad siiski hoiustamiseks ruumi, siis soovitame osta ratastel hoiukast voodi alla paigutamiseks. Unolikis saad selle tellida omale sobivates mõõtudes ja toonides. Voodipesukaste vaata SIIT.

Unolik Annabel voodi ülestõstetav Allikas: unolik.ee

Unolik Annabel voodi ülestõstetav Allikas: unolik.ee

Määra eelarve
Voodite hinnad varieeruvad sõltuvalt suurusest, materjalist ja disainist. Määra oma eelarve ja vali voodi, mis sobib Sinu vajaduste ja võimalustega.
 
Voodi valimisel tuleks lähtuda oma vajadustest, soovidest ning eelarvest. On oluline arvestada, et voodi oleks mugav ja tugev ning tagaks tervisliku une. Enne stiili valimist tuleks arvestada magamistoa sisustusega, et tagada harmoonilisus. Soovitatav on enne ostu sooritamist külastada mööblipoodi ja küsida nõu ekspertidelt.

Sisestatud: 20.02.2023

Unolik OÜ Tallinna ja Tartu esindussalongid

Tel:
5191 1255
Aadress:
Pärnu mnt 238, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki