Artiklid ja uudised

Parim õhuniisutaja tagab hea tervise

Päevad muutuvad lühemaks, ilm külmemaks ning üsna varsti ongi käes kütteperiood. Soojas toas on mõnusalt hubane olla, ent paljude jaoks on peaaegu talumatu talvise ajaga kaasnev siseruumide madalam õhuniiskus. Vana lahendus oli radiaatoritele märgade käterätikute asetamine, et õhuniiskust parandada. See pole aga kuigi efektiivne ja elektriradiaatorite puhul on ohutuse tõttu suisa keelatud. Palju targem otsus on teha see investeering ja soetada Hansaposti e-poest paari klikiga parim õhuniisutaja


Miks on õhuniiskuse tase üldse oluline?
Õige niiskustasemega õhk lihtsalt tundub värskem, on kergem hingata ja on parem olla. Normaalne õhuniiskus on 40-60% ja kui läheb natuke alla selle, ei ole veel suur mure, ent alla 25% hakkavad tekkima erinevad probleemid. Madala õhuniiskuse üle kurtmine pole lihtsalt moeasi. See võib põhjustada mitmeid terviseprobleeme nagu kuiva nahka, ärritunud hingamisteid, huulte lõhenemist ja silmade kuivust.

Lisaks tervise toetamisele on õigel tasemel õhuniiskus kasulik ka mööbli ja puitpindade säilitamiseks ning staatilise elektri vähendamiseks. Ning muidugi, kel on kodus mõni pill, nemad on õhuniiskuse olulisega juba ammu tuttavad. Seetõttu on täiesti mõistetav, kui soovitakse leida parim õhuniisutaja ja võetakse ette Kaup24 valik.

Edasi valiku juurde
Kuidas aga teada, milline on parim õhuniisutaja? Pikalt on turul valitsenud aurupõhised õhuniisutajad. Neil on olemas veepaak, elektri abil tekib niisutaja sees veeaur ning see veeaur paisataksegi õhku. Kui valida vee kuumutamisega toimiv mudel, tuleb olla ettevaatlik niisuti paigutamisega, sest kuum masin on ohtlik lastele ja lemmikloomadele.

Teatud mudelitele, Minimu ultraheli õhuniisutaja või Lanaform, võib lisada eeterlikku õli ning selliselt tuppa mõnusat lõhna tuua. Ning kui tahta jahedat veeauru, on sedagi võimalust pakkuvad mudelid olemas ning selline on isegi parem õhuniisutaja lastetuppa
Turu uus tulija on ultraheli õhuniisutaja, kus ultrahelivõngete abil muutub vesi lausa uduks. Ultraheli õhuniisutaja on väga vaikne, seega sobib see paremini magamistubadesse, võid olla kindel et masin ei sega und!


Kuidas parim õhuniisutaja töötab?
Kõige väiksemad õhuniisutajad mahuvad kenasti ära öökapile või riiulinurgale. Selline pisike on parim õhuniisutaja väikestesse ruumidesse. Lisaks on need tihtipeale ilusa disainiga ehk ei torka ebameeldivalt silma.

Skaala teises otsas on suured õhuniisutajad, mis tulevad edukalt toime avarates ruumides paraja õhuniiskuse tagamisega. Kodukasutuse jaoks jäävad need tavaliselt liiga suureks. Parim õhuniisutaja võib olla ka kaks-ühes või lausa kolm-ühes lahendus. Näiteks saab õhuniisutaja samaaegselt olla ka öölamp või õhupuhasti.

Just õhupuhasti funktsiooni oskavad hinnata inimesed, kellel on probleeme allergiatega või inimesel, kel on kodus lemmikloomad. See üks nutikas lisafunktsioon eemaldab õhust osakesed nagu tolm, õietolm, allergeenid ja mikroorganismid, mis võivad põhjustada allergiaid ja hingamisteede probleeme.

Lisalahendus elu kergemaks muutmiseks
Kõik niisutid lõpetavad töö, kui veepaak tühjaks on saanud. Alla liitrise mahutavusega niisuti töötab kuni 12 tundi, aga on ka mudeleid, mis töötavad järjest kuni 60 tundi. Nüüd on aga olemas juba ka taimeriga mudeleid või nutika funktsiooniga variante, mis lülituvad välja, kui soovitud niiskustase on saavutatud. Ja muidugi telefonirakendusega lahendused, nagu Xiaomi brändil. Võimalik, et algul maksad rohkem, ent võidad mugavuses.

Kuigi on asju, mida ei saa muuta, siis on ka neid, mida saab ette võtta. Kui väljas on kuiv ja külm talveilm, tuleb sellega õue minnes leppida. Küll aga saame teha otsuse valida koju parim õhuniisutaja ja sellega siseruumides olemise mugavamaks ja tervislikumaks muuta.

Sisestatud: 07.09.2023

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

vaata kõiki