Artiklid ja uudised

Viimased sisekujundustrendid

Trend, kui seda defineerida moe mõistes, viitab stiilidele, värvidele, materjalidele ja vormidele, mis on antud hooajal populaarsed ja millel võib olla turul püsiv mõju. Sisekujundustrendid sarnanevad moega, sest mõlemad on inspireeritud kultuurist ja päevakajalistest sündmustest. Viimaste trendide väljaselgitamine ja kindlaks tegemine, millised stiilid, materjalid ja värvid on järgmisel hooajal tarbijate jaoks kõige atraktiivsemad, on disainerite ja arhitektide jaoks tõeline väljakutse, mis nõuab palju üksikasjalikku uurimistööd ja vaatlust. Käesolevas artiklis heidame pilgu sellele, mis hetkel interjööritrendide tipus domineerib.


Kuldsed toonid
See meeldivalt soe ja päikeseloojanguna sädelev linane toon lisab interjöörile puhast luksust.Bethan Gray kasutas seda mööbli, Arflex toolide ja Kirkby tapeedi jaoks. Viimane lõi selle kollektsiooni koostöös ülemaailmse moemajaga Eley Kishimito. Disainimeeskonna sõnul on tapeetide muster inspireeritud mitmest kokkuvolditud paberlennukist, mis on loodud geomeetriliste põhikujude paigutamise teel, et luua üldine keerukas disain.

Palju tekstuurseid elemente
Puidu, kivi ja lina orgaaniline olemus ning sellega kaasnevad tuntavad kvaliteet ja toonid annavad kodule sooja ja hubase tunde. Tekstuuri kasutamine sisekujunduses on tänavu ja ka edaspidi sisustusotsuste võtmeaspektiks. Praeguses majanduskliimas pole üllatav, et üha enam meist soovib luua kodu, kus valitseb hubasus. Ilma tekstuurita on ruum lihtsalt lame. See on suurepärane võimalus lisada ruumi sügavust, mõõdet ja dekadentsi.

Skulptuurne ja kumer mööbel
Kumerat kuju peetakse alateadlikult turvaliseks, sõbralikuks ja tervitatavaks. Pehmemad vormid ja nurgad on lähiaastatel jätkuvalt suur trend nii mööblis kui ka arhitektuuris.
Sisekujundaja Robin Standefer on samuti vaimustunud skulpturaalsest mööblist. Catalpa seeria, mille ta koos oma kolleegidega välja töötas, on täiuslik segu loodusest ja kultuurist.

Lillelised kardinad
FLOOR360 sisekujundaja Courtney Wollersheimi sõnul ei ole lilled enam ainult mineviku trend. Lillemustrid ja nende julged värvid sulanduvad paljudesse ruumistiilidesse. Väga
moodne on taastada traditsioonilise vanaema kodu mugavus ja hubasus, kasutades vintage- esemeid ja aknakardinateks lillelisi kangaid. Lillekardinaid kasutades on soovitatav need sobitada laudlinadega.

Mustrite kombinatsioonid
Me ei soovita liialdada, segades suuri ja julgeid mustreid või kasutades neid liiga palju kõikidel kangastel, seintel ja vaipadel. Selle asemel, kombineerides mustrilisi tapeete kivi-, puit- või telliskivipõrandaid, millel on mingi kuju ja vorm, näiteks kalasaba või Chevron- muster, saate mängida mustritega, ilma et see kaootiline näiks.

Retrohõnguline 70ndate tagasitulek
Retrohõnguline puudutus on rohkem kui piisav, et teie kodu dekoratiivsemaks muuta. Pehme põletatud oranž, samblaroheline ja muud soojad neutraalsed toonid kaunistavad interjööri. Otsige neid värve ja mustreid kohalikelt kirbuturgudelt või poodidest või polsterdage vanaaegne diivan üle.


Mustad aktsendid
Mustad aktsendid ja furnituurid on praegu kodudes populaarne trend. Tegelikult on see suurepärane võimalus minimalistlikule ruumile veidi teravust ja kontrasti lisada. Disainerite nõuanne: valige ruumi põhielementideks heledad, neutraalsed värvid ja andke ruumile sügavust mustade aktsendidega.

Emotsionaalsed põgenemistoad
Pandeemiast põhjustatud trend - emotsionaalsed põgenemistoad. Termin on välja töötatud sotsiaalmeedia kasutajate poolt. See viitab inimestele, kes muudavad oma nüüdseks kasutuseta jäänud külalistetoad ümber. Nad loovad kõike alates väikestest raamatukogudest kuni massaažiruumideni, minikinodest kuni muusikainstrumentidega varustatud ruumideni.

Vannitoad, meditatsiooniruumid, tervendavad tsoonid ja eesmärgipärane ruumiplaneerimine on kõik praegused trendid. Kodust on saanud meie pühapaik, seega on oluline luua ruumid, kus saame end nelja seina vahel laadida.

Japandi - Jaapani ja Skandinaavia stiili kombinatsioon
Japandi stiil on Jaapani ja Skandinaavia disaini sulam. Siin sulandub Kaug-Ida minimalistlik esteetika Põhja-Euroopa modernse funktsionalismiga. Selle kontseptsiooni järgi toodetakse esteetilist mööblit, mis eelistab naturaalsete, lakkimata ja säästvate materjalide kasutamist.
Tumeda ja heleda puidu kombinatsioon ning kumerad jooned, mis vahelduvad rangema ja elegantsema profiiliga, aitavad luua rahulikku lõõgastumiseks sobivat keskkonda.
Domineeriv värvipalett on inspireeritud loodusest: maalähedased, tumedad söe toonid segunevad rohelise ja sinise värviga, millele lisavad elegantsust soojad tiigipuu toonid.

Minimalism ja puhtuse soov
Minimalism koos jätkusuutlikkusega on tänapäeval üks sisekujunduse põhisuundi. Selle konkreetse stiili edu on otsene pandeemiaperioodi tagajärg, mil soov puhtuse, lihtsuse ja tasakaalustatuse järele muutus väga oluliseks. Kõigest ebavajalikust või lihtsalt vanadest asjadest vabanemine, et koju ruumi teha, on mõjutanud meie riidekappe ja ka mööblit.
Seetõttu on mööbli vormides ja disainis nüüd tugev minimalistlik mõju. 

Kui rääkida puhtuse soovist, siis on ülipopulaarseks saanud erinevad kotid ja hoiulahendused.
Isegi pesukaste kujundatakse nüüd minimalistlikus stiilis - seda detaili ei pea enam varjama. Looduslikud materjalid, neutraalsed värvid, maitsekad mustrid... Elegantsed pesukorvid on muutunud vannitoa sisustuse lahutamatuks osaks. Leidke kõige stiilsemad pesukastid ja - korvid aadressilt www.formadore.ee Äkki võiks see toode või see kott huvi pakkuda?

Sisestatud: 07.09.2023

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

vaata kõiki