Artiklid ja uudised

Tähelepandamatult tähtsad: dušisegisti ja valgustus ja enamgi


Kindlasti oled kogenud olukorda, kus alles reaalse kasutamise käigus selgub, et oleks pidanud ühele või teisele asjale juba varem tähelepanu pöörama. Eriti levinud on see remondi- ja sisustusmaailmas, kus dušikabiin võinuks olla suurem, dušisegisti rohkemate funktsioonidega või midagi kolmandat. Üksjagu aega kulutatakse sobivate plaatide-värvide valimiseks, mis on ühelt poolt loogiline – need hüppavad kohe silma, kui uksest sisse astuda. Mis on aga see, mis nende kõrval varju jääb?

Tubli töötegija ehk dušisegisti
Nähes poes olevat laia dušisegistite valikut, võib tekkida kiusatus oma elu lihtsaks teha. Haara see mis esimesena ette jääb, maksa ära ja ongi asi ants. Hiljem meenutad seda aga iga kord kui dušikabiin või dušinurk nina ees. Mõtle hoopis, kui tihedat kasutamist Üdušisegisti leiab ja saab selgeks, et valiku peab läbimõeldumalt tegema.

Ühe käepidemega dušisegisti on lihtne lahendus, millega saab samaaegselt reguleerida nii vee temperatuuri kui ka veevoolu rõhku. Kahe käepidemega segisti, kus kuuma ja külma vee reguleerimine käib eraldi, pakub suuremat täpsust. Termostaatiline Hansgrohe segisti on aga väga mugav lahendus, sest vesi on alati etteantud temperatuuril.

Käsidušš on kõige odavam variant, ent statsionaarse dušipea ja käsiduši kombineerimine lubab rohkem vabadust. Endiselt on populaarne valik ka vihmadušš, millega on ka kõige lihtsam dušikabiin luksuslik kogemus.

Viimane nipp, millele dušisegisti valimisel tähelepanu pöörata, on stiililine ühtsus. Hea mõte on valida kõik vannitoa segistid st dušisegisti, valamusegisti ja kui on, siis eraldi käsidušš wc-poti juures samast tootesarjast. Kellel on nii vann, kui dušš, siis nendegi segistid võiksid omavahel klappida. Nii on vannitoas üks ja sama läbiv disainilahendus, ehk isegi läbi terve kodu!

Kus ka kuningas üksi käib
Vannitoa üks olulisemaid elemente on tualettpott. Ja ka selle kasutamise saab paari lihtsa otsusega muuta veelgi mugavamaks. Kindlasti peaks valima pehmelt sulguva kaane. Kui oled kunagi keset ööd seetõttu üles ärganud, et keegi lasi potikaanel pauguga kinni kukkuda, siis oskad Schütte vaikseid mudeleid kindlasti hinnata. Lastega peredes, või kui käib tihedalt lastega külalisi, võib kaaluda prilllaua lisa, kus pisematele mõeldud väiksem prilllaud on kaane sees juba ootel. Ei mingit vajadust lastepotile või eraldi prilllauale hoiukohta leida.

Teine tõsiasi on seotud koristamisega ja populaarsete seina külge kinnitatud tualetiharjade hoidikutega. Kuigi stiilne lahendus, võib selle puhastamine olla päris keeruline. Kui on vaja välja vahetada, ei saa olla kindel, et hoidiku jaoks sobiv sisemus ja alus endiselt olemas on ning terve lahenduse väljavahetamine on paras hulk lisatööd.

Igal asjal oma koht!
Mida kipub vannitoas alati olema vähem, kui tarvis, on konksud ja riiulid. Mõeldes sellele vannitoa ehitamise ja sisustamise faasis, saab nii mõnegi muidu tühjaks jääva nurga või seinapinna targemini ära kasutada. Ja kui mõni riiul jääbki algul tühjaks, võib sinna sättida sobiva dekoratsioonielemendi Hansapost valikust.

Tõsi, üürikorterites pole nagide-riiulite lisamine sama kerge. Siin tasub ära kasutada ajutisi võimalusi. Kahepoolse teibiga kinnitatavad nagid taluvad üllatavalt suuri koormusi ning kasutusjuhendit järgides ei teki ka probleeme nende jäljetu eemaldamisega.

Viimistle valgustusega
Jah, vannituba ja peeglivalgustus tulevad tavaliselt kenasti meelde, ent kuidas on lood muu valgustusega? Vannituba võiks olla kodune oaas, kus päeva alguses ennast mõnusalt valmis sättida ja õhtuti lõõgastuda. Sobiv tagasihoidlik valgustus loob lõõgastava atmosfääri, riiulitele paigutatud LED ribad aitavad näha ka kõige tagumistesse riiulisoppidesse ning väike tagasihoidlik seinalamp päästab pimestamisest.

Mitmele nendest soovitustest oskasid varem tähelepanu pöörata? Kas sead sammud Kaup24 poole, sest sai nüüd selgeks, et vajalik on uus ja parem dušisegisti või paremini läbimõeldud valgustuslahendus? Kindel võid olla selles, et järgmine kord tead juba planeerides põhjalikum olla!

Sisestatud: 04.10.2023

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

vaata kõiki