Artiklid ja uudised

Mida jälgida liugvärava automaatika valikul?

Kuidas saad teada, milline on sinu aiale sobivaim lahendus?

AB Polari e-pood koostas sulle põhjaliku ülevaate automaatika erinevatest aspektidest, mida võiksid teada enne valiku tegemist.

Automaatika poolt juhitud liugvärav on ruumisäästlik ja töökindel lahendus sinu koduaiale. Õigesti valitud värav on tugev ja turvaline ning hoiab kokku sinu väärtuslikku aega.

 Allikas: abpolar.ee

Allikas: abpolar.ee

Liugvärava automaatika vali vastavalt vajadusele
Liugvärava automaatika valimisel oleneb sobiva automaatika võimsus sinu värava pikkusest ja kaalust.

Lisaks on oluline näitaja värava automaatika võimsus. Meie tootevalikus leidub kahe erineva võimsusega mootoreid: 24-voldise ja 230-voldise toitevõimsusega mudel.

Neist 24-voldine mudel sobib rohkem koduvärava automaatikaks, kus väravat avatakse maksimaalselt 1–5 korda tunnis.

Võimsam 230-voldine mootor sobib näiteks intensiivsemaks kasutamiseks mõnele tööstusterritooriumile nagu ladu või tööstuspark, kus avatakse väravat 6-12 korda tunnis või rohkemgi.

Liugvärava laius – mida pead teadma?
Liugvärava laius sõltub sinu vajadustest ja võimalustest, kuid enne värava valimist tasub teada, et paigaldusel pead arvestama värava pikkuseks poolteist korda aia ava suurus.

Toome lihtsa näite: 5-meetrise aia ava puhul tuleb sul arvestada ca 7,5-meetrise värava kogupikkusega.
Enamasti on sellise konstruktsiooniga väravad 4-6 meetri laiused ning seda loetakse ka soovituslikuks suuruseks.

Veel tasuks mõelda, kas vajad ka jalgväravat oma aiale. Jalgvärav hõlbustab inimeste liikumist ja on abimeheks ka siis, kui liugvärava pult on kadunud või juhtub olema elektrikatkestus.

Automaatika töökindlus külmakraadidega
Meie kliimas pead kindlasti arvestama värava töökindlusega külmakraadidel ja samuti ka lume ja jäätumise korral.

Selles osas on automaatika poolt juhitud liugväravad talvistes tingimustes töökindlamad ja mugavamad kui tiibväravad, mille liikumistrajektoori ala tuleb hoida hoolikalt lumest puhtana.

Üldiselt on aiaga paralleelselt avaneva värava automaatika töökindlus tagatud sujuvalt ka -20 kraadise külmaga ja kerge lumi selle liikumist ei takista.

Sujuv ja müravaba värava avamine
Meie tootevalikust leiad kvaliteetsetest materjalidest automaatikalahendused, mis töötavad väravat avades vaikselt ja suurt müra tekitamata.

Väravat liigutavates detailides on kasutatud vastupidavaid metallist hammasrattaid, mis töötavad sujuvalt ja ei karda ilmastikku nii palju kui plastikust samasugused detailid.

Samuti ei pea sa muretsema, et kriuksuv aiavärav naabrid varahommikul äratab.

Liugvärav on mugav valik kitsastes oludes
Liugvärav on ruumisäästlik lahendus, sest saad autot parkida vajadusel otse värava taga, kui hoovis selleks palju ruumi pole. Tiibvärava puhul ei ole see võimalik värava liikumistrajektoori tõttu.

Nii sobib liugvärav just ideaalselt sellistesse kohtadesse, kus tiibvärava avanemiseks ei ole piisavalt ruumi.

Värava automaatika avaneb mureta ka elektrikatkestuse korral
Automaatika paigaldamisel saad avada väravat nii puldist, nupust kui ka telefonist GSM-luku abil.

Meie kliimas tuleb ka ette ekstreemseid olukordi, kus võib saabuda elektrikatkestus. Sellisteks puhkudeks on meie väravaautomaatika varustatud avariivõtmega, mis lubab mootoril liikuda ka manuaalselt. Piisab, kui keerad avariivõtit automaatikaplokis, lükkad väravat väikese jõuga ning see avaneb sujuvalt.

Fotosilm lisab aiale turvalisust
Liugväravad on oma disainilt tugevad ja massiivsed. Kuidas saad olla kindel, et sinna keegi vahele ei jää?

Õnnetuste vältimiseks on automaatika varustatud fotosilmaga, mis tuvastab värava liikumise teele jääva takistuse ja avaneb automaatselt uuesti.

Fotosilm hoiab ohu eest nii lapsi, sõidukeid ja ka koduloomi, kes võivad kogemata värava sulgemisel selle teele jääda.

Liugvärava avamise kiirus
Olenevalt väravaautomaatika mudelist võib värava avamise kiirus varieeruda. Seda tasub alati üle küsida, kui sulle on oluline, et avamine toimuks kiiresti.

Näiteks kui sissesõit hoovi toimub tiheda liiklusega tänavalt, siis sinu auto taha võib värava avanemist oodates tekkida pikk järjekord, mis hakkab liiklust takistama.

Meie valikus olevatel mudelitel jagunevad avanemiskiirused järgmiselt:
Liugvärava automaatika KingsGate Dynamo 24/400 - 0,34 m/s
Liugvärava automaatika KingsGate Dynamo 24/1000 - 0.25 m/s

Liugvärava automaatika paigaldus
Meie koostööpartnerite hulgast leiad väravate ja automaatika paigaldamiseks spetsialistid, kes aitavad sul üksikasjalikult planeerida ja teostada liugvärava automaatika paigaldusega seotud töid.

Automaatika paigaldamisel on olulisel kohal paigaldamisele eelnevad kaabeldustööd. Kui endal elektriku oskusi pole, siis ka selles osas oskavad meie partnerid sulle abiks olla.

Hea eeltöö ja suhtlemine spetsialistidega vähendab ka automaatika paigaldamise hinda.
Nii ei tule ette ootamatusi, mis võivad tekitada lisakulusid.

Kuidas kujuneb liugvärava automaatika hind?
Liugvärava automaatika hind sõltub põhiliselt mootori võimsusest ja värava enda omadustest nagu materjalid ja lisafunktsioonid.

Enamasti kujundab automaatika hinna liugvärava raskus, sest see omakorda seab ka kriteeriumi automaatika mootorile.

Samuti mõjutavad hinda erinevad avamissüsteemid ja nende valik. Mõtle hoolikalt läbi, milline avamissüsteem on sinu värava automaatikat juhtima kõige mugavam ja kindlam.
.
Artikkel ilmus algselt AB Polari ajaveebis.

Sisestatud: 25.10.2023

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

vaata kõiki