Artiklid ja uudised

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?


Aianduse ABC ka algajale rohenäpule
Ühelt poolt tundub aiandus väga keeruline, sest taimi on tuhandeid, kujundusstiile sadu erinevaid. Esimesena võiks välja mõelda aga selle, mis tüüpi aeda sa soovid: kas soovid iluaeda, puhast muruplatsi või pigem tulevast varasahvrit ja toidulaua täiendust? Teiseks on vaja otsustada, kui palju sa soovid ja tahad aias tegutseda? Paljud kõige uhkemad aiad nõuavad ka märkimisväärset ajalist investeeringut. Kui see ei sobi sinu praeguse elustiiliga, ei ole mingi probleem vaadata ajaliselt vähenõudlikumate lahenduste poole.

Pannes paika aia stiili ja ajalise võimekuse, muutub täpsemate taimede, põõsaste ning viljapuude valik juba olulisemalt lihtsamaks. Aia eest hoolitsemist saab veelgi lihtsustada kaasaegsete lahendustega. Muru võib sinu eest niita robotmuruniiduk ning kastekannuga kõmpimise asemel kaalu vihmuti lahendusi.

Millega arvestada puude eest hoolitsemisel?
Mõnikord kuuluvad aia juurde ka puud ning selleks, et neid soovitud vormis hoida, peab arvestama hooldusega. STIHL mootorsaag võib algul tunduda küll liialdusena, sest mootorsaag on korralik töömasin, ent mootorsaag on tegelikult mõeldud rohkemaks, kui vaid puude langetamiseks. Sellega saab lõigata ka võsa, võtta maha oksi, saagida küttepuid ning on alati olemas väiksemateks ehitustöödeks. Nii et kui arvasid, et parim mootorsaag ei ole vajalik, siis seda võimalusterohkust nähes vahetad ehk meelt.

STIHL mootorsaed ei ole mitte üksnes töökindlad, mugavad ja kvaliteetsed, vaid mudelite rohkus lubab igaühel leida parima variandi oma koduse aia hooldamiseks. Linnamajapidamisse sobib ideaalselt uue generatsiooni akukettsaag MSA 161 T, mis tuleb kõigi tavapäraste töödega toime kiiresti ja vaikselt. Kellel majapidamine suurem või pole alati võimalust akut laadida, võib rahumeeli vaadata mootorsaage, mille seast leiab nii väikeseid ja kergeid lahendusi, kui ka tõelisi profimudeleid.


Harjumused on edukuse aluseks
Algul on kindlasti keeruline aia eest hoolitsemisega alustada, sest lihtsalt ei tea, millal mida teha. Igal juhul tasub juba kogenud rohenäppudelt soovitusi uurida ning lugeda ka vastavaid ajakirju-veebilehti. Teadmiste kogunedes saad koostada endale kalendri ja panna sinna kirja, millal mingid aiatööd võiksid toimuda. Nii tead ka seda, mis ajaks peaks olema soetatud vajalikud tööriistad.

Viljapuid on näiteks tarvis lõigata kevadel, enne pungade paisumist. Suvel on suureks abiks oksapurustaja, kust saab läbi lasta nii oksad kui taimejäänused ning saadud oksapudi kasutada kas multšina või panna kompostikasti. Sügisel peaks aga lehed kas kokku riisuma või leheimuriga kokku imema, et rohi ei jääks kevadeks paksu lehekihi alla. Kindlasti peab sügisese aiarutiini juurde kuuluma ka kõikide tööriistade ülevaatus, puhastamine ning hooldus. Selliselt garanteerid, et tööriistad on kasutusvalmis ka järgmisel kevadel ning saad oma aiandusteekonda sama hooga jätkata.

Sisestatud: 08.01.2024

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Kaasaegsed valgustuse uuendused koju

Tänapäeva tehnoloogiamaailm üllatab meid jätkuvalt koduinnovatsioonidega, mis mitte ainult ei tee meie elu lihtsamaks, vaid võimaldavad meil ka teha kaasaegseid valikuid oma eluruumide kujundamisel. Siin on valgustuse uuendused, mis võimaldavad nautida esteetikat ja energiasäästuvõimalusi: traditsioonilised pirnid asendatakse LED-tuledega, nutikas ja seninägematu dekoratiivvalgustus. Räägime siis mõnedest kõige muljetavaldavamatest kaasaegsetest valgustuse uuendustest, mis viivad teie kodu atmosfääri kindlasti uuele tasemele.

vaata kõiki