Artiklid ja uudised

Hästi ehitatud garderoob peab vastu terve põlvkonna

„Koju või büroose garderoobi planeerimisel tuleks alustuseks lähtuda sellest, mida soovitakse kapis hoiustada ja kui palju on toas ruumi, mida garderoobi ehitamiseks saab kasutada,” selgitab Soodnegarderoob OÜ juhataja Andrus Ulpus.

Seejärel tuleb leida vastused küsimustele: kui palju on riidepuudel rippuvaid riideid ja palju on asju, mida soovitakse hoiustada riiulitel? Kui palju on pikki riideid nagu mantlid ning kleidid ja kui palju lühemaid riideid, näiteks triiksärgid, pluusid jms? Kas on vajadust ka sahtlite või korvide järele? Nii saab parema pildi oma vajadustest.


Liugustega garderoob on mõistlik ehitada põrandast kuni laeni, siis saab kogu ruumi maksimaalselt ära kasutada. Garderoobi alumisse poolde on hea paigutada esemeid, mida igapäevaselt läheb tarvis, ülemistel riiulitel saab hoiustada asju mida nii tihti vaja ei lähe. „Kui klient tuleb meie salongi ja soovib tellida garderoobi, siis peaks tal kaasas olema algsed mõõdud. Hiljem tellimust vormistades mõõdab meie meister täpselt kõik üle,” räägib Ulpus. „Meie klienditeenindajad müügiesindustes teevad kliendi soovide põhjal eskiisjoonise ja tutvustavad erinevaid materjale ning võimalusi,” lisab ta. Garderoobi oluliseks osaks on liuguksed. Nende kasuks räägib mitmeid punkte. Liugustega on võimalik toa interjööri muuta. „Näiteks esiku garderoobidele soovitame peegelliuguksi, kuna siis ei ole tarvis enam eraldi peeglit seinale osta. Liuguksed täidavad seega kaht ülesannet.
(Vaata lisa liugustest ja tutvu teostatud töödega: Liuguksed)

Magamistoa garderoobide puhul me peegel liuguksi eriti ei soovita, kui just klient väga ei soovi. Feng-shui järgi ei ole hea, kui magamistoas on peeglid,” muigab Ulpus. Liuguksi tellides võiks mõelda sellele, kas neid soovitakse eksponeerida sisustuselemendina või peaksid nad olema pigem tagasihoidlikud ja sulanduma seintega ühte. „Materjalivalik on meil seinast-seina, on värvilisi klaase, peegleid, puitimitatsiooniga- ja ühevärvilisi melamiinplaate, disainklaase ja fotoprintklaase. On ka palju erinevaid liuguste profiile ehk uste raame,” loetleb Ulpus. Võimalik on kokku kombineerida erinevaid materjale. Nii on ka liuguste hinnaskaala väga erinev, alustades 100 lõpetades 500 euroga. „Küsimust „kui palju maksab üks korralik garderoobi kapp” seda küsimust kuuleme tihti. Sellele on raske üheselt vastata. Täpne hind nagu ka tellimuse tähtaeg, sõltub mõõtudest ja materjalidest ning lisatarvikutest. Selleks koostamegi igale kliendile personaalse hinnapakkumise, kus arvestame kliendi soovide ja eelarvega. Keskmiselt tuleks arvestada 6-8 nädalase valmistamisajaga,” vastab ta.
(Loe lisa garderoobidest ja vaata ka teostatud töid: Garderoobid)

Alati ei pea tellima tervet garderoobi, võib tellida ka ainult liuguksed ja garderoobi sisu ise ehitada poes müüdavatest korvitornidest. Selle eeliseks on ehk see, et uude kohta kolides on neid lihtsam lahti monteerida ja kaasa võtta. Samas
on võimalik garderoobi riiulisüsteem lahti võtta ja uues kohas kokku monteerida.
(Vaata lisa ka: Eritellimused)

Soodnegarderoob OÜ annab toodetele 2 aastase garantii, erand kehtib liuguste rullikutele, millele antakse 5 aastane garantii. Tegelikkuses on rullikute ja siinide eeldatav eluiga 20-25 aastat, sõltudes kasutusintensiivsusest. Sama kehtib ka riiulite kohta. Kui kappi kasutada sihipäraselt ja ruumi temperatuur ning õhuniikus jääb normipiiridesse, siis ei juhtu nendega ei juhtu midagi ka peale 25 aasta möödumist.

Sisestatud: 24.04.2019

Soodnegarderoob

Tel:
553 9263, 527 4009
Aadress:
Kadaka tee 70c, III korrus, Tallinn, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.