Artiklid ja uudised

Seinatrend 2022

Ümarad jooned, pehmed tekstuurid, maalähedased hubased värvitoonid, julge maksimalistlik lähenemine ja loodusest inspireeritud kujundus on 21. sajandi 22. aasta märksõnad. Üle ega ümber ei saa sellistest märksõnadest nagu vastutustundlik, jätkusuutlik, keskkonnasõbralik tootmine, mille lõppsaaduseks on biolagunev, orgaaniline, naturaalne, hingav materjal.


Tapeeditrendides on eristatavad 2 paralleelset suunda: 1. rahulik, lõõgastav tagasi loodusesse suund, mis kajastub maalähedases värvipaletis, tagasihoidlikes loodusmustrites ja pehmetes monokroomsetes tekstuurides - naturaalsetes bambus-, roo-, sisal-, mererohukiududest tapeetides. Stiilidest iseloomustab seda suunda Japandi - kombinatsioon jaapanlikust minimalismist ja funktsionaalsusest ning skandinaavialikust rustikaalsest soojusest ja rahulikkusest. Selle suuna seinakatete värvipaletis on soojad maatoonid vahetanud välja külmad hallid varjundid, mille asemel on võtnud koha sisse šokolaadi- karamellivarjundid, põlenud umbra, terrakota, soojad rohelised ja konjakitoonid.


2. suund väljendub külluslikus maksimalismis, kus domineerivad rohked taimemustrid, eksootilised floora ja fauna motiivid ja efektne geomeetria suuremõõdulistes mustriprintides ja rõõmsas mitmevärvilisuses. Seda suunda iseloomustab pigem maksimalistlik lähenemine, milles on miksitud rustikaalne maakodustiil modernses võtmes linliku olemisega. Lisaks taimornamentikale on seinakatete mustrites näha stukkdekooris seinapaneelide imitatsioone, rustikaalset kivimustrit, 50-ndate ja 70-ndate nostalgilist retromustrit, biofiilset voolavat 3D-mustrit. Maksimalistlikus värvipaletis on kindla koha sisse võtnud rikkalikud loodusest inspireeritud juveelitoonid – smaragd, purpur, lilla, tumesinine, lisaks soojad safaritoonid – ooker, kollakasoranž, sügavad sametised punakaspruunid, roostevarjundid ja kõikvõimalikud rohelised. Erinevad rohelisevarjundid aitavad pehmendada piiri sise- ja välisruumi vahel, tekitades sujuvat liikumist ja üleminekut tuues looduse siseruumidesse ja rikastades neid.


Üleni valge minimalismi aeg on möödas, valge, mis pakub vähe visuaalset turvalisust on asendunud küllastunud värviliste ruumidega. Disainerid julgustavad kasutama erksamaid tugevamaid värve ja julgeid mustreid, mis toovad naeratuse näole ja tervitavad meid. Kolmandal järjestikusel pandeemia-aastal on kujundustrendid keskendunud sellele, et me saaksime tunda end emotsionaalselt võimalikult vabalt.
Tapeet on interjööris jätkuvalt domineeriv element, mille tugevate mustrite ja tekstuursemate materjalide abil luuakse emotsionaalset rahuldust ja turvatunnet pakkuvad ümbritsevad ruumid.


Kõigi nende uute seinakatetega saad tutvuda Tapeedistuudio salongis.

TapeediStuudio
Facebook
www.tapeedid.ee

Sisestatud: 21.01.2022

Tapeedistuudio

Tel:
5687 9838
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki