Artiklid ja uudised

TERRASS VÕI RÕDU ALGAVAKS HOOAJAKS KORDA

Kohe on kätte jõudmas aeg kus saame oma laiuskraadil nautida rõdusid, terrasse ja välikööke. Ligi 20 aastat Eesti sisekujundusmaastikul tegutsenud Palazzo Interiors on kujundanud rohkelt kodusid, büroosid, avalikke ruume. Sellega kaasneb tihti ka vajadus mõelda, milline peaks olema terrass ja õueala. Ka kaasaegne arhitektuur soosib nii eramute, kortermajade kui ka kõrghoonete puhul suurepinnalisi terrasse ja rõdusid.

Sisekujundajaga disainitud terrass
Vaatamata ehitustrendidele valitseb arvamus, et sisearhitekti töö piirdub siseruumidega. See on reaalsusest väga kaugel. Külastanud rahvusvahelisi mööbli- ja disainimesse ning näituseid erinevates riikides, oleme kogenud kui suurt rõhku panevad disainerid ja sisearhitektid rõdudele, terrassidele ja väliköökidele. Vahemeremaade puhul on see veelgi loomulikum, sest värskes õhus või lageda taeva all veetmist on aasta jooksul pikemalt kui põhjamaades.

Miks võiks kasutada sisekujundajate abi, kui on vaja kujundada ja sisustada terrass, rõdu või väliköök? Täpselt samadel põhjustel, miks kasutatakse nende abi siseruumides. Kui soovid terviklikku kodu on ju loomulik kui terrassi kujundus, seal kasutatavad elemendid ja mööbel on kooskõlas interjööri stiiliga. Tihtipeale on vajalik ala tsoneerimine, seda eriti suuremate pindade puhul. Näiteks tuleb mõelda sellele, millisele kohale tekitada lahendus tuule ja saju eest varjumiseks. Järjest enam oleme viimastel aastatel kujundanud ka penthouse’de rõdusid ja eramajade terrasse, kus oleme projekteerinud nii eemaldatavaid klaasseinu automaatselt ilmastiku tingimustele reageerivaid vihma- ja päikesevarjusid, välikööke. Tihti on oluline mõelda läbi ja ette planeerida ka välitingimustes kasutatavad audiosüsteemid, soojakiirgurid või mullivannid. Hea oleks kui soovitud kommunikatsioonid saaksid enne ehituse algust juba sobivatesse asupaikadesse planeeritud. Samuti saab õueala valmimisel sisekujundajalt abi hubase ja esteetilise terviku loomisel, kus lisaks mööblile valitakse ka sobivad valgustid, vaibad ja dekoratiivelemendid.









Välimööbel
Kui aga vaatate ringi milline välimööbel vaatab vastu erinevatel rõdudel ning terrassidel, siis avastate, et väga tihti on tegu suhteliselt juhuslikult hangitud Aasia päritolu mööbliga, mille kvaliteet ja disain on kesised. Mis võib olla selliste valikute taga? Meie kogemus ütleb, et tihti on tegu olukorraga, kus koostöö sisearhitektiga lõppeb siseruumides ning rõdu ja terrassi välimust ja üldist funktsionaalsust ei peeta nii oluliseks. Tegelikkuses on valik on meeletult lai ning on päris suur hulk mööblitootjaid, kes pakuvad nii siseruumidesse kui ka välitingimustesse mõeldud kollektsioone. Nii saab luua harmoneeruva terviku.

Palazzo esindab Eestis mitmeid rahvusvahelisi sisustuse ja mööblivalmistajaid
(näiteks Potocco, Plust), kelle kollektsioonid on välja töötatud ilmastikutingimusi silmas pidades. Nende mööbliesemete puhul kasutatakse uusimate tehnoloogiatega loodud materjale, mis on ökoloogilised, UV-kiirgusele vastupidavad ning mis on kas vett ja niiskust tõrjuvad või väga kiiresti kuivavad. Samal ajal on kollektsioonid reeglina kujundanud mainekad arhitektid ja disainerid ning näevad välja peaaegu samasugused siseruumides kasutatava mööbliga. Need mõjuvad luksuslikult ja elegantselt, olles samal ajal vastupidavad ja ergonoomilised. Samuti annavad valitud materjalid võimaluse kasutada mööblit õues ning isegi jätta rõdule aastaringselt. Loomulikult tasub seda viimast parameetrit täpsustada hankija kataloogist. Meie kogenud sisearhitektid oskavad jagada vastavaid soovitusi.

Loome sulle suvise õueruumi
Suve lähenedes soovime teile pakkuda võimalust viia oma õueala uuele tasemele ning kutsuda teid üles võtma ühendust Palazzo sisekujundusarhitektidega nende nõuande saamiseks. Meie meeskond on valmis aitama teil luua väliruum, mis on ideaalne suvepuhkuste nautimiseks. Olgu teie sooviks avar terrass, lummav aed või mõnusad istumisnurgad, meie arhitektid aitavad teil leida parimad lahendused. Nende kogemused ja loomingulisus aitavad teil luua unikaalse ja funktsionaalse õueala, mis kajastab teie isiklikke eelistusi ja vajadusi. Ärge jätke võimalust kasutamata ning võtke meiega ühendust, et alustada suurepärase suvise õueruumi loomist! Kindlasti võib ühendust võtta ka juhul, kui soovite oma õueala mõtteid täide viia alles järgmiseks hooajaks.

Küsi lisaks SIIT!

Sisestatud: 18.05.2023

PALAZZO INTERIORS

Tel:
442 3050, 564 0851
Aadress:
Papiniidu 58, Pärnu, Pärnumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Palazzo Interiorsi poolt pakutavad lauad on isikupärased ja funktsionaalsed

Palazzo Interiorsi poolt pakutavad lauad on isikupärased ja funktsionaalsed

Klassikaline kontori nine-to-five tööpäev on pandeemiaga, ning tegelikult juba veidi enne seda,
saanud suurele osale inimestest minevikuks. Töö tegemiseks on vaja lihtsalt arvutit,
internetiühendust ja mugavat ning kodust keskkonda. Ent tegelikult tuleks tähelepanu pöörata ka
töötegemise ergonoomikale, sest päevad läbi kodus kott-toolis lössutada või diivanil kõhutada ju ei
jaksa, keha jääb kangeks. Seega on ühele kodust töötavale inimesele väga oluliseks mööbliesemeks
saanud sobiv töölaud. Palazzo Interiors poolt pakutavad lauad on lisaks isikupärasusele ka üdini
funktsionaalsed.

vaata kõiki