Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Uued värvilahendused koduses interjööris

Päevad on pikad, valgust palju ja märkame, kui määrdunud on seinad ning kohati tekkinud praod. Võibolla on korduvast pesemisest pind muutunud laiguliseks, kõik tundub väsinud ja kulununa. Kevad on aeg, kui teeme plaane ja planeerime ka oma kodu parendamist. Ihkame näha uusi värve ja vaheldust, sest seniolnu on kestnud oma aja ja nüüd on aeg edasi minna uuega.
Kui kehtib veel ehitajapoolne garantii, siis saame värvitööd ka soodsamalt teostada. Samas tekkib küsimus, kas jätta edasi need samad värvitoonid, mis juba aastaid kestnud või tuua koju just värvidega seda uut värskust.

Me ei kanna aastate kaupa ju sama värvi riideid, vaid jälgime trendi ja ostame aina uut selleks, et end rõõmustada ja innustada . Igal aastal räägitakse trendivärvitest, mis eelkõige kajastuvad meie riietes. Aga ka ruumides kasutatavad värvid kannavad neid samu muutusi, mida me näeme ja kogeme riidetööstuses.
Igal aastal luuakse uued tapeetide, kangaste, vaipade jt. viimistlusmaterjalide kollektsioonid ja see on väga oluline, sest ainult nii on võimalik luua terviklikku interjööri kujundust.


Soovime tuua aegajalt värskendavat uut ka meid ümbritsevatesse ruumidesse. Nii nagu muutub aeg, muutume me ise ja samuti vajab muutusi meid ümbritsev keskkond. Juba aastaid olnu tundub vana ja väsinuna. Kõige lihtsam on kodu muuta, sinna värskust ja vaheldust tuua just värvidega. ja nii ostame aegajalt mõne uue liniku, vaiba, kardinad vms.
Aga kui seisab ees remont , siis katsetage ka uute värvidega! Uus värvilahendus peab kindlasti arvestama kõigi juba olemasolevate viimistlusmaterjalidega, sisustuse, kangaste ja mööbliga. Seinte värvitoonide muutmine ei tohiks kaasa tuua veel suuremaid muudatusi ja sellega kaasnevaid kulusid .

Kahjuks ei mõelda värvilahendusele enne, kui ehitaja on kohal ja siis on kõige kergem otsida välja olemasolevate värvitoonide numbrid ja uued värvitööd kordavad seda sama aastatetagust värvilahendust. Nii jääb ruumist mulje samaks ja oodatud remondi järel ei koge me mingit vaheldust. Tunneme pettumust, sest seinte ülevärvimine tegi pinnad vaid puhtaks, aga vana ja olnu kordamine ei tundugi uuena.


Värvid mõjutavad meid kõiki ja eriti tugev mõju on meid ümbritseva ruumi seinapindadel. Julge pealehakkamine võib lõppeda korduvate ülevärvimistega, sest väike värvinäidis mõjub hoopis neutraalsemalt, kui suur seinapind. Sellepärast enne värvitöid alusta värvilahendusest. Mõtle, mida võiksid seekord teistmoodi teha ja milliseid värve sooviksid end ümbritsevas keskkonnas näha. Värvitoone on tohutult palju ja nende kokku sobitamine, nende mõjuga ruumis arvestamine vajab kogemust. Kas võtta see risk ja katsetada midagi hoopis uut?
Igaljuhul soovitan teil end uue värvilahendusega rõõmustada!





Suurema remondi puhul soovitan kasutada kogemustega spetsialisti abi, kes aitab teil valida uued värvitoonid nii, et nad sobituvad ka ülejäänud sisustusega ja uue värvilahenduse tulemusel tekkib uus, huvitav ja teid rõõmustav tervik.

Koostanud: Liina Ainomäe, sisearhitekt

Illustreerivad fotod:
interiordesignideas.com
homeideasdesign.com
design2share.com
www.simplydecoration.com

Sisestatud: 05.05.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki