Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Luksulikus Lõuna-Californias

Piilume ühte luksuslikku Lõuna- Californias asuvasse kodusse, mille on kujundanud Peggy Dupuis.



Majast avaneb ookeanivaade, hoone on projekteeritud loodesse, seega võib sealt nautida kaunist päikeseloojangu vaadet, millest saab rohkelt inspiratsiooni ammutada. Kahekorruseline kaasaegne ehitis pakub igast toast hämmastavat vaadet, sealjuures veel mõnus katuseterrass, kust võib selge ilmaga näha Mehhiko rannikut.



Selle kodu kaks kõige sobivamat iseloomustavat sõna oleksid „läbipaistvus“ ja „peegelduvus“, mis tulenevad rohketest ja suurtest klaasseintest ja –akendest, millega on püütud luua võimalikult valgusrohke interjöör.









Maja on väga huvitava planeeringuga, mõnusalt kurviline, samas nurgeline, kokku moodustub ühtne tervik. Interjööris on kasutatud puhtaid värve, peamine on tuhm valge, hall, grafiit, must, roostevaba teras koos tammepuust mööbli ja välisuksega ning parkettpõrand.




Üks selle kodu keskpunkte ja pilgupüüdjaid on 7-meetriline kumer sein, mis on kaetud dekoratiivse punase liivavärviga, mis lisab selle kodu interjöörile tublisti soojust. Punase värviga on ümbritsetud ka peasissekäik, mille eesmärgiks on näidata külalislahkust.



Kuigi vaadates seda ehitist ja interjööri ei pruugi jääda muljet, et tegu võiks olla madala energiatarbija ja ökoloogilise majaga, kuid just seda ta on. Selles kliimas õigustavad end suured klaaspinnad igati.




Interjööris kasutatud valge, musta, halli, punase kombinatsioon on küll teada tuntud kindel tee, mida käia, kuid sellegi poolest on lõpptulemus igati originaalne ja nauditav. Värskust lisavad ka magamistubades olevad fototapeedid, hea näide on ka tapeet kumeras seinas ja kui mõnusalt see sealjuures veel mõjub.

Koostas: Kaisa Kabin

Algallikas: freshome.com
Peggy Dupuis: http://www.dupuis-design.com/z/i>

Sisestatud: 15.05.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Fassaadikrohvid ja terviklikud fassaadisüsteemid on oma arengus jõudnud nüüd päris nanotehnoloogiani. Nanokrohvide nimetus on kasutusel olnud juba aastaid, aga oma nimetuselt pole neil rohkem ühist kui elementide suurust mõõdetava mõõtühiku “nano” kasutamisega. Tänapäeval pole küsimus enam selles, kui suur on krohvi tera suurus ega see, millega saavutatakse vastupidavus ja elastsus. Nüüd räägime juba kui palju suudab fassaadikrohv end ise taastada ja uuesti nanotasandil molekule omavahel siduda.

vaata kõiki