Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Eraldavad kardinad

Kui tavaliselt katavad kardinad aknaid ja uksi, et lisada privaatsust ja kontrollida valgust, võib neid kasutada ka ruumi eraldajatena. Seda tehnikat saab kasutada erinevates olukordades. Kapilt võib eemaldada ukse ja asendada see kardinaga, et lisada ruumile tekstuuri.


Ühetoalistes korteristes saab sellega eraldada ruumi erinevaid osi. Vahel vajavad eraldamist ka suured ruumid ja vaheseina paigaldamine ei pruugi olla parim valik.



Kardinatel on uste ees mitu eelist: kardinaid saab soovi korral lihtsamalt eemaldada või välja vahetada ja neid on erinevast materjalist, toonides, mustrites, modernseid või traditsioonilisi, valik tuleb teha vastavalt ülejäänud elamise sisekujunduse stiilile, sest lisaks vajalikkusele on kardinatel ka tähtis roll dekoratiivse elemendina.


Kardinate paigaldamine on lihtne, abiks tulevad lakke kinnitatavad konksud, siinid või seinast seinani ulatuv toru. Kardinat võib kasutada nii suure kui ka väikse ruumi kaheks eraldamisel. Kuigi kardinad pole helikindlad, takistavad nad siiski heli ja valguse pääsemist ühest toa osast teise. Kardinast saab väga vajalik dekoratiivne element toas, mis on mõeldud kaheks erinevaks otstarbeks. Näiteks kui on vaja eraldada elutoas osa, mis on mõeldud töötamiseks.


Magamistoas saab voodi jalutsisse paigaldatud kardinaga tekitada privaatsema õhkkonna, kui selleks tahtmist ja vajadust on.





Mitmekordsetes majades võib trepi alla jääda väike tühimik, mida saab väga edukalt muuta näiteks kontoriks, panipaigaks või millekski muuks.

Et aga seal olevad asjad külalistele kohe silma ei kargaks, saab ka seda pisikest peidupaika varjata kardinatega.

















Lihtne viis sulandada kardinat muu elamisega on kasutada sama riiet ka mujal elamises. Näiteks kui eraldada kardinaga söögituba elutoast, võiks kasutada sama riiet diivanikattena.


Lapsed, kes peavad jagama tuba venna või õega unistavad kindlasti privaatsusest. Kui pole võimalik neile omi tube eraldada, siis saab tekitada neile isikliku territooriumi kardinatega. Kui kardinad on kokku lükatud on toal endine välimus ja ruumi jätkub ka mängimiseks. Kui aga lapsed tahavad eraldatust ja privaatsust endale ja oma sõpradele, siis saab kardinad ette tõmmata.


Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod: http://nestdc.files.wordpress.com/
http://padstyle.com/
http://cotedetexase.blogspot.com/
http://www.ikeahackers.net/
http://www.apartmenttherapy.com/

Sisestatud: 25.09.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väljakutse kodukontoris – kuidas luua sobilik taust videokoosolekule?

Väljakutse kodukontoris – kuidas luua sobilik taust videokoosolekule?

Ajastul, mil kaugtööst on saanud täiesti tavapärane tööelu osa, on kodukontori olemasolu muutunud
paljude jaoks hädavajalikuks. Kuna virtuaalne suhtlus mängib kodukontoris väga suurt rolli, siis
sellega seoses on üles kerkinud täiesti uut laadi probleem - vajadus videokoosoleku jaoks kõlbuliku
taustaseina järele. Kuidas õige taustaseina abil mõjuda ekraanil isikupärasema ning
professionaalsemana? Retro kodusisustuskaupade e-pood NaguMuiste annab nõu.

vaata kõiki