Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Looduslikud kodud

Üha enam räägitakse oma kodu rajamisel taastuvenergiast, looduslikest materjalidest ning taaskasutusest. Ka Eestis kasutatakse energia tootmiseks üha enam taastuvenergiat ja kodu ehitamiseks lähedalt looduse poolt pakutud materjale.

Looduslik ehitamine pakub võimalust ehitada taastuvenergiaga kodu. Materjalid valitakse looduslikud ja kohapeal olemasolevad, mitte tööstus-või inimtegevusest tingitud tooted.

Paljud neist materjalidest on kättesaadavad kogu maailmas. Kulud ehitusmaterjalidele ja ka saastega seotud transpordile väheneksid kogu riigis.
Kasutades looduslikke materjale vähendame ka toksiine oma kodus. Boonuseks on veel see, et paljud neist meetoditest on energiatõhusad, odavad ja lihtsad teostada. Samuti ei nõua väga põhjalikke teadmisi ehituse alal.

Toome siinkohal palju väga omanäolisi näiteid, millised kodud on inimesed üle maailma endale rajanud:













Eesti kodude rajamiseks peaks siit leidma häid näiteid, sest puit on alati olnud meil põhilisemaid ehitusmaterjale. Samuti on Eestis tulnud ausse vanast ajast pärit ehitustarkused, mida näeme Eestis vanade ehitiste renoveerimisel kui ka uute valmimisel. Näiteks kasutatakse palju maakivi, paekivi, katuste ehitamisel pilliroogu, laastukatuseid jne...Üha enam mõtlevad inimesed sellistele kodudele, kus ka ilma elektrita saab toa soojaks, kaevust vee kätte ja toidu lauale.

Head ideede rakendamist!

Koostanud:
Sisustusweb'i toimetus




Enam pilte leiad: http://www.natural-home4u.com/

Sisestatud: 11.09.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Fassaadikrohvid ja terviklikud fassaadisüsteemid on oma arengus jõudnud nüüd päris nanotehnoloogiani. Nanokrohvide nimetus on kasutusel olnud juba aastaid, aga oma nimetuselt pole neil rohkem ühist kui elementide suurust mõõdetava mõõtühiku “nano” kasutamisega. Tänapäeval pole küsimus enam selles, kui suur on krohvi tera suurus ega see, millega saavutatakse vastupidavus ja elastsus. Nüüd räägime juba kui palju suudab fassaadikrohv end ise taastada ja uuesti nanotasandil molekule omavahel siduda.

vaata kõiki