Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Toataimed sügisel ja talvel

Sügisel enne külmade saabumist on ülim aeg tuppa tuua suvel väljas olnud toataimed.

- Talviseks perioodiks asetage taimed ruumides võimalikult valgesse kohta. Akende pesemine parandab oluliselt valgustingimusi.

- Taimede lehed puhastatakse sageli üle niiske lapiga või kasutatakse selleks spetsiaalseid leheläikega puhastussalvrätte. Paksu tolmukorra all ei pääse valgus taimedele ligi.

- Talvel peab vähendama toataimede kastmist. Enne järgmist kastmist veenduge, et muld potis oleks jõudnud eelnevalt veidi kuivada.

- Väetamist võib sügis-talvisel perioodil jätkata vaid parajasti õitsvatel toataimedel.

- Valguslembestele toataimedele tuleb anda kindlasti lisavalgust. Spetsiaalsetel füto- ehk taimelampidel on just selline valgusspekter, mis taimedele kasvamiseks sobib. Soojas ruumis hakkavad valguslembesed toataimed kasvatama kahvaturohelisi väljaveninud võrseid. Enamik sukulente (kaktused, turdlehed, noliina, tääkliilia, aaloed, havisabad) kuuluvad just sellesse taimerühma. Kindlasti aitab sellistel taimedel paremini talvituda ka jahedam (kuni +10°C) ja valgusrikas ruum.

Sügisel, enne külmade tulekut on veel väga hea aeg koju või kontorisse osta suured toataimed, kuna väljas pole veel külmakraade, mis taimi transportimisel kahjustada võiks.

Loe veel toataimede artikleid siit>>>

Toataimede hooldustooted

 Allikas: www.hortes.ee

Allikas: www.hortes.ee

 Allikas: www.hortes.ee

Allikas: www.hortes.ee


Aianduskeskus Hortes
AS Trigon Gardening
Seljaku 4b, Laagri
Harjumaa 76401
+372 679 9333
info@hortes.ee

Facebook

Sisestatud: 07.10.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Hortes esitleb: jõulukollektsioonid 2014

Hortes esitleb: jõulukollektsioonid 2014

Hortese jõulumaa on sel aastal taaskord üks imelisemaid Eestis nii oma suuruselt kui ka valikult: meilt leiad üle 16 000 jõulukaunistuse, üle 800 küünla, ligi 600 küünlajalga ja –laternat, Eesti parima valiku elektrilisi jõulukaunistusi ning loomulikult erinevaid hooajataimi ja potijõulupuid jt hooajatooteid ning erilist dekoratiivset sisustuskaupa, mille oleme koondanud kollektsioonidesse. Meie kollektsioonid pakuvad Sulle lisaks elamustele ka ideid ja inspiratsiooni.

vaata kõiki