Artiklid ja uudised

Too kaunite toalilledega oma koju uut hingamist

 Allikas: www.hortes.ee

Allikas: www.hortes.ee
Suvi ja värviline ning õitsev lillemeri oleks justkui sünonüümid, kuid tegelikult võib külluslikku õiteilu nautida ka talvel. Lisaks on kaunid toataimed ka suurepärased sisekujunduse elemendid.


Varajased kevadlilled

Aknalauda saab kaunistada näiteks erinevate varajaste kevadlilledega. Põneva ja värvilise aktsendi annavad suureõieline ratsuritäht, õrn ja elegantne püvilill, madalad krookused ja kellukad, kirev hüatsint, armsad lumi- või märtsikellukesed ning kaunis nartsiss.

 Allikas: www.hortes.ee

Allikas: www.hortes.ee
Neid saab ise väga lihtsalt aknalaual kasvatada ja lisaks silmailule pakuvad need lilled põnevust nii pere pisematele kui suurematele - päevast päeva saab jälgida, kuidas lilleke kasvab ja vaikselt oma õiekesi avab. Ootuse ja ärevusega hinges saab kaasa elada kogu sellele toredale protsessile.

Neid lilli võib kombineerida ka teiste taimedega, okstega või muude dekoratiivelementidega. Üldmuljele annab väga palju juurde ka kaunis ja õigesti valitud pott.

Boonusena saab - peale õitsemist ja sibulate kuivatamist - krookuse, hüatsindi, nartsissi ja püvilille mugulsibulad suve teisel poolel aeda istutada. Lisaks silmailu pakkumisele, peletab viimane ka mutte. Seega võib kindel olla, et toredate kevadlillede imelist ilu saab nautida väga kaua.

 Allikas: www.hortes.ee

Allikas: www.hortes.ee
Efektsed potitaimed

Kes armastavad erksaid värve, suuri õisi või ägedaid mustreid, leiavad oma lemmiku efektsete potitaimede seast. Valik on äärmiselt lai ja põnev. Üks vinge potitaim võib panna täpi i-le kogu ruumi sisekujundusele.


 Allikas: www.hortes.ee

Allikas: www.hortes.ee
Kõige huvitama välimusega on kindlasti käänd-safrantähk Dania. See on lill, mis ei jäta kedagi külmaks - käänd-safrantähk on justkui särav ja erk täheke hallis taevas, mis kõik teised tähed üle trumpab. Dania efektsed mustrilised lehed kaunistavad kogu tuba. See sobib imehästi särama nii siseruumidesse, talveaeda kui ka suveks verandale.

Elegantse välimusega flamingolill on samas hästi väljapeetud, vastupidav ja seda on lihtne hooldada. Samaväärselt kaunis, kuid veidi lihtsam, on kuhikpriimula Touch Me. See sobib ehtima igat kodu ja ruumi. Oma suurte ja õrnade õitega toob ta rõõmu kõigile.


Ilu ja tervis käivad käsikäes

Mitmed toataimed ei ole ainult iluks, vaid aitavad ka külmetusi või muid haigusi ravida. Juba meie esivanemad kasutasid arstimiseks kodust või selle lähiümbrusest leitavaid taimi.

Daigremonti kalanhoel on vähemalt üks kasulik salarelv - tema suurepärased raviomadused. Kalanhoe kergelt hapukat mahla on aastasadu kasutatud köha ja nohu korral. Seda võib segada punase mahla või
meega, et maitse mahedam oleks. Väiksematel lastel on tihti kergemaid haavu või kriimustusi - Kalanhoe mahlas on samuti antiseptiline ja põletikuvastane toime, mis sel puhul leevendust pakub.

Lisaks on ta oma paljunemise viisilt väga põnev - tütartaimed arenevad ta leheservas, sealt potsatavad taimebeebid ühel hetkel mullale ja hakkavad iseseisvat elu elama.

 Allikas: www.hortes.ee

Allikas: www.hortes.ee
Sama kasulik on kodus omada kavähemalt ühte aaloed. Räägitakse, et Aafrikas tunti aaloe raviomadusi juba rohkem kui 3000 aastat tagasi. Kindlasti ei ole raviva toimega aga kõik 420 aaloe liiki, vaid parimad koduapteegi taimed on harilik aaloe (Aloe vera) ja puisaaloe (Aloe arborescens). Kui nendegi mahlaga saab köha- või nohupoisist kiiremini lahti, siis aaloe leht mõjub põletushaavade või nahalööbe korral justkui jahutava palsamina.
Parimad raviomadused ilmnevad aaloel alles umbes 5-aastasel taimel, seepärast proovi võimaluse korral osta alati vanemaid taimi.


 Allikas: www.hortes.ee

Allikas: www.hortes.ee
Mis võiks olla aga veel parem, kui kodus kasvav sidruni- või mõne muu tsitruselise puu?! Värske vilja mahl on kõige parem külmetushaiguste peletaja. Lisaks kasulikkusele annab kaunis sidrunipuu ka ruumi miljööle väga palju juurde, ehtides seda maitsvate viljade ning värvidega. Õitsemise ajal täitub aga kogu ruum mõnusa ja meeldiva aroomiga.


Iga taime hooldamise kohta, saab täpsemalt lugeda Hortese kodulehelt .

Hortes / AS Trigon Gardening
Seljaku 4b, Laagri
Harjumaa, 76401
tel +372 6799333
Avatud:
E-R 10-20
L-P 10-18

Sisestatud: 26.01.2016

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Hortes esitleb: jõulukollektsioonid 2014

Hortes esitleb: jõulukollektsioonid 2014

Hortese jõulumaa on sel aastal taaskord üks imelisemaid Eestis nii oma suuruselt kui ka valikult: meilt leiad üle 16 000 jõulukaunistuse, üle 800 küünla, ligi 600 küünlajalga ja –laternat, Eesti parima valiku elektrilisi jõulukaunistusi ning loomulikult erinevaid hooajataimi ja potijõulupuid jt hooajatooteid ning erilist dekoratiivset sisustuskaupa, mille oleme koondanud kollektsioonidesse. Meie kollektsioonid pakuvad Sulle lisaks elamustele ka ideid ja inspiratsiooni.

vaata kõiki