Tee ise

Loome ise vahvad klaasist laternad


Pimeda saabudes otsime aina võimalusi tuua oma koju hubast valgust terassile, aeda või tuppa.
Elektri hinna suhtes meil positiivseid hoiakuid ei ole, seda enam võimaldab küünlavalguse loomine rahalist kokkuhoidu.
Kauni, hubase ja valgusküllase meeleolu loob terassil, aias või toas klaaspurkidesse loodud kaunis valgus.
See on võimalus luua kiirelt ja soodsalt efektsed ja kaunid laternad või küünlaalused.



Vajalikud materjalid:
*võimalikult laiad ja tugeva klaasiga läbipaistvad klaaspurgid, millede ülaäärde saab paigutada *riputusjuhtme;
*painutatav juhe 46 cm või hästi painduv traat;
*käärid;
*läbipaistavad kivikesed või loodusest korjatud kivikesed;
*teeküünlad või muud sobivad küünlad;
*väike klaasist teeküünla või LED valgustuse hoidik, mis mahub vabalt purgi põhja;
*tikud;
*pliiats;
*sepistatud või muu tugev konksudega laternahoidik.


Laternate tegemiseks saab kasutada vähemalt nii laia purki, kuhu käsi sisse mahub. Purgid peaksid olema terved ja puhtad. Samuti peaks saama purkide ülaäärde siduda juhtme või traadi riputamise jaoks. Purgid võivad olla ka toonitatud, peamine et oleksid võimalikult läbipaistvad.
Teeküünla või LED valgustuse klaasist hoidik peaks ilusti purki ära mahtuma, nii et äärtesse saab kivikesi paigutada. Akuga LED valgustuse saate muretseda LED valgustite müüjatelt .
Laternate efektsemaks eksponeerimiseks võiks kasutada sepistatud või muud tugevate konksudega hoidikut. Hoidikul võiks olla vähemalt 3 konksu, mille otsa saab laterna ripudada. Mida rohkem riputuskonkse, seda rohkem laternaid saab paigutada ja seda efektsem on lõpptulemus. Siinkohal võib kasutada ka vanu kamina kõrvale paigutatud koristushoidikut, kus on vastavad konksud.
Kauneid kivikesi laternasse pakutakse aianduskeskustes või sisustussalongides, aga võib ka ise loodusest korjata. Kasutada võib ka muid klaasitükikesi, mis on huvitava tooniga. Soovitav on seisnud ja tolmunud klaasitükikesed enne läbi pesta. Efektsema mulje annavad kindlasti läbipaistvad kivikesed, merekarbid ja klaastükikesed.
Laterna riputusmaterjalina võib kasutada juhet, painduvad traati või muud mittekergesti süttivat materjali. Siinsetel laternatel on vajalik riputusjuhtme pikkus 46 cm. Riputusmaterjali pikkuseks arvestada endale vajalik pikkus ühest purgi otsast teiseni + 2 keerdu ümber purgi + 2 korda 10 cm mõlema ääre kinnitamiseks.

Kogume kokku kõik vajamineva ja alustame laterna valmistamist

Samm 1: Asetame teeküünla või LED valgustuse hoidiku purgi põhja. Ideaalne oleks, kui klaashoidik hõlmaks pool purgi läbimõõdust, et mahutada ka kivikesed. Hoidikuna saab kasutada ükskõik millist klaasist läbipaistvad nõud, mis sobib teeküünlale või LED valgustuse hoidjana. Hoidiku kõrgus peaks olema nii kõrge, kui kõrgelt soovime ka kivikesed laduda. Ideaalselt võiks kõrgus olla 5 cm või rohkem kaitsmaks küünlavaha tilkumist kivikestele.


Samm 2: Lisage purgi põhja kivikesed. Jälgige, et teeküünla hoidik asetseks omal kohal purgi keskel. Kivikesed võib laududa kuni teeküünla või LED valgustuse hoidiku ääreni. Kivikesi võib asetada ka erinevate toonide kihina või miksida erinevad värvid kokku.


Samm 3: Pange teeküünal omale kohale ja pange põlema, et näha kas saime soovitud tulemuse. Valides akuga LED valgustuse, saate nüüd samuti asetada selle klaashoidikusse ja näha tulemust. Kui kõik sobib, siis läheme edasi juhtmest riputusnööri valmistamise juurde.


Samm 4: Siduge juhe või traat 2 korda ümber purgi kõige alumise keerukoha, jättes 10 cm peale mitmekordset sidumist lühema otsa mõõduks. Juhtme kogupikkus peaks olema 46 cm. Kasutada võib ka hästi painduvat traati.


Samm 5: Tee mitmekorde tugev sõlm.







Samm 6
: Kerige lühikesem osa peale sõlme tegemist umbes 5 korda ümber pikema osa. Peale seda peaks jääma lühem osa 8 cm. Kui jäi pikem, siis lõigake kääridega lühemaks. Nüüd on parempoolne sõlm tehtud.






















Samm 7: Nüüd teeme purgi vasakpoolse sõlme ära. Selleks mõõdame täpselt vasaku poole välja kõige kaugema diameetri kaudu. Võtke pikem ots juhtmest ja tehke sõlm ümber kahekordsete juhtmete vasakul poolel ehk korrake Samm 5. Jätke lühema otsa pikkuseks 10 cm peale mitmekordsete sõlmede tegemist.





Samm 8
: Korrake jälle Samm 6 ehk keerake lühem juhe ümber pikema 5 korda, peale mida võiks jääda 8 cm pikkusega juhe rippuma. Lõigake vajadusel juhe lühemaks.




























Samm 9:
Kasutades pliiatsit kerige mõlemal pool purki üle jäänud 8 cm -sed juhtmed ümber pliiatsi. Nii saame juhtmete otsad kaunimalt kujundatud. Ja nüüd ongi meie kaunis klaaspurgist latern valmis.


























Oleme nüüd meisterdamise lõpetanud ja aeg on leida laternatele oma koht. Kas ripuda hoidikule konksude otsa või hoopis õue puu okstele - võimalusi on selleks palju.
Sellise laterna võib valmistada ka ilma riputusmaterjalita lihtsalt laterna või küünlaalusena. Sünnipäeva või muu tähtpäeva tähistamisel sobivad sellised laternad asetada aeda tähistamaks teed peole tulijale. Läbipaistev klaas koos värviliste klaaskivikestega loob väga kauni ja hubase mulje.
Suure ja tugeva purgi kasutamine küünlaalusena on väikelaste ja koduloomade puhul turvalisem ning lahtine tuli on kaitstud.

Ilusaid ja valgusküllaseid õhtuid klaaslaternate seltsis !


Koostanud: Sisustusweb'i toimetus
Artikli koostamiseks kasutatud materjale:

http://www.hgtv.com/outdoor-rooms/

Sisestatud: 19.10.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väljakutse kodukontoris – kuidas luua sobilik taust videokoosolekule?

Väljakutse kodukontoris – kuidas luua sobilik taust videokoosolekule?

Ajastul, mil kaugtööst on saanud täiesti tavapärane tööelu osa, on kodukontori olemasolu muutunud
paljude jaoks hädavajalikuks. Kuna virtuaalne suhtlus mängib kodukontoris väga suurt rolli, siis
sellega seoses on üles kerkinud täiesti uut laadi probleem - vajadus videokoosoleku jaoks kõlbuliku
taustaseina järele. Kuidas õige taustaseina abil mõjuda ekraanil isikupärasema ning
professionaalsemana? Retro kodusisustuskaupade e-pood NaguMuiste annab nõu.

vaata kõiki