Huvitavad tooted

Bassein koduaeda!

Kes meist ei sooviks kuumal suvepäeval pikutada päikse käes ning mõnuleda vees.
Kui olete mõelnud rajada oma koduaeda bassein, siis järgnev teave on just Teile.

Kui juba soov on olemas, tekib rida küsimusi: kui palju see küll maksab, palju aega võtab, millise kujuga bassein, kuhu paigaldada jne. Kõikide selliste otsuste tegemisel on tähtis arvesse võtta isegi, milline on pinnas, kui kõrgele tõusevad pinnaveed, kas klient soovib sise- või välibasseini.

Vähem tähtis pole ka see, kui kaugele või lähedale saab paigutada basseinile vajalikud basseiniseadmed filtrid, pumbad, soojusvahetid (või veesoojendid) aga samuti transformaatorid, et veealused valgustid annaks basseinile kaunist ning pisut müstilist valgust. Seda laadi küsimustele tuleb leida juba vastused enne, kui läheb projekteerimiseks ja ehitamiseks, sest see tegevus on õnnestumise pant.


Kodubassein pakub tasuta konsultatsiooni ja nõustamist juba enne basseini ehitamist.

Esmase lahendusena soovitame MOODULbasseine, mis on kiiresti ja kergesti paigaldatavad nii maa peale, kui maa sisse. See võib olla nii ümar, kui ovaalne. Möödunud aastal paigaldati neid Põhja-Euroopas enam, kui viis tuhat. Taoline müügiedu on tingitud:

Esiteks - Paigaldus mõne päevaga meistrite abiga või omal algatusel vaadates eelnevalt paigalduse videot.
Teiseks - Moodulbassein on teisaldatav.
Kolmandaks - Moodulbassein ei vaja ehituslikku juriidilist kooskõlastamist.
Neljandaks - Kõik vajalik kaasaegse basseini paigaldamiseks on juba komplektis olemas. Komplekti kuulub liivafilter. pump, basseiniredel, koristuskomplekt. Lisaks saab soetada päikesepaneeil või soojuspumba, veealuse valgusti, massaaži seadme, laias valikus erinevat automaatikat jne.

Eriti eksklusiivsed on Saksa firma Zodiac kaheksa-kujulised basseinid RIVA plus. Näiteks bassein pikkusega 9m, sügavusega 1,5m.
Kodubassein esindab ja omab Zodiac sertifikaati ja annab 5 aastase garantii.

Valmistame ka freesprussist basseini kohapeal. Neid on võimalik valmistada kuue- või kaheksakülgseid, läbimõõt 2 - 5m ja sügavus 1 - 1,5m. Veepidavuse annab 1,5mm paksune kile LINER.


Tegeleme ka basseinide renoveerimisega. Renoveerime vana betoonist basseini või ehitame ümber kasutu remondikanali suvila garaažis.

Vajadusel soojustame vana basseini ja seejärel paigaldame kile (Liner) paksusega 0,6 – 0,8 mm, või 1,5 mm armeeritud PVC materjal (sertifikaadiga 10-ne aastane garantii)
Kile „keevitatakse“ kokku kohapeal vastavalt basseini korpuse kujule.



Üks olulisemaid asju basseini juures on basseinikate, mille eeliseks on, et võimaldab soojendatud vett soojana ning puhastatud vett puhtana hoida. Öeldakse, et bassein ilma katteta on nagu voodi ilma tekita.

Pakume järgmisi basseini katmise võimalusi:

Esiteks – Võrk- või kilekate

Teiseks – Makroloonkate
– Makroloonkatted on nagu kuplid basseini kohal. Makroloonkatte eelisteks lisaks eelmainitud omadustele on teostatav igas mõistlikus kõrguses, laiuses ja pikkuses ja on võimalik paigaldada vastavalt basseini kujule. Makroloonkatted paigaldatakse siinide (minirööbastee, mis tagab katte püsivuse ka tugevama tuule korral) peale, mis teeb katte basseini kohalt eemale teisaldatavaks.

Kolmandaks – Ohutuskate - kate, mis kaitseb väikelapsi ja koduloomi vette kukkumise eest, samuti hoiab basseinivee puhta ja soojana. Kate sulgub ja avaneb automaatselt hüdraulilise kerimismasina abil.

Neljandaks – Mullikile - Välibasseinidel aitab hoida vett soojemana ja puhtamana, sisebasseinidel on ta parim kaitse veeauramise takistamiseks, ehk niiskuse leviku piiramiseks. Samas on mullikile tunduvalt odavam, kui niiskusekoguja.
Kile lõigatakse välja basseini kuju järgi.
Mugav on mullikilet käsitleda kui kerime ta basseini otsas asuvale rullile.


Iga basseini vesi võiks olla ka soe, kui ei ole tegemist just talisuplejaga ning kasutada basseini ka muuks, kui kuumast saunast külma basseinivette hüpates. Aastaringselt vett soojana aitab hoida ellmainitud basseinikatted, kuid külma vee soojaks teeb järgmised võimalused.

Esiteks - Maja keskküttesüsteem. Sellega ühendame soojusvaheti näiteks 28 kW.
Selleks, et soojusvahetist saaks 28 kW peab katlamajast sisenev vesi olema peaaegu 70 kraadi. (bassein suurusega 25 - 35 m3 on tulemus väga hea, bassein kuni 90 m3 – hea).

Teiseks - Elektrisoojendi 6 kW, mis kütab rahuldavalt välibasseini suurusega, kuni 14 m3.
Elektrisoojendi 9 kW töötab edukalt ka talvel välibasseinile suurusega 40 m3, millel on makroloonkate.

Kolmandaks - Puidu küttega statsionaarsed ja mobiilsed katlad. Katla võimsus on 30 kW-i, ehk 10 m3 soojeneb ühes tunnis 1,5 C°. Lisaks võimalik tellida teisaldamisraam või spetsiaalne disain jms.

Neljandaks – Päikesepaneel. Käesoleval ajal Eestis üha rohkem populaarsust koguvad päikesepaneelid. Neid paigaldatakse kas käsitsi või automaatse temperatuuri regulaatoriga. Suure mugavuse ja ökonoomia saab päikesepaneeli ja elektrisoojendi üheaegsel paigaldamisel. Näiteks saab reguleerida süsteemi nii, et juhul kui päikesepaneelist ei tule oodatava temperatuuriga vesi, siis süsteem jätkab automaatselt basseinivee soojendamist (hoidmist) ettenähtud temperatuuril.

Viiendaks – Õhk-vesi soojuspump ainult basseinidele. Väga efektiivne, annab sooja, kui välisõhk on kuni 2 miinus kraadi. Iga basseini puhul tehakse eelnevalt võrdlus skeem (ökonoomia võrreldes elektriküttega).

Kodubassein soovitab:


Basseine, millel on tugev paksuseinaline, metallist korpus, nagu tsinkplekk paksusega 0,8 mm, milles kilekott samuti paksusega 0,8 mm. Korpus on kaetud korrosioonitõkkega. Tootmises ümarbasseinid läbimõõduga 7; 8 või 10 m ning sügavusega 1,5 m, otse valmistaja tehasest Saksamaal.
Tarnetähtaeg kuni 1 kuu peale tellimuse vormistamist.

Surfates internetis on võimalik leida nii USA`st kui ka kaugemalt, otse tellimisel, samasuguseid 7 m basseine u. 1000 € eest + transport. Materjal aga on 2-3 korda õhem, kui saksa materjal ja sobib hästi üheks suveks!

Kõiki basseini seadmed ja materjale on võimalik osta Eesti hästivarustatud aiandus- ja ehituskauplustes ning firmade müügisalongidest.

Hinnad - min/max. Lisandub käibemaks.












Skimmer - 80€/272€
Sisselase - 7€/35€
Massaažidüüs - 8€/40€
Põhjakaev - 30€/82€
Veealune valgusti - 170€/280€
Vastuvoolu seade - 1000€/3200€















Filter - 290€/1700€
Pump - 170€/450€
PVC toru - 3€/jm
Survevoolik - 6€/jm
Ventilatsiooni süst - 700€/5000€















Õhksoojuspump - 1500€/3700€
Solardušš - 250€/470€
Teleskoopkate - 2900€/10000€
Soolakatlüsaator - 670€/1700€
Osonisaator - 790€/2200€
Põhjakoristus - 95€/1500€


















Päikesekollektor - 6 m2/ 100€


















Redel 240€/500€
Mullikile - 6,32€/m2
Kerimisemehhanism (manual) - 370€
Lamekate - 470€/2200€

Kunagi üks inglise härrasmees ütles: "Ma ei ole nii rikas, et osta odavat basseini!"

Rooma senaator õpetab oma poega: "Ära osta mida on vaja, vaid osta seda ilma milleta ei saa!"
-Eesti oludes õuebassein ilma kuppelkatteta ja õhksoojuspubata on üsna...!?

Sisestatud: 10.06.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki