Artiklid ja uudised

Oktoobris peetakse iga-aastast vanni aastapäeva

Head vanni igaaastast rahvusvahelist 7.oktoobril peetavat aastapäeva! Iga abielu alus on magamistuba ning selle jätkumise tagamiseks peaks seal kõrval peaks olema vann, mullivann või minibassein. Vannile lisaks niiskuskindel soojustatud kate, et tagada ohutust mängivatele lastele ja ringi uitavatele koduloomadele.

Luksuslikkust lisab taolisele veesilmale veelgi veeküttesüsteemiga ühenduses olev minifilter ja ideaalselt puhta vee saavutamiseks mõeldud spetsiaalne seade – osonaator või minisoolakatalüsaator. Ehk hiljaaegu turule jõudnud seade, mis tagab kuude viisi muretuse vett vahetamata (nt EcoMaster).

Vannikate Allikas: www.kodubassein.ee

Vannikate Allikas: www.kodubassein.ee

Vanni ajalugu algab 3300 aastat enne Kristust, ehk umbes 5000 aastat tagasi. Kuigi vannide „esivanemateks“ olid täidetud veega augud võib meie jaoks tuntud vanni sünnimaaks lugeda Inglismaad ning sünniajaks 1820 aastate lõppu. Tegemist oli tänase klassikuga, ehk kui eelmised vannid olid puust tünnid või tsingitud lähkrid siis Inglismaalt pärit vann oli tõeline iludus, valgest emailist jalgadega VANN.

Tänapäeva vanemageneratsiooni eestlasi seostab vanniga mälestused Lätist. Ehk, sügava post Sovjeti aegne vanni meka. Nimelt oli Läti just see koht kus sai käidud erinevaid vannivõtuga seotud luksusi hankimas. Luksusi nagu vanniparte, seepe ning mälestusrikkaid - vannisoolasid.

Ka ei ole kadunud nõukogude Eestis elanud maapoiste mälestused esimestest betoon või pigem nimetagem neid „Ruzovkadeks“ ning seal asuvatest vannitubadest. Oi seda elamust kui saadi sugulaste juurde linna, kaugele enda tsink-plekk vannidest ning tõelisse vannituppa, kus oli tõeline vann.

Tänaseks võib vanne jaotada kahe kultuuri järgi, Ida ja Lääne vannideks. Mis siis on nende kahe kultuuriesindajate vahe ? Nimelt, on Lääne vannid mõeldud täies pikkuses pikutamiseks ning Ida kultuuri esindavad vannid istumiseks.

Tegelikult ei mõtle meist keegi niivõrd sellele milline vann on – vaid vannivõtt ise on muutunud kultuuriks. Kultuur – ettevõtmine, ehk aeg iseendale... milline lõõgastus.

Vannis käik on midagi täiesti erinevat SPA´st. SPA all assotsieerub meile sotsiaalsus ning aktiivne tegevus. Vann ning vanniskäik aga privaatsust, kus keegi ei sega ning kus me võime lebada lõdvestunult tunde, mõlgutades omi mõtteid. Või miks mitte pidada lõõgastuseks aega lastega. Vann ja lapsed ning nendega veedetav aeg - mida on teadupärast alati vähe.

Samuti tuleb ära märkida, et vannid arenevad koguaeg, nagu kõik meie ümber. Tänaseks on vannide üks osa ka valgusteraapia. Tegemist on erinevat värvi muutvate veealuste LED lampidega, mis mõjuvad oma mahedate, soojade värvidega rahustavalt. Valgusteraapia näol ongi tegemist just selle vajaliku osaga, et anda ühele vanniskäigule SEE tervik.

Kui sul aga ei ole vanni, millele on tehases monteeritud värvilised lambid ei pea sa kurvastama. Kuna LED´id on tänaseks muutunud kõigile tasukohaseks on valgusteraapia eesmärgil müügil erinevaid värve muutvad teisaldatavad vannilambid.

Samuti võib ära märkida lisad nagu pikutamiseks mõeldud peatugi, kätele mõeldud pehmed käetoed ning mullivanni juurde kuuluv veepuhastamiseks mõeldud osonaator.

Kodune SPA – laske vesi vanni , lisage vannisoola ning vahtu – lülitage mobiiltelefon välja ja mõelge omi mõtteid. Kas ei ole tegemist tänases kiires ajas tõsise luksuse ning naudinguga !?

Helar Cryptography OÜ
Kaubamärk „Kodubassein“
Tabasalu, Ranna tee 2
Suurupi, Pähna tee 7
Tel: 607 6314

 Allikas: www.kodubassein.ee

Allikas: www.kodubassein.ee

 Allikas: www.kodubassein.ee

Allikas: www.kodubassein.ee

 Allikas: www.kodubassein.ee

Allikas: www.kodubassein.ee

Sisestatud: 08.10.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki