Artiklid ja uudised
La Bottega – unelmate hõrgutistemaa?

„Itaalia on mahe nagu pasta“, ütles 1921. aastal inglise Vahemere-asjatundja D. H. Lawrence. „See pakub vallutavat hellust ja pehmust, lausa meetrite viisi.“ Ma arvan et ma ei liialda, kui väidan, et itaalia köök on üks enim ülivõrdes kiitusi teeninud rahvusköök. Pole ka ime, kui sellest saadavat naudingut võrreldakse häbenemata ka armuaktiga: „Kõik on siin värske, ehtne, hõlpus ja looduslähedane,“ tunnistab Itaaliast raamatuid kirjutanud Pirkko Peltonen Rognoni.
Itaalia kulinaarsetesse naudingutesse sukeldumiseks saab nüüd seada juba olemasolevate ristonante`de kõrval sammud ka trattoria`sse. Tallinna vanalinnas avatud La Bottega pakub rahvalikku itaalia kööki oma parimas värskuses, valmistatuna päris ehtsa itaallasest peakoka käe läbi.
Hansalinna puudutus
Trattoriasse siseneja pannakse kõrgete vanalinnamüüride vahel kiirelt unustama argielu askeldused ning viiakse ruudiliste laudlinade, rikkalike veiniriiulite ning värske pasta aroomiga täidetud maailma. Sisekujunduse teostanud Pille Lausmäe näib olevat laskunud reisimälestuste maailma, kust võetakse kaasa vaid parimad palad ja pannakse kokku kõlama hetkemeeleoluga. Nii on sündinud ruum, kus kokku saavad kaks esmapilgul nii erinevat maailmapilti: keskaegse hansalinna tüüpiline väikeste akendega kaupmeheelamu ning kuuma vahemeremaa emotsionaalne atmosfäär.
Pikemalt juba ajakirjas nr. 1-2009...
ERAMU & korter
Tekst: Karen Jagodin
Fotod: Pelle Kalmo
http://www.solness.ee/eramu/index.php?gid=26&id=1032
Sisestatud: 15.03.2009
Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid
Uus Eesti disain
Toomas Volkmanni paralleelmaailm
Inspira disainikool - Cassina lugu
Rahvusmustrilised külmkapimagnetid
Ühe rehemaja lugu läbi kolme sajandi
Sotsialistlik suveõnn Haabneemes
Kiht-kihilt tapeetidest
Elektriline ehituskunst
