Artiklid ja uudised

La Bottega – unelmate hõrgutistemaa?

La Bottega trattoria pakub Tallinna vanalinnas rahvalikku itaalia kööki oma tuntud headuses. Pille Lausmäe interjöör seob vahemereäärse romantika keskaegse hansalinnaga.

„Itaalia on mahe nagu pasta“, ütles 1921. aastal inglise Vahemere-asjatundja D. H. Lawrence. „See pakub vallutavat hellust ja pehmust, lausa meetrite viisi.“ Ma arvan et ma ei liialda, kui väidan, et itaalia köök on üks enim ülivõrdes kiitusi teeninud rahvusköök. Pole ka ime, kui sellest saadavat naudingut võrreldakse häbenemata ka armuaktiga: „Kõik on siin värske, ehtne, hõlpus ja looduslähedane,“ tunnistab Itaaliast raamatuid kirjutanud Pirkko Peltonen Rognoni.

Itaalia kulinaarsetesse naudingutesse sukeldumiseks saab nüüd seada juba olemasolevate ristonante`de kõrval sammud ka trattoria`sse. Tallinna vanalinnas avatud La Bottega pakub rahvalikku itaalia kööki oma parimas värskuses, valmistatuna päris ehtsa itaallasest peakoka käe läbi.

Hansalinna puudutus

Trattoriasse siseneja pannakse kõrgete vanalinnamüüride vahel kiirelt unustama argielu askeldused ning viiakse ruudiliste laudlinade, rikkalike veiniriiulite ning värske pasta aroomiga täidetud maailma. Sisekujunduse teostanud Pille Lausmäe näib olevat laskunud reisimälestuste maailma, kust võetakse kaasa vaid parimad palad ja pannakse kokku kõlama hetkemeeleoluga. Nii on sündinud ruum, kus kokku saavad kaks esmapilgul nii erinevat maailmapilti: keskaegse hansalinna tüüpiline väikeste akendega kaupmeheelamu ning kuuma vahemeremaa emotsionaalne atmosfäär.

Pikemalt juba ajakirjas nr. 1-2009...


ERAMU & korter
Tekst: Karen Jagodin
Fotod: Pelle Kalmo
http://www.solness.ee/eramu/index.php?gid=26&id=1032

Sisestatud: 15.03.2009

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Elektriline ehituskunst

Elektriline ehituskunst

Eesti arhitektuurimaastikul on mitmeid loomingulisi duosid, kes on juba aastakümneid arvanud, et kaks pead on ikka kaks pead – Vilen Künnapu ja Ain Padrik, Jüri Okas ja Marika Lõoke, Andres Alver ja Tiit Trummal (viimased kaks omavad küll tänaseks isiklikke büroosid). Eelmainitute väärikasse ritta tuleb panna ka arhitektid Urmas Muru ja Peeter Pere, kes oma isikupäraste eramute ja stiilipuhaste kortermajadega eristuvad nii kinnisvarakülade santabarbaralikest villadest...

Industriaal ennemuistsel aal -Tabasalu vaskeramu suveköök

Industriaal ennemuistsel aal -Tabasalu vaskeramu suveköök

Tabasalus asuv vaskeramu on arhitektuurihuvilisele juba mõned aastad tuntud elanik kohalikul majamaastikul. Arhitektide Urmas Muru ja Peeter Pere 2004. aastal valminud eramu paistis kohe silma tellijapoolse julguse ja arhitektide eksperimenteerimisvalmidusega – vaskplekiga kaetud maja pole Eesti eramutes kasutatava puidu ja betooni kõrval igapäevane nähtus. Tänaseks on samade arhitektide joonestuslaualt tulnud ka tigujas alumiiniumeramu Rannamõisas.

vaata kõiki