Artiklid ja uudised

Puhkus moodsas kalurikülas

KOKO Arhitektide projekteeritud GoSpa residentsid Kuressaares on kui kalurite hütid rannal. Kas üüritav suvituskorter võiks saada levinud alternatiiviks maamajadele ning aiandussuvilatele? Uue tõusva suvituspaiga võimalustesse sukeldus Karen Jagodin.

Suvituskultuuri eripärad

Kuressaare on Haapsalu, Pärnu ja Narva-Jõesuu kõrval üks vanemaid Eesti kuurortlinnu, mille tänanegi kuulsus põhineb paljuski spa-keskustel. Tuleb aga esile tuua, et keha ja vaimu virgutamisega hakati seal tegelema juba aastal 1840, mil kohalik puusepp Jakob Weise rajas esimese mudaravila. Kuressaarest kui kuurortlinnast saame tõsisemalt rääkima hakata alates 1860. aastatest, kuna selleks ajaks olid jõudnud laiemalt levida kuuldused sealse muda heade raviomaduste kohta.

Tänases Kuressaares leiab silm ühe tervisekeskuse järel teise. Suurimad neist on koondunud jahisadama ning lahe lähedusse, kuhu nüüd on valminud ka mahukatest ning rahvarohketest spa-dest hoopis privaatsema olemisega residentsid. Kui eestlasele on iseloomulik puhata „maal vanaema juures“, vana talukohta korrastades või Nõukogude-aegses suvilas aeda harides, siis vana Euroopa on seda ikka teinud spetsiaalses kuurortis. Eestlaste suvituskultuur on üsna õhuke ja nooruke, võrreldes nendega.

KOKO Arhitektide projekteeritud residentsid pakuvad aga võimalust veeta puhkus linnamiljöös, spa-keskuse mugavusi kasutades, kuid samas privaatsemas atmosfääris. Kortereid saab endale osta ning perega puhkamiseks kasutada, kuid samas ka välja üürida, et vahelduse otsijatel oleks võimalik seekordne puhkus näiteks just siin veeta.


ERAMU & korter
http://www.solness.ee/eramu/index.php?gid=4&id=1043

Sisestatud: 29.06.2009

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Elektriline ehituskunst

Elektriline ehituskunst

Eesti arhitektuurimaastikul on mitmeid loomingulisi duosid, kes on juba aastakümneid arvanud, et kaks pead on ikka kaks pead – Vilen Künnapu ja Ain Padrik, Jüri Okas ja Marika Lõoke, Andres Alver ja Tiit Trummal (viimased kaks omavad küll tänaseks isiklikke büroosid). Eelmainitute väärikasse ritta tuleb panna ka arhitektid Urmas Muru ja Peeter Pere, kes oma isikupäraste eramute ja stiilipuhaste kortermajadega eristuvad nii kinnisvarakülade santabarbaralikest villadest...

Industriaal ennemuistsel aal -Tabasalu vaskeramu suveköök

Industriaal ennemuistsel aal -Tabasalu vaskeramu suveköök

Tabasalus asuv vaskeramu on arhitektuurihuvilisele juba mõned aastad tuntud elanik kohalikul majamaastikul. Arhitektide Urmas Muru ja Peeter Pere 2004. aastal valminud eramu paistis kohe silma tellijapoolse julguse ja arhitektide eksperimenteerimisvalmidusega – vaskplekiga kaetud maja pole Eesti eramutes kasutatava puidu ja betooni kõrval igapäevane nähtus. Tänaseks on samade arhitektide joonestuslaualt tulnud ka tigujas alumiiniumeramu Rannamõisas.

vaata kõiki