Artiklid ja uudised

Sisustustrendid 2010 – moderne, naturaalne ja täis emotsioone

Mis juba eelmisel aastal palju kõneaineks oli, jätkub ka käesoleval – inimesed keskenduvad enam hädavajalikule. See ilmneb ka nende ootustes elukeskkonnale ja disainile. Kestvus ja autentsus on selle hooaja läbivateks märksõnadeks. Igal aastal esitletakse Frankfurdis toimuval sisustusmessil Ambiente uusimaid lauanõude-, köögi-, kodu-, mööbli- ja kingitrende. Oma ligemale 4300 eksponandiga on see suurim tarbekaupu tutvustav mess maailmas.


Kodu, kallis kodu

Me ei ole veel päriselt välja tulnud raskematest aegadest. Kodu pakub meile aga endiselt kaitset, mida vajame. Otsitakse rahulikku paika, viibitakse paratamatult rohkem kodus ja leitakse ajaveetmisvõimalusi oma nelja seina vahel. Sõprade küllakutsumine, ühine toiduvalmistamine ja muud kodused üritused on populaarsemad kui kunagi varem, mistõttu peab ka kodu olema hubane. Ilmselgelt seetõttu on kasvanud nõudlus emotsioone tekitavate toodete järele, mis kannavad endas traditsioone ja kodutunnet. Eriti tähtis kõige selle juures on kvaliteet ja kestvus, funktsionaalsus ja jätkusuutlikkus.



Ka külalistel tasuks kingitegemise juures silmas pidada, milline kingitus valmistaks võõrustajatele enim rõõmu. Väga populaarsed on kodus kasutatavad tooted ehk kodukaubad, eriti kõikvõimalikud peened gurmaanlusega seotud kingitused. Trendikad ja stiilsed kangast, klaasist või portselanist sisustuselemendid on samuti kindel valik.

Inspireeriv interjöör



Sel hooajal on kasutusel ka palju naturaalseid materjale, nagu puit, bambus, vill, vilt ja klaas. Matid pinnad, väärt portselan – viimse detailini kvaliteetne. Lillemotiividega kangad, tapeedid ja kootud tekstiilielemendid. Marmoreering, naturaalset kivi meenutavad materjalid, graveerimine ja peen graafiline disain. Kõike seda leidub mööblitrendides, seintel ja põrandatel, aga ka klaas- ja portselannõudel.

Värvipalett – tugev ja soe

Käesoleva hooaja värvideks on soojad ja energiaküllased toonid – tumepruunist, kaamelikarva beežist ja safranikollasest helendava punaseni – mis loovad hoogsa ja jõulise värvipaleti. Kahvatulilla ja marjakarva toonide eri nüansid on samuti jätkuvalt populaarsed värvitrendid. Erinevad sinised ja pestud välimust imiteerivad pastelsed varjundid pakuvad aga eelpool nimetatule kontrasti. Uued toonid ei kaunista mitte ainult mööblit ja kodutekstiile, aga kerkivad esile ka kööginõudel ja kodukaupadel.

Traditsioonide uus interpretatsioon

Uue sära andmine vanale-heale on samuti ülipopulaarne. Näiteks klassikalised veimevakad, mis näevad küll sarnased välja, kuid on saanud juurde mitmeid lisafunktisoone. Uutmoodi köögirätikud, mida annab ümber keha põlleks siduda, ning köögikulbid, mis spetsiaalse soone abil seisavad kenasti potiäärel.

Sel aastal on eritähelepanu pööratud portselanile. Euroopa "valge kuld" saab kolmesaja-aastaseks. Vanad, familiaarsed, käsitsi valmistatud ja hinnatud esemed avastatakse uuesti, lemmikutele mustritele lisatakse trendikat joont, ning tuuakse need teisel kujul ja uue funktsiooniga taas turule.

Sisestatud: 15.02.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väljakutse kodukontoris – kuidas luua sobilik taust videokoosolekule?

Väljakutse kodukontoris – kuidas luua sobilik taust videokoosolekule?

Ajastul, mil kaugtööst on saanud täiesti tavapärane tööelu osa, on kodukontori olemasolu muutunud
paljude jaoks hädavajalikuks. Kuna virtuaalne suhtlus mängib kodukontoris väga suurt rolli, siis
sellega seoses on üles kerkinud täiesti uut laadi probleem - vajadus videokoosoleku jaoks kõlbuliku
taustaseina järele. Kuidas õige taustaseina abil mõjuda ekraanil isikupärasema ning
professionaalsemana? Retro kodusisustuskaupade e-pood NaguMuiste annab nõu.

vaata kõiki