Artiklid ja uudised

SISEKUJUNDAJA KIRJUTAB: Tervenda oma kodu värvidega

Valge lumerohke talv on taandunud, saabunud on kevad koos päikesepaiste ja tärkava rohelusega. Kogu loodus muudab värve ning see mõjutab ka meid. Uus energia paneb meid taas tegutsema ning mõnus ja hubane, talvel turvalisust pakkunud kodu tundub järsku justkui natuke kulunud. See on aga loomulik, sest värvide mõju jõuab meie meelte ja tunneteni alateadvuse kaudu ning me soovime oma ümbrust lihtsalt meeleoluga vastavusse viia .

Kõige lihtsam viis tuua uus meeleolu oma koju on läbi värvi.
Värvide valik ja kokkusobitamine kõneleb kasutaja identiteedist - sellest, kellena end tunneme või tunda tahaksime. Traditsiooniliseks peetakse loodusliku ümbrusega ühtesulamist ja üleminekutoone, uuenduslikeks ootamatuid kombinatsioone ja tehiskeskkonnale iseloomulikke kontraste.



Selle kevade trendidest on juba räägitud ning hea meel on tõdeda, et uued trendid toovad kaasa rohkem erksaid ja sügavaid toone. Maailma juhtiv värvitrendide looja Pantone on valinud aasta värviks türkiissinise. Paljudes kultuurides on sellele värvile omistatud austusväärne kaitsev ja õnnetoov võime. Selles värvis on ühendatud hele taevasinine ja ergutav mereroheline.
/fotod www.pantone.com/


Kuidas aga valida värve, mis sobivad just teile? Oluline on esmalt tunnetada, millised värvid aitavad teil luua oma isiklikku ruumi, kus te tunnete end turvaliselt, millised värvid tekitavad meeldivaid emotsioone ning millised annavad inspiratsiooni.
Kasutage värve loominguliselt. Igal inimesel on oma lemmikvärvid, kuid enne kui asute seina värvima, on otstarbekas teha värviproov kas papile või seinale, et tunnetada seda värvi ruumis erinevates valgustes kogu päeva jooksul.
Kui teile meeldivad tumedad värvid, kuid muretsete, et see on liiga julge või vallutab toa, proovige värvida ainult üks sein ja kasutage teistel seintel neutraalsemaid toone.
Kui teie tuppa paistab palju päikest, saate jahutada tuba külmemate toonidega ning kui teie toas on liiga külm, saate soojust juurde soojade toonidega. See, kuidas me tajume ruumi, mõjutab seda, kuidas me tunneme ennast selle sees ja nii saame tasakaalustada äärmusi õige värvi valikuga.

Veelgi lihtsam viis tuua värvi oma koju on lisada värvilisi aksessuaare: vaase, pilte, küünlaid, fotosid või minge välja ja pildistage lilli oma õuel või linna, milles elate või heitke pilk oma fotoalbumisse, kindlasti on seal mõned värvikad kaadrid, mida võite suurendatult seinale aktsendiks lisada.
Ja lõpuks, milline oleks parim viis tuua värvi oma koju- loodusega.
Tooge metsast lehepungadega oksi või ostke lihtsalt lilli vaasi. Mitte midagi uhket, kuid lisab värskust ja elu.
Ärge kartke värve ja nendega eksperimenteerida ning vastus küsimusele, millist värvi valida, on imelihtne: kui sulle meeldib, siis ongi õige.
/fotod www.decorpad.com/


Kui soovite aga dramaatilisi ja suuri muudatusi: muuta visuaalselt ruumi suurust, peita ebasobivaid
detaile või lisada huvitavaid arhitektuurilisi elemente, võite küsida nõu sisekujundajalt, kes aitab teid
kujundada kodu erinevad ruumid ühtseks harmoonilieks tervikuks .


Heldi Rebane

Sisestatud: 07.04.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

SISEKUJUNDAJA KIRJUTAB: Loo oma kodus uut energiat andev ja tervendav atmosfäär

SISEKUJUNDAJA KIRJUTAB: Loo oma kodus uut energiat andev ja tervendav atmosfäär

Elame ajajärgul, kus meid ümbritsev tekitab pingeid ning paljude inimeste nähtamatuks kaaslaseks on stress, mis oskab võtta meilt uskumatult suure osa energiast nii salaja, et me seda üldse ei märkagi. Stressi allikaid on palju ning üheks neist võib olla ka meie kodu, mis peegeldab tõepäraselt kõike, mis toimub meie hinges ja elus. Korras ja mugav helge kodu annab tõendust, et ka meie elu kulgeb mugavalt ja energiaküllaselt ning vastupidi- energiavaeguse, tahtetuse või hingesegadusega kaasnevad korrastamata ja tarbetute esemetega ülekuhjatud ruumid.

vaata kõiki