Artiklid ja uudised

Printstone ja ENALi konkursi võitja Triin Maripuu võidutöö on jõudnud ideest teostuseni

Selle aasta alguses kuulutasid Eesti Noorte Arhitektide Liit MTÜ ja Printstone välja prinditud pinnaga sisekujunduselementide kujundusidee konkursi. Eesmärgiks oli täiustada Printstone OÜ poolt pakutavate sisustustoodete valikut ja anda noortele sisearhitektidele võimalus otseselt tootearenduses oma sõna sekka öelda. Idee võis olla nii foto, fototöötlus, arvutigraafiline kujutis kui ka vabakäeline kujutis. Kujundus pidi olema kohandatav kõikidele tootegruppidele või määratud ainult teatud tootel kasutuseks. Tooted olid: seinapildid, tapeedid, rulood ja paneelkardinad, dekoratiivpadjad, köögitaustad, interjööri- ja mööblikleebised. Konkursist võttis osa 6 sisearhitekti. Konkrusi võitis Triin Maripuu. Tema kollekstioonid “Liligraafia” ja “Vanasõnad” on tänaseks jõudnud Printstone müüki.



Printstone
juhi Rael Medvedeva sõnul oli konkurss väga mitmekülgne. Kõigil osalejatel olid vahvad ideed. “Võitjaks valitud Triin Maripuu kollektsioonil olid mitmed plussid. Noor disainer oli oma kollekstioonid detailideni läbi mõelnud, tal oli selge arusaam turul toimuvast, kujundus oli puhas ja esteetiline. Ka töö esitlus oli korrektne, mis annab kinnitust, et võin oma tulevases koostööpartneris kindel olla,” ütles Rael Medvedeva.


Triin Maripuu esitas 2 kollekstiooni – “Liligraafia” kujutab endast dekoratiivset mustrit tapeedil, patjadel, ruloodel. Muster on lihtne ja abstraktne, oma värvilaikudega mänguline, tuues rõõmsameelsust ja mõnusat sooja energiat igasse ruumi. Koolitööks valminud graafilised mustrid täitsid esialgu seinamaalide osa. Kollektsioon "Vanasõnad" on inspiratsiooniks erinevatele jututeemadele ja mõtetele, mis sobivad kodu südamesse - kööki - suurepäraselt. Kujundus saigi köögi tagaseinale ja dekoratiivpatjadele, kus on nii äratundmisrõõmu kui ka avastusi Eesti vanasõnade osas. Vanasõna padjad on tore ka kingiidee. Kollektsioonide viimistlus valmis üksteisele näpunäiteid andes, tänaseks on kollektsioonid Prinstone stuudios ning edsimüüjate juures müügis.


Printstone disaini- ja trükistuudio keskendub erinevatele sisekujunduslahendustele. Toodetakse suuremõõtmelisi pilte, köögitagaseina pilte, fototapeeti ning rulookardinaid. Tooteid saab tellida kliendi enda fotodest või siis valida meelepärase pildi Printstone fotopangast.
Täpsem info: www.printstone.ee

Printstone OÜ toodete edasimüüjad on: Idema Köögid, Expert Köögid, Disain Köök, Bathroom, Alfamoodum, Palazzo Sisustussalong, Sunorek, Motiva, Etno.ee.


Triin Maripuu ütleb enda kohta nii: “Ausalt, minu jaoks on kõige inspireerivam käia ehituspoodides. Naelutusplaadid, mille tegelikust kasutamisest pole aimugi, lihtsalt ronivad kotti ja nii see mõte lendama hakkabki... ja Voilaa! ongi plaan valmis uuest CD- hoidjast. Huvitavad materjalid, tekstuurid, värvid ning mustrid panevad mõttelennu tööle ja tekitavad pakitseva vajaduse midagi teha. Kõik see ajendaski minna õppima EKAsse tootedisaini, mis täiendab hästi eelnevaid õpinguid arhitektuuri erialal. Kõik peab olema heas tasakaalus, sünergias - ruum seest ja väljast, seejuures igal lahendusel ja ideel väike kiiks; liigne korralikkus on ju igav!? Loomingulist ning praktilist meelt jagub – kui vaja, ehitan kalakastist riiuli ja helendava laua ;). Inspiratsiooni!”

Triin Maripuu kollekstioonidega “Liligraafia” ja “Vanasõnad” saab tutvuda ja soovi korral tellida SIIT

Sisestatud: 28.09.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki