Artiklid ja uudised

Tooted lemmikloomadele GREENWALD -ilt

Greenwald OÜ pakub müügiks PetSafe kaubamärgi all toodetud koertele, aga ka kõikvõimalikele teistele lemmikloomadele mõeldud elektroonilisi koolitusvahendeid. Enamkasutatavad tooted on raadiopiire ja haukumisvastane kaelarihm.

Koerad on erinevad. Mõni on elav ja temperamentne, teine aga eelistab rahulikumat eluviisi. Haukumine on aga koerale sama, mis inimesele rääkimine. Mida teha, kui lemmik haugub liialt palju?

Greenwald pakub mitmesuguseid tooteid haukumise kontrolli alla saamiseks. Tooted on koerale ohutud ning toimivad kiiresti. Kodurahu ning suhted naabritega saavad kiiresti kontrolli alla.Vaata tooteid siit.

Raadiopiiret ehk raadiokarjust ehk "nähtamatut aeda" kasutatakse koerte, kasside või teiste lemmikloomade liikumisala piiramiseks.

Süsteem koosneb raadiosaatjaga ühendatud piiravast juhtmest ning looma kaelarihmale kinnitatud vastuvõtjast. Piiratava ala kontuuri pikkus võib olla kuni 1200m, pindala kuni 8 hektarit.


Lemmikloomale lubatud liikumisala eraldatakse piirava juhtmega. Lisaks väliskontuurile võib piirata ka ala sees paiknevaid peenraid, ilupõõsaid, basseine või muid loomale keelatud piirkondi.

Piirav juhe süvistatakse mõne sentimeeri sügavusele pinnasesse või kinnitatakse olemaolevale piirdeaiale. Juhe moodustab kinnise kontuuri ning selle otsad ühendatakse raadiosaatjaga, mis tekitab ümber juhtme väikese võimsusega madalasagedusliku raadiosignaali.

Kaelarihmale kinnitatud tilluke vastuvõtja reageerib juhet ümbritsevale raadioväljale. Looma lähenedes lubatud liikumisala servale (0,5...5m juhtmest) hakkab vastuvõtja andma piiksuvat helisignaali. Loom õpib kiiresti sellele reageerima ja pöördub tagasi lubatud liikumisalasse.

Juhul, kui loom siiski väldib hoiatussignaali (tavaliselt mõned korrad koolituse alguses), saab ta kaelarihmalt korrektsiooniimpulsi. Impulss on loomale ebameeldiv ning ta püüab seda edaspidi vältida. Enamik loomi õpivad oma piire tunnistama nädala jooksul.

www.greenwald.ee

Sisestatud: 22.11.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Fassaadikrohvid ja terviklikud fassaadisüsteemid on oma arengus jõudnud nüüd päris nanotehnoloogiani. Nanokrohvide nimetus on kasutusel olnud juba aastaid, aga oma nimetuselt pole neil rohkem ühist kui elementide suurust mõõdetava mõõtühiku “nano” kasutamisega. Tänapäeval pole küsimus enam selles, kui suur on krohvi tera suurus ega see, millega saavutatakse vastupidavus ja elastsus. Nüüd räägime juba kui palju suudab fassaadikrohv end ise taastada ja uuesti nanotasandil molekule omavahel siduda.

vaata kõiki