Artiklid ja uudised

Kergvahesein võimaldab otstarbekalt ruumi jaotada

OÜ Mendali tegevjuht Mati Müürisepp ütleb, et teisaldatavate kergvaheseinte süsteemide kasutamine võimaldab efektiivset ning mõjukat ruumi jaotamist nii ühiskondlikes ruumides kui ka kodustes tingimustes. Teisaldatavad kergvaheseinad on suurepärane vaheldus tavapärastele siseseintele ning uudse süsteemiga saab büroodes, kaubanduskeskustes ning ka koduses majapidamises hõlpsasti ruume jagada. “Excel täisklaaslahendused või kvaliteetsete anodeeritud alumiiniumprofiilidega komplekteeritud seinad annavad kujunduslikkuse ning kombineerimisvõimalustega silmad ette igasugusele kipsseinale,” kinnitab OÜ Mendali müügijuht ja lisab, et seinte jaotusvõimalused on praktiliselt piiramatud. “Ei ole oluline, millised on seina kõrgused laiused, täitematerjalid, värvitoonid, uste tüübid, moodulite suurused või objekti eelneva ehitusliku viimistluse täpsus - mitmekesised kombineerimisvõimalused on meie neljateistkümne tegevusaasta jooksul garanteerinud igale kliendile ja tema vajadustele sobivaima variandi.”


Mati Müürisepa sõnul on ettevõttel kahe nädala pikkuse tarneperioodi jooksul üsna sageli tulnud ette olukordi, et klient soovib muuta paigaldatava seina Maaside tüüpi või mõõtusid, sest üks või teine sisekujunduslik element mängitakse töö käigus ümber. “Paindlik tehnoloogia võimaldab meil igal ajahetkel seinakujundust muuta sobival viisil ning tulemuseks on tõesti sein, mida klient on soovinud.”


Kliendil on alati õigus Mati Müürisepa sõnul on just seinasüsteemi paindlikkus võimaldanud luua firmas põhimõtte - kliendil on alati õigus. Ka siis, kui klient soovib viimasel hetkel seina asukohta või mõõte muuta. “Ühtegi bürood, kaubanduspinda või kodu ei ole valesti projekteeritud ega halvasti ehitatud - kõik ehituslikud probleemid on võimalik kohapeal ja töökorras lahendada,” rõhutab kiire, kindla ja usaldusväärse partneri tiitliga pärjatud firma tegevjuht. Oluliseks peab Müürisepp ka fakti, et paindliku seinasüsteemi klientideks võivad olla kõik - nii eraisikud 2-3m2 seintega kui ka kaubanduskeskused ja büroomajad oma tuhandete seinaruutmeetritega. “Näiteks tellisid meilt opaalklaasist pakett-vaheseina vanemad, kelle lapsed ei soovinud enam vennalikult ühist tuba jagada. Õnnetuseks oli toal vaid üks aken ja sellepärast tavaline vahesein ei sobinud. Lahendusena paigaldati paneelmaja tüüpkorterisse eksklusiivne turvaklaasist vahesein, mis laskis läbi valguse, kuid pidas kinni heli,” räägib Müürisepp. Suurimaks ja keerulisemaks ettevõtte objektiks peab Mati Müürisepp aga Eesti suurima, Ülemiste kaubanduskeskuse sisemiste klaasvaheseinte tootmist ja paigaldamist, mida juhtis kohapeal algusest lõpuni OÜ Mendali tootejuht hr. Taavo Link. Tänu väga heale tootekvaliteedile, paindlikule tehnoloogiale ning meeskonnale pälvis firma nimetatud objektiga Norra arhitektide ja Norra järelevalve ning peaehitaja AS NCC Ehitus erilise tunnustuse ja heakskiidu. “Eesti parimad mehed + rootsi riistad andsid tulemuse, mida isegi Norra arhitektid kiidavad,” rõõmustab Müürisepp.


OÜ Mendali kasutab kergvaheseinte ehitamiseks põhiliselt anodeeritud alumiiniumprofiile või mdf-profiile. Samuti pakub ettevõte klientidele eksklusiivseid täisklaaslahendusi, mille puhul puuduvad seinast klaasidevahelised vertikaal- ja horisontaalprofiilid. Praktikale toetudes on kõige vastupidavamateks seinteks osutunud just alumiiniumprofiilidega komplekteeritud vaheseinad (nt Stockmanni Kaubamaja viimase korruse müügiboksid). Materjalina on mdf-profiilid väga pehmed ning niiskustundlikud, mistõttu kujuneb nende seinte hind esmapilgul soodsamaks, kuid seina karkass ei kesta samaväärselt anodeeritud alumiiniumprofiilidest komplekteeritud karkassiga. Siiski tuleb ettevõte kliendile alati vastu ning loomulikult pakutakse ka mdfprofiilidest vaheseinu ja ruumijagajaid.


Alumiiniumkarkassil kergvaheseina on võimalik lõpmatu arv kordi üha uuel ja uuel kujul püstitada. See eelis on eriti soositud ettevõtetes, kus tuleb teha küreid ümberkorraldusi inimeste ja ruumide ümberpaigutamisel ja asukohtade muutmisel. Lego põhimõttel (samadest detailidest erinevate tulemuste saamiseks) rajatud süsteem on eriti soositud büroomajades, kus on käsutusel rendipinnad. Vaheseinte tellimine ja paigaldamine käib mugavalt ning kurelt. “Klientide hinnaküsimistele vastame ühe ööpäeva jooksul, vajadusel teostame sellel ajal ka tasuta objekti mõõtmise ning oleme nõu ja jõuga kliendile abiks materjalivaliku tegemisel,” ütleb müügijuht. Vähemoluline pole ka tõsiasi, et erinevad kombineerimisvõimalused ning kergvaheseinte taaskasutamine pärast demonteerimist aitavad rendipinnal tegutsevatel firmadel kokku hoida aegaja raha. “Kord ostetud seinadetaile on võimalik mitmeid kordi uuesti käsutada ilma, et klient peaks materjalide eest lisa maksma - kvaliteetse käsitööna valminud kergvaheseinad on alati ökonoomsemad ja paindlikumad kui kuskil tehases valmivad standardiseeritud moodulid,” lisab müügijuht.


KOMMENTAARID:

NCC Ehitus AS juhatuse liige Jaan Lehtsaar:

Teisaldatavad kergvaheseinad on leidnud käsutamist peaaegu kõigis meie ehitatud büroodes. Kliendile pakuvad need soodsaimat võimalust kontoripinda jaotada hilisema ümberkujundamise võimalusega. OÜ Mendali on meile teada-tuntud pikaajaline partner, kelle käsuks oleme otsustanud just eelkõige paindliku tehnoloogia, lühikeste tarneaegade, sobiliku hinna ning usaldusväärsete partnersuhete tõttu. Ehitaja seisukohast pean oluliseks ka võimalust projekti sisse tuua operatiivseid muudatusi ning selles osas on Excel vaheseinad osutunud kõige mugavamateks ning erisoovidele tullakse alati vastu. Julgen soovitada Mendalit kui kerg- ja siirdeseintega tegelevat koostööpartnerit küll kõigile.


Diplomeeritud sisearhitekt lvi-EIs Schneider:
Mitmetele oma klientidele olen soovitanud käsutada kapitaalsete siseseinte asemel vastupidavaid ning nägusaid kergvaheseinu. Seinte tehnoloogilistest iseärasustest tulenev paindlikkus annab arhitektile palju erinevaid kombineerimisvõimalusi ning minu praktikaspole veel juhtunud, et ei õnnestuks leida varianti, mida olen vaimusilmas ette näinud ja mida Mendali ei suudaks lahendada. OÜ Mendaliga olen teinud pikka aega koostööd ning nurisemiseks pole kordagi põhjust antud-väikeseid kompromisse kompenseerib nende kiire ning professionaalne teenindus ja pakutavate Excel süsteemide vastupidavus, mis lubab mul anda julgelt garantii ka enda kliendile.


Diplomeeritud arhitekt Enn Tolmate:
Olen OÜ Mendaliga teinud pikaajalist koostööd ja ühe suurema objektina märgiks Ülemiste Kaubanduskeskuse ehitust, selle rahvus- vahelist koostööd, kus mina koordineerisin Eesti poolseid kujundusprojekte ja teostustööde järelevalvet. OÜ Mendali oli üks väheseid alltöövõtjaid, keda Norra osapool eraldi esile tõi ja ära märkis. Minule jäi Mendali meelde kui alltöövõtja, kes lahendas kõik probleemid paindlikult ja kordagi ei kuulnud ma, et nende töödes on midagi viltu või halvasti. Kõik tööd said valmis õigeaegselt ja kvaliteetselt. Mulle meenuvad ainult positiivsed emotsioonid koostööst OÜ Mendaliga. Julgen soovitada kõigile.


Diplomeeritud sisearhitekt Kadri Pärtelpoeg:
Oleme Mendaliga teinud juba pikka aega koostööd ja esimesed meeldetulevad emotsioonid on vaid positiivsed. Kordagi ei ole kuulnud Mendali poolelt ei Ehitaja ega ka Tellija või veel vähem Arhitekti aadressil nurinat. Tundub, et Mendalis on KLIENT tõesti kuningas, kellel on alati õigus. Hindan Mendali kerg- ja siirdeseinu nende eriti paindliku süsteemi pärast. Eriti rõhutaksin tarnekiirust, sest Mendali laos on alati piisav materjalide laoseis ja seinapaigaldus võib alata kas või järgmisel päeval pärast tellimist. Mendali on suurepärane koostööpartner ja ma julgen ettevõtet soovitada kõigile, kes vajavad kergvahe- või siirdeseinu ning otsivad ka erilahendusi - kas lausa täisklaasseinu või puitlamellidega kombineeritud variante.

Sisestatud: 21.09.2011

Mendali

Tel:
503 4533 ,641 3397
Aadress:
Vana-Narva mnt 1a, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki