Artiklid ja uudised

Küsi nõu sisekujundajalt!

Küsides nõu, ootame vastust, aga vastata ei saa alati ainult ei või ja, sest võimalusi on palju rohkem.

Sisekujundust puudutavaid küsimusi, probleeme on väga erinevaid. Sama lugu on vastustega – neid on enam ning sugugi pole õige öelda, et tee ainult nii ja mitte teisiti.


Foto või pildi järgi ning ruumi mõõtude järgi ei saa sisekujundaja alati õiget ettekujutust ruumist, ammugi mitte selle valgustusest. Pealegi ei saa unustada seda, et iga üksik ruum on osa tervikust ja see tervik on teie kodu.

Kui küsimuse all on ruumi viimistlusmaterjalide valik ning värvitoonid, siis kuidas aru saada küsimusest - kas värvida sein roheliseks, kollaseks, siniseks... ? Värvikatalooge on erinevaid ja värvitoone palju. Võimatu on soovitada õiget värvitooni numbrit, ilma kohapeal konkreetses ruumis viibimata. Sisekujundaja võib mõelda soovitatud sinise tooni puhul ju hoopis midagi muud, kui Teie sinisena ette olete kujutanud.


Viimistlusmaterjale puudutavate küsimustega tekib sama olukord. Ühe materjali valik sõltub kõigist teistest juba eelnenud või eesolevatest valikutest. Mida mõtleme sõna all parkett, seinapaneel, plaadid jne. Kui tegu on mingi olemasoleva ruumiga ja selle sisekujundusega, siis pole võimalik rääkida umbmääraselt viimistlusmaterjalidest. Kõik materjalid tuleb ju osta ning paigaldada - selle tulemusel valminud ruumis elame me ise.


Sisekujundusalane konsultatsioon hõlmab just probleeme, mis on hetkel käsil, milles me kahtleme ja vajame nõu ( värvid, viimistlusmaterjalid, sisustus jne.). Värvide valikut puudutavates küsimustes on õige sisekujundajat sellest ette informeerida, et saaks valida värvitoonid juba konkreetselt värvikataloogi järgi.

Ka umbmäärastest nõuannetest võib olla mõningal määral kasu, kuid tegeliku lahenduseni jõuame vaid spetsialisti kohale tulles.

Konsulteerige sisekujundust puudutavates küsimustes sisekujundajaga, kutsudes ta kohale tutvuma konkreetse olukorraga ja vastama Teie küsimustele!

Eesmärgiks on ju lahendada tekkinud probleem mingis kindlas ruumis või asukohas. Ainult nii võib loota, et sellises koostöös jõuate just soovitud ja oodatud lahenduseni!

Koostanud: sisearhitekt Liina Ainomäe

Sisestatud: 05.03.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki