Artiklid ja uudised

Hansaplant nõuanded: kasvata väge täis vitamiinipomm!

Talvisel ja varakevadisel ajal kimbutavad meid igasugused viirushaigused. Heaks võimaluseks haigustega võitlemiseks ja seeläbi ka hea maitseelamuse saamiseks on tarvitada söögiks IDANDEID!

Idandid on tõeline tervisetoit, mis sisaldab endas rikkalikult vitamiine, mineraalaineid ja ensüüme. Väike seeme on endasse kogunud kogu väe, et kasvatada uus taim. Nii on idandid talvisel ajal hea vitamiiinide allikas, ennetamaks kevadväsimust ning saamaks vajalikku energiat. Ja mis peamine, ainult mõne päevaga on võimalik endale ise kasvatada tõeline vitamiinipomm - puhas ja väge täis!

Idanemise esimeses faasis avalduvad taime kõik head omadused: juurde tekib asendamatuid aminohappeid, küllastamata rasvhappeid, suureneb C-vitamiini ja B-grupi vitamiinide sisaldus. Idandatud seemned pakuvad konkurentsi apteekides müüdavatele toidulisanditele, sest nad sisaldavad suures koguses väärtuslike ensüüme, proteiine, mineraalaineid (fosfor, raud, kaalium, magneesium, kaltsium jt), mikroelemente, kiudaineid ja looduslikke vitamiine.

Idanditest arvatakse abi olevat nina-, kurgu-, kopsu- ja nahahaiguste ning nakkushaiguste puhul, järjekindel idandite söömine ennetab külmetushaigusi ja parandab juuste ning peanaha tervist. Idandamine annab seemnetele võimsama elujõu, suurendab toitainete hulka, neid „vabastades”, muudab hõlpsamini seeditavaks.

Idandeid on ka kodustes tingimustes väga lihtne „valmistada“. Idandamiseks on müügil spetsiaalsed nõud: kolmekorruselised idandamisnõud ja spetsiaalsed sõelaga purgid või alused. Kuna idandamine võtab aega keskmiselt 3-5 päeva, siis on hea, kui mitmel korrusel kasvab eri aegadel idanema pandud seemned, nii on värsked idandid iga päev kohe võtta.

Sel aastal pakub Hansaplant uudisena Vilmorin’i idandeid, mille hinnad algavad vaid 0.95/pk!

Lutsern: Kutsutud ka idandite kuningaks, eeskätt suure proteiini, karotiini ja laia vitamiinide sisalduse poolest. Sisaldab C, D, K, E ja B12 vitamiine. Noortel idanditel on pehme maitse, enim kasutatakse neid toidu dekoreerimisel liha-kala praadide juures ja salatites. Lutserni kasutatakse väga meelsasti võileibades juustu – muna või tomatiga.

Sinep: Äratuntavalt eriline vürtsikas sinepimaitse on iseloomulik ka sinepivõrsetele. Võrseid on hea kasutada juustu, singi, peekoni võileibade juures. Lisades võrseid kartulipüreele, annavad nad toidule meeldiva lisamaitse. Kasutatkse ka suppide juures. Võrsed sisaldavad rohkelt kaltsiumi, rauda, ja vitamiine A, B1, B2 ja C.

Porrulauk: Seemnete idud on organismile väga hinnaliseks toitainete allikaks. Idud sisaldavad kasvuks vajalikke valke ja mineraale. Porrulaugu idud on ideaalseks lisandiks salatitele, kastmetele, kohupiimale ja kartulitele!

Redis: Redise idud sisaldavad C-, PP- vitamiini, magneesiumi, tsinki, rauda ja kaltsiumi soolasid. Idud on väga maitsvaks ja tervislikuks lisandiks toorsalatite, salatite ja võileibade juurde.

Lisaks pakub Vilmorin veel sojaoa ja läätse idandeid!

Lisaks pakub Vilmorin veel sojaoa ja läätse idandeid!


Ära unusta!
Enne idandamist tuleb seemneid hoolikalt loputada ning soovitatavalt 8-12 tundi toasoojas vees leotada. Seemneid ei tasu idanema panna liiga paksu kihina, sest nad paisuvad. Idandite loputamist kaks korda päevas ei tohi ära unustada, sest sel juhul seemned kuivavad ja protsess katkeb. Samuti mõjuvad idandamisele halvasti järsud temperatuurimuutused. Parim temperatuur on 20-22 kraadi - liiga soojas seemned roiskuvad ja jahedas ei arene. Idandeid kasvatatakse pimedas. Väga oluline on idandite areng õigel ajal peatada, et väärtuslikud toitained kaotsi ei läheks. Selleks pane nad hermeetilisse karpi ja aseta külmkappi.

Pea meeles!
Idandamine idandamisnõus: ühele lavale laotage kuni kaks supilusikatäit seemneid. Vala ülemisele lavale 0,5L puhast joogivett. Reservuaari kogunenud vett saab kasutada lillede kastmiseks. Idandeid tuleb loputada kaks korda päevas.

BioSnacky idandamisnõu kasutamisjuhend >>>

Idandamine idandamispurgis: pane purki üks supilusikatäis seemneid, kata seemned puhta joogiveega ja leota üle öö. Hommikul vala leotusvesi ära ja loputa iga päev kaks korda, kuni idandid on valminud.

LOE IDANDAMISEST LISAKS VEEL SIIT>>>

Sisestatud: 17.01.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki