Artiklid ja uudised

Lihtne disainilahendus muudab prügikasti aiakujunduselemendiks

Kohmakad prügikastid ja -konteinerid aias või hoovinurgas, ei ole just kõige esteetilisem vaatepilt.
Nutikal aiakujundajal on kindlasti mitmeid ideid ja lahendusi selle varajamiseks, ent nüüd on olemas ka suurepärane toode, mis lahendab selle küsimuse stiilselt ja maitsekalt.

Nimelt kaitses Eesti ettevõtte OÜ Woodproducts tööstusdisainlahenduse, mis muudab standardse 240-liitrise prügikonteineri kenaks aiakujunduselemendiks. Lähipäevadel jõuavad esimesed Eestis toodetud prügikastiümbrised ka Eesti tarbijani.

OÜ Woodproducts: Eestimaisest männipuust valmistatud integreeritav ümbris prügikonteinerile Allikas: trashcancovers.com

OÜ Woodproducts: Eestimaisest männipuust valmistatud integreeritav ümbris prügikonteinerile Allikas: trashcancovers.com

Toote idee aluseks ongi esteetiline probleem. Eramajade prügikonteinerid peavad olema kergesti ligipääsetavad, kuid samas on konteinerid ise välimuselt koledad ja ebahügieenilised. Lahendusena loodi puitsõrestikust prügikastikatted, mis sobivad enamikele kasutuses olevatele prügikastitüüpidele. Samas ei muutu prügikonteineri kasutamine keerulisemaks.


OÜ Woodproducts esindaja Krislin Kuuskemaa, peab toote peamisteks eelisteks lihtsust ja esteetilisust. „Prügikonteinerite sobitamine oma elamuga on keeruline olnud juba aastaid. Paljud korteriühistud, aga ka eramajade omanikud on probleemi lahendanud spetsiaalsete prügimajade ehitamisega, kuid eramaja jaoks on need lahendused keerulised ja kallid. Meie lahendus ei ole oluliselt suurem, kui prügikonteiner ise, kuid välimuselt integreerub see pea kõikide majatüüpidega ning kui kasutada majaga sobivaid värvilahendusi, muudab see prügikonteineri vastavalt kas märkamatuks või vastupidiselt ajakujunduselemendiks,“ selgitas Kuuskemaa.

Eestis kasutakse eramajapidamistes kõige enam 240-liitriseid prügikonteinereid ning meie katted sobituvad kõikide enamlevinud 240L konteineritega. Ümbriste kokkupanemisel tuleb lihtsalt arvestada, millise konteineritüübiga on tegu. Kokku pandud konteinerikate on pealt avatav ja koos katte kaane avamisega avaneb ka konteineri kaas. Konteineri tühjendamiseks tuleb avada katte tagasein ja konteiner raamist lihtsalt välja tõmmata. Sama lihtne on ka konteineri tagasiasetamine katteraami.

 Allikas: trashcancovers.com

Allikas: trashcancovers.com

OÜ Woodproducts prügikastikatted on valmistatud naturaalsest immutatud puidust, mis tagab nende vastupidavuse kõikides ilmaoludes. Katteid on kolme erineva kujunduslahendusega ning neid on lihtne koduste tööriistadega kokku panna ning soovi korral ise sobiva värviga katta.

Enne ja pärast:





Konteinerikatetega saab lähemalt tutvuda SIIN

Prügikonteineri ümbris toob ilu Teie õuele!

Sisestatud: 09.04.2014

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Turule on jõudnud nanotehnoloogiline iseparanev krohv

Fassaadikrohvid ja terviklikud fassaadisüsteemid on oma arengus jõudnud nüüd päris nanotehnoloogiani. Nanokrohvide nimetus on kasutusel olnud juba aastaid, aga oma nimetuselt pole neil rohkem ühist kui elementide suurust mõõdetava mõõtühiku “nano” kasutamisega. Tänapäeval pole küsimus enam selles, kui suur on krohvi tera suurus ega see, millega saavutatakse vastupidavus ja elastsus. Nüüd räägime juba kui palju suudab fassaadikrohv end ise taastada ja uuesti nanotasandil molekule omavahel siduda.

vaata kõiki