Artiklid ja uudised

Arhitektuurikonverents "The Good, the Bad and the Ugly"

 Allikas: www.esl.ee

Allikas: www.esl.ee

24h arhitektuurikonverents “The Good, the Bad and the Ugly” on Arhitektuurikoja liikmete poolt ellu kutsutud üritus, mis toob kokku erinevad arhitektuuriga seotud distsipliinide esindajad – arhitektid, sisearhitektid, maastikuarhitektid, urbanistid, planeerijad –, aga ka teiste valdkondade esindajad, nagu sotsioloogid, geograafid, psühholoogid, bioloogid, kirjandusteadlased ja teised.

Toimumisaeg: 17.- 18. aprill 2015
Asukoht: Vene Teatri black box, Vabaduse väljak 5


Arutletakse ruumiliste piirangute ja regulatsioonide üle, uuritakse, kuidas ja millistel alustel toimub hinnangute andmine ruumivaldkonnas - kuidas otsustatakse, mis on hea ja halb, mis on kole, ning kes või mis seda määrab. Samuti, kuidas esteetilistest kategooriatest lähtuv (tihti subjekiivne või trendide poolt määratud) väärtusotsustus võib mõjutada näiteks poliitilisi otsuseid ja selle läbi linnapilti ning ühiskonda laiemalt.

Välisesinejateks on Helsingi Alvar Aalto Akadeemia direktor Esa Laaksonen ja Londonis tegutsev kirjanik ja ajakirjanik Owen Hatherley. Ettekannetega ja aruteludes esinevad Kaja Pae, Indrek Rünkla, Tõnis Kahu, Mart Juur, Grete Arro, Mari Tarand, Aleksei Lotman, Peeter Prisk, Daimar Liiv, Karri Tiigisoon, Maarin Mürk, Triin Ojari, Merle Karro-Kalberg ja paljud teised. Publikul on võimalus osaleda Linnalabori öisel linnaretkel.

Üritus on kõigile tasuta ning toimub eesti keeles ingliskeelse sünkroontõlkega.
Konverentsi organiseerib Arhitektuurikoda ning toetab Eesti Kultuurkapital ja Kultuuriministeerium.

Jälgi infot kodulehel ja Facebookis.

Sisestatud: 09.04.2015

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki