Artiklid ja uudised

Katuse lisatarvikud 3. osa: piksekaitselahendused

Katusetarvikute artikli esimeses osas oli juttu vihmaveesüsteemidest. Teises osas jätkasime redelite ja platvormidega. Lisaks eeltoodule saab katuse funktsionaalsust tõsta piksekaitselahenduste kasutamisega. Pea igal suvel põleb Eestis maha mõni elu- või tootmishoone pikselöögi tõttu.

 Allikas: www.toode.ee

Allikas: www.toode.ee
Piksekaitsesüsteemi paigaldamine on kahe otsaga asi. Ühtepidi tagab toimiv ja korrektne süsteem ohutu maanduse, kuid väiksemagi eksimuse korral paigalduses (ebapiisav maandustakistus, kehv või katkendlik ühendus maanduskaabli ja katusetarvikute vahel) võib süsteem olla ise ohu allikaks. Piksevardad on justnagu kutseks äikesele ja meelitavad elektrilööki ligi ning kujutage ette, kui vahepeal on maanduskaabel katkenud või ei taga ühendus maapinnaga piisavat maandust. Seetõttu on erakordselt oluline kasutada piksekaitse lahenduste korral sertifitseeritud tooteid ja kutsetunnistusega paigaldajat.


 Allikas: www.toode.ee

Allikas: www.toode.ee
Garantiide ja nende sisu on soovitav selgeks teha enne paigaldust! See reegel kehtib muidugi ehituses üldse. Eestis kiputakse „pabereid kaante vahele“ koguma peale tööde lõppu ja nende sisu hinnatakse nende kaalu järgi. Samalaadne soovitus lasta katusele vaid asjatundjaid, kehtib ka näiteks päikesepaneelide paigalduse korral. See valdkond on õnneks hästi reguleeritud ja kunstimeistrid on päris meistritest üsna lihtsalt eristatavad. Uuri piksekaitse kohta lisa ka siit.

Katuse lisatarvikute 4. osas tuleb juttu lumetõketest.

Toode AS kontaktandmed üle Eesti
Facebook

Sisestatud: 20.05.2016

Toode AS Peakontor ja Esindused

Tel:
659 9400
Aadress:
Kasesalu 2, Saue, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Päikesepaneelide ja turvatoodete korrektsest kinnitamisest kaldkatustele

Päikesepaneelide ja turvatoodete korrektsest kinnitamisest kaldkatustele

Ambitsioonikatest kliimapoliitika eesmärkidest ajendatud ning geopoliitilistest vapustustest võimendunud energiakandjate hinnatõus, kohatine defitsiit ja võimalik ebastabiilsus varustuskindluses on hüppeliselt suurendanud huvi taastuvenergialahenduste kasutuselevõtuks nii tööstuslikes mahtudes, kui ka kodumajapidamistes. Esmakordselt tajutakse energiatõhusa hoone eeliseid rahakotis tuntavalt ning enam tähelepanu osatakse pöörata efektiivsetele kütte-, ventilatsiooni ja elektrilahendustele uusehitiste korral ning vanema hoone renoveerimist käsitleda kulu asemel investeeringuna.Sarnane mõtte- ja teguviis puudutab kitsamalt ka katuseehitust, kuid entusiastliku pealehakkamise juures tasub hoolikalt läbi mõelda kasutatavad lahendused ja tooted nii, et vältida aastakümneteks kestmaloodud uue katuse eluea olulist lühenemist või lausa kahjustamist.

Teraskatus ja päikeseenergia – terviklik rohemõtlemine

Teraskatus ja päikeseenergia – terviklik rohemõtlemine

AS Toode on Eestis, aga ka teistes Balti riikides ja Soomes teraskatuseid tootnud, müünud ja paigaldanud enam kui kolm aastakümmet. Meie katuste all tunnevad kümned tuhanded pered ja koduomanikud muretult end sügistormides, suvistes äikesehoogudes ja katustele kogunenud elevust tekitavate lumehangede all. Teraskatus on soodne, kiiresti paigaldatav ning põhjamaade kliimasse sobivaim valik. Lisades teraskatusele selle paigalduse käigus päikest püüdvad paneelid, saab panna uue katuse ka raha teenima. Ajapikku hakkab katus maksma selle peremehele pealegi.

Katuse lisatarvikud 2. osa: redelid ja platvormid

Katuse lisatarvikud 2. osa: redelid ja platvormid

Katusetarvikute artikli esimeses osas oli juttu vihmaveesüsteemidest. Teises osas jätkame redelite ja platvormidega. Kui valik on langenud metallist katusekattele, tasub tõsiselt mõelda korstnate hooldamisele – plekk-katus on libe ja juba 20* kalde korral ning sellel liikumine ilma julgestusvahenditeta on ohtlik. Eestis ei ole küll veel kindlat normatiivi, millisest kaldenurgast alates peaks redeleid ja platvorme kasutama, kuid erialaliidud on selle teemaga juba tegelemas.

vaata kõiki