Artiklid ja uudised

Miks võiks Sinu uue kodu või kontori põrand olla bambusest ?

Juba mõned aastad on bambusest põrandakatete tooted Euroopa ja USA arhitektide ja sisekujundajate seas ohtrasti populaarsust kogunud. Siiski on tõusuteel ka vähem jätkusuutlikud tooted nagu PVC põrandakatted ja laminaatparketid.

Paraku oleme kahel viimasel aastal pidanud kodus palju aega veetma ja seega on kodu sisekliima järjest olulisemaks muutumas. Oleme ühiskonnana saanud ka keskkonnateadlikumaks. Sellest lähtuvalt arvestab üha enam inimesi korterit renoveerides või uut elamut rajades materjalide keskkonnamõjudega. Bambusparkettidel ja -põrandatel on puidu ees väga palju eeliseid, eriti, mis puudutab keskkonnasäästlikkust ja jätkusuutlikkust.

Kuus põhjust, miks on bambus tuleviku põrandakate

Bambuspõrand on ülitugev kui kivi aga jala all soe

Bambuspõrand on ülitugev kui kivi aga jala all soe

Bambusparketil on naturaalne ja kaunis välimus
Bambusest põrandad on valmistatud looduslikust materjalist. Põrand on "elus", mis tähendab, et ükski põrandalaud ei ole täpselt samasugune ja parketi välimus on seetõttu loomulik ja ehe. Bambuspõranda naturaalne välimus on võitnud paljude kasutajate südamed, tuues Sinu hinge soojuse ja rahu. Siit ka põhjus, miks paljud sünteetilisest materjalist põrandakatted jäljendavad sageli puidule omast mustrit.

Küsi pakkumist oma uuele bambuspõrandale siit!

Bambus on ülikiiresti kasvav taim, mis on tuntud oma jätkusuutlike omaduste poolest
Bambus ei hoia ainult maailma kõige kiiremini kasvava taime Guinnessi rekordit, vaid on ka taim, mis kasvab tagasi kasvukohale ka peale raiet. Kui mets hävib täielikult pärast lausraiet, siis bambus jätkab risoomist kasvamist oma vanale kasvukohale. Igal aastal kasvavad uued bambustüved, mis jõuavad kuue kuuga kasvada ligi 20 meetri pikkuseks.Seejärel kulub veel umbes 4-5 aastat, et bambustüvi saaks täielikult raiekõlbulikuks.

Tüve moodustamise ajal seob bambus suures koguses CO2, mis on keskkonnasäästlikkuse mõttes väga suur väärtus. Bambusmetsa ülestöötamine ja majandamine hoiab ära vanade tüvede kõdunemise, mis muidu vabastaks lukustatud CO2-te. Seega on bambusmetsa mõistlik majandamine metsa tervisele igati kasulik.Bambus on väga tugev materjal ja MOSO High Density® parkett on isegi tugevam kui enamik eksootilisest puidust parketid.

Stiilne ja vastupidav MOSO parkett sobib hästi ka meie neljajalgsetele sõpradele

Stiilne ja vastupidav MOSO parkett sobib hästi ka meie neljajalgsetele sõpradele

Kas bambusest põrand on ikka vastupidav?

Bambus on väga tugev materjal ja MOSO High Density® parkett on isegi tugevam kui enamik eksootilisest puidust parketid. Bambuspõrandad ja -parketid on väga vastupidavad ja see on tingitud materjali suurest tugevusest. Kohe pärast küpse Moso bambustüve raiet on toorbambuse tugevus võrreldav tammepõranda tugevusega. Selline bambusele iseloomulik tugevus säilib põrandate tootmisel bambuslamellides, mida nimetatakse külgpressitud (Side Pressed) ja pealtpressitud (Plain Pressed) põrandateks. High Density® ehk kõrgsurvepressitud bambuspõrandad on valmistatud bambuslamellidest, mis on esmalt ribastatud ja seejärel ülisuure survega kokku pressitud. Seda tehakse ülikõrge rõhu all, mis tõstab olulisel määral materjali tihedust. High Density® bambuspõrandate tugevus on seega võrreldav ka kõige tugevamate väärispuidu liikidega (tiik, ipe).

Sellised vastupidavad põrandad taluvad väga keerulisi ja steressirohkeid tingimusi, näiteks sobivad need põrandad suurepäraselt kaubanduskeskustesse ja lennujaamadesse. Ühte kõige vastupidavamat tüüpi põrandat, Bamboo Ultra Density®, kasutatakse isegi raudteejaamades, mida läbivad igapäevaselt tuhanded jalapaarid. Loe lähemalt, kuidas Density® bambustooted valmivad siit!

Saadaval on erinevad bambuspõrandad, mis sobivad igale vajadusele

Bambusparkette on saadaval erinevates stiilides ja toonides, alates laiadest ja pikkadest laudadest kuni väikeste tahketest bambusklotsidest koosnevate paneelideni. Seega, sobiva lahenduse peaks leidma ka kõige nõudlikum klient. MOSO parkettide eridisainid ei näe ainult erinevad välja, vaid ka erinevad oma tehniliste omaduste poolest. Kitsamad sirgetest bambusribadest valmistatud põrandalauad on kindlasti kliendile kõige soodsam valik, samas ülitugev High Density® materjalist valmistatud laiad parketilauad on suurema vastupidavusega ja tugevamad.

​Küsi pakkumist oma uuele bambuspõrandale siit!

Bambusest põrandad tagavad tervisliku sisekliima ja ei eralda toksilisi ega lenduvaid aineid

Suurepärane ja tervislik sisekliima on meie arvates üks olulisemaid aspekte põranda valikul. MOSO jaoks ei ole siin kompromissideks ruumi. Kes siis ei sooviks oma majja või kontorisse ainult tervisele ohutuid materjale? Kuna bambuspõrandaid ei saa valmistada otse bambustüvest ja bambus on oma omadustelt seest õõnes, tuleb parketi või põranda tootmisel kasutada liimi. MOSO® garanteerib, et põrandatel kasutatavad liimid ei sisalda tervisele ohtlikke aineid. Kõik MOSO põrandad ja parketid on testitud kõrgel tasemel Euroopa laborites ja vastavad kõige rangematele kahjulike ainete emissiooni välistavatele nõuetele. Seega, Sa võid olla täiesti kindel, et MOSO® bambuspõrandad tagavad tervisliku ja lõhnavaba sisekeskkonna.

Bambuspõrandad on kulumiskindlad ja neile laieneb tootjapoolne garantii kuni 30 aastat

Nagu eelnevalt mainitud, on bambusest põrandakattematerjalid väga tugevad ja seetõttu on neil pikk kasutusiga. Tõenäoliselt olete selliseid lubadusi kuulnud ka teiste põrandakatete kohta: kulumiskindel, hoiab tooni ja on vastupidav. Paraku muudavad kõik materjalid värvust UV-valguse, kõndimise ja teiste kasutusviiside mõjul. Bambuse suureks eeliseks on see, et parketti on suhteliselt lihtne värskendada, kui kasutusjäljed ja materjali tooni muutus liiga nähtavaks muutuvad. Laminaat- või PVC-põrandate puhul tähendab plaadi kahjustamine tavaliselt kogu põranda väljavahetamist. Bambuspõrandat saab taastada ja lihvida täpselt samamoodi nagu iga puidust põrandat.

Sisestatud: 13.10.2022

Bambuskeskus - eksootiline sisustus

Tel:
+372 5895 0720
Aadress:
Tervise 30 , Keila, Harjumaa
E-mail:
Kirja saatmine ebaõnnestus. Täitke kõik väljad.

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

 Kaheksa kaunist bambusest põrandaga kodu

Kaheksa kaunist bambusest põrandaga kodu

MOSO on suurima bambuspõrandate valiku ja edasimüüjate võrgustikuga ettevõte kogu maailmas. Tänaseks oleme tarninud bambuspõrandaid väga paljudesse kodudesse ja kontoritesse. Käesolevas artiklis tutvustan Sulle kaheksat vahvat kodu, mille interjööris mängivad võtmerolli just bambus ja bambuspõrand.

Õige bambuspõranda valik sõltub väga palju tulevasest kasutajast. Kas soovid pikki ja laiu laudu või hoopis peenemat ja huvitava mustriga parketti? Kas paigaldad põranda põrandaküttele või eelistad ,,klick” süsteemiga ujuvat põrandapaigaldust? MOSO bambuspõrandate võimalused ja lahendused on lõputud!

 Roheline tulevik ehituses: Kuidas EPD ja Bambuskeskus muudavad sinu ehitusprojekti jätkusuutlikumaks.

Roheline tulevik ehituses: Kuidas EPD ja Bambuskeskus muudavad sinu ehitusprojekti jätkusuutlikumaks.

Ava oma silmad rohelisemale tulevikule: Kas teadsid, et ehitussektor on üks peamisi süsinikdioksiidi heitkoguste allikaid maailmas? Kujutle, kui iga sinu ehitus- või renoveerimisprojekt aitaks kaasa puhtamale ja rohelisemale planeedile. See pole mitte ainult võimalik, vaid muutub järjest olulisemaks tänu EPD-le ehk toote keskkonnadeklaratsioonile ja jätkusuutlikele materjalidele, nagu need, mida pakub Bambuskeskus.

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki