Artiklid ja uudised

4171 - 4200 teemat 4803'st
Aknaalune lillekast

Aknaalune lillekast

Lillekast peab olema vastupidav ja tugevalt seinale kinnitatud, sest mullaga täidetult on ta üsna raske, eriti veel vihmase ilmaga, kui muld läbinisti märgub.
Kasti pikkus oleneb akna laiusest, mille alla ta seatakse. Laius ja kõrgus võiks olla 20-30 cm.
Materjaliks kasuta immutatud puitu, mis niiskusele vastu peab. (Sinna istutatud lilled vajavad ju sagedast kastmist, sest kitsas kastis kuivab muld kiiresti, eriti päikese käes.)
Laua paksus võiks olla 2,5-3,5 cm, suurema kasti jaoks peaks eelistama toekamat materjali. Kui kasti laius ja kõrgus on ühesugune, siis saad kõik neli külge ja põhja samas mõõdus lauast välja saagida.

Peeter Jalaka eine rohelisest

Peeter Jalaka eine rohelisest

Peetri mõlemas restoranis kasutatakse võimalikult palju ökoloogiliselt puhtaid tooraineid, mis suuresti pärit tema enda naabrite põllumaalt. Kuigi jah, eks talvel on see pisut raskendatud, sest värsked asjad ju sel ajal mahedalt ei kasva. Poes müüdava rohelise kraami kohta on Peeter pisut sapine, et „ega sellel kupli all kasvanud salatil ju mõtet ega õiget maitset pole”. Seepärast peakski toitumisel lähtuma kliimast – suvel, kui vajame vähem energiat, saab edukalt värskest ja rohelisest söönuks. Talvel aga võiks süüa rohkem juurvilja ja ka liha.

Veel loorberit Vladislav Djatšukile!

Veel loorberit Vladislav Djatšukile!

Tänavu on ka Eesti kokal esmakordselt au osaleda kakskümmend aastat korraldatud „kokkade olümpiamängudel“ Bocuse d’Or’il. Meie kulinaarsel olümpialootusel Vladislav Djatšukil on ette näidata auväärseid tiitleid: Eesti Aasta Kokk 2003; teine koht Baltic Culinary Star Cup’il2005 Peterburis; kolmas koht 2006. a The Best Coastal Kitchen in Europe võistlusel Rootsis…
Oma edu ja saavutuste saladuseks peab ta koolitusi Prantsusmaa ja Rootsi tippkokkade juures. Igal maal on oma toiduvalmistamise traditsioonid ja töövõtted, millest on alati midagi õppida.

Riigihangete koolitused pakkujatele 22.-23.mai!

Riigihangete koolitused pakkujatele 22.-23.mai!

Koolituste eesmärk:
 * Aidata ettevõtjatel edukalt osaleda riigihangete turul
 * Käsitades riigihankeid protsessina, anda pakkujale kompaktne ülevaade:
- Uuest riigihangete seadusest ja muutunud õigusruumist
- Pakkuja tegevusest hankemenetluse eelses situatsioonis
- Kasutatavatest hankemenetlustest ja nende olulistest erisustest
- Pakkumuse koostamisest ja menetluses osalemisest
- Võimalikest õiguskaitseabinõudest
 * Innustada pakkujaid osalema rahvusvahelisel avalike hangete turul

ETDM-is kolm uut näitust

ETDM-is kolm uut näitust

Vaatajani jõuab kujundirohke ja värviküllane vormimäng, mille juuri võib suurima tõenäosusega otsida eeskätt kultuslikku iseloomu kandvast kolumbuseelsest keraamikast. Dekoreeritud keraamikat peetakse piirkonna selle perioodi suurimaks rikkuseks ja samaväärseks teistes Ameerika piirkondades leitud nefriidi, obsidiaani ning kullaga. Katoliiklastest konkistadooridel ja nende järglastel õnnestus mitmeks sajandiks kohalik keraamikatraditsioon põrmustada – selles nähti midagi saatanlikku – eluõigus jäeti eeskätt naiste poolt valmistatud tarbenõudele.

BOEN CHALET - LAUD- JA PARKETTPÕRANDAD

BOEN CHALET - LAUD- JA PARKETTPÕRANDAD

Põrandasalong “Kodupõrand” pakub Tellijale maksimaalset lahendust – konsultatsiooni, materjali ja paigaldust koos viimistlusega. Salongi oma ala tundvad spetsialistid oskavad nõustada vastavalt vajadusele, otstarbele ja lähtuvalt aluspõranda tingimustest õiget puiduliiki, vastavalt inimese maitsele ka selle tekstuuri ja tooni. Samuti on tähtis teada, milline puit sobib või ei sobi põrandaküttele. Naturaalne puitpõrand saavutab järjest enam populaarsust.

BOEN CHALET - Massiivsed Tamme Põrandalauad

BOEN CHALET - Massiivsed Tamme Põrandalauad

Meie poolt pakutavat õlitatud põrandalauda pole vaja lihvida ega viimistleda. Paigalda lihtsalt
aluspõrandale ja ongi kõik. Ei mingit suurt tolmutamist lihvimisel. Lauad on viimistletud 2 kordse
õlikihiga, mis on UV töödeldud tagamaks Teie põrandale väga vastupidava kaitsekihi. UV töödeldud õliga viimistletud põrandale pole vaja teha kohest hooldusõlitust (~2 nädalat peale viimistlemist), mis on lihtsalt õlitamise puhul möödapääsmatu.

Leninid ja pühakud

Leninid ja pühakud

Kunagine hobusetall Tallinna vanalinnas renoveeriti ehedate materjalidega Soome arhitektuuribüroo puhke- ja esindusruumideks. Paekiviseinad kombineeriti klaasi, terase ja puiduga võimalikult suure materjalide kontrasti saavutamiseks. Tänapäevase väljapeetuse taustal laiutab elutoa seinal isakene ise – Lenin! Ja toas teine! Ja kolmaski! Magamistoas aga pikutatakse Neitsi-Maarja valvsa pilgu all. Mida omanik küll sellise kombinatsiooniga mõelda võis? Aino Ingrid Sepp küsis järgi.

4171 - 4200 teemat 4803'st