Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Peeglike, peeglike, seina peal


Peeglitel pole meie elus ainult praktiline otstarve, vaid nad on ka imepärased sisekujunduse elemendid.


Väiksest ruumist suureks
Väga tihti saab peeglite abiga muuta kitsas koridor või esik laiemaks. Peegel tuleb panna pikimale seinale, et tekitada tasakaalu. Valguse peegeldumine jätab sellise paigutuse korral koridorist laiema mulje. Esikusse ei ole praktiline paigaldada peeglit kogu seina ulatuses, kuid soovitava tulemuse saab, kui mitu väiksemat peeglit on ukse või akna vastas asuval seinal.


Väikeste akende vahel asuv peegel tekitab tunde, et aknad on suuremad ja ruum valgusküllasem.
Visuaalset suuremat efekti saab luua ka väikses vannitoas. Kui peeglid ja valgus on kooskõlas, võib Teie vannituba saada täiesti uue ilme. Lisaks on peeglit lihtsam puhastada, kui muretseda seina pealt kooruva värvi või tapeedi nühkimise pärast.



Valgus vs peeglid
Romantilise ja rahuliku õhkkonna loob peegli ette pandud küünal. Igasugune peegelduv valgus annab ruumile huvitava ja omapärase valgustuse. Peeglite ja neile suunatud valgusega saab õrnalt valgustada pimedaid nurki, tuua välja mõne mööblieseme või ruumi osa, mis muidu tähelepanu ei saa.




Peeglid kui kunstiteosed
Peeglid võivad olla tõelised kunstiteosed, neid on igasuguse kujuga, dekoratiivsete raamidega ning neid saab kasutada pea igas toas. Paljud inimesed kasutavadki peegleid kunstiteoste asemel. Näiteks loob väga maalilise pildi interjöör, kus peegel on paigutatud kamina kohale.



Koostanud: Mirjam Nikolai
Allikas: http://www.interiordezine.com
Fotod: deardesigner.blogspot.com/
www.toxel.com
www.piershanart.com
hometools.onsugar.com
http://stacynanceinteriors.wordpress.com

Sisestatud: 22.08.2011

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki