Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Värvilahendused tooniotsijale

Seisad nõutult oma valgete seintega toas, ega tea , mida ruumi alasti olekuga peale hakata. Valge pole naga päris see, kuid samas ei tea, mis võiks seda lumetooni asendada.
On ruume, kus valge mõjub värskelt ja mõnusalt. Kui sul on suur kunstikollektsioon, mida segamatult oma seintel eksponeerida soovid, on valge õiges kohas.

Tihti aga puuduvad seintelt pildid ning valge seinavärv pole teadlik valik, vaid lihtsalt see, mis pärast maalri lahkumist seintele haigutama jäi.
Siin mõned mõtted tooniotsijale, kes oma eluruume kohendada sooviks, kuid ei tea kust ja kuidas alustada.


Küpse vaarikas valge vahukoore tipiga
Suurepärane lahendus ruumile, kus ei viibita liiga pikalt. Tänu oma tumedusele ja intensiivsusele võib kiirelt tüütavaks muutuda. Näiteks võiks see toon leida kiiduväärset kasutust vannitoas. Kuninglikult ja väljapeetult mõjuv vaarikapunane tõstab kindlasti vannis mõnuleja eneseväärikust ja paneb elule positiivselt vaatama!

Nagu vaarikas vahukoorega, sobib see toon kenasti kombineerimiseks valgega.
Julgematele ja müstikahuvilistele võib soovitada ka vaarika kõrvale tumedat basseinirohelist.

vaarikas & vahukoor

vaarikas & vahukoor

vaarikas & basseiniroheline

vaarikas & basseiniroheline


Oliiv ja vanilje
Oliiv on läbi aegade üks klassikuid. Ta on mahe ega tüki peale. Täis soojust ja päikest, ei ole see toon liigselt tume ega ka mitte agressiivne. Sobib vaat et igasse ruumi, olgu mööbel rustikaalselt vana või modernselt kandiline. Oliiv annab mõnusa pehme tausta. Kombineerida võib teda ka pea kõigega. Klassika ja rahulike lahenduste sõpradele sobib oliivi kõrvale vanilje.

oliiv & vanilje

oliiv & vanilje

Julgemad võivad katsetada oliivi koos ploomiga ja kontrastihimulised koos kõrvitsaga.

oliiv & ploom

oliiv & ploom

oliiv & kõrvits

oliiv & kõrvits


Pähklipruun ja taevasinine
Moekas pruun on vallutanud nii mõnegi ruumi, kuid saabub hetk kui see värv vaheldust palub. Pisut värskust toob pruuni tuppa helesinine. Helesinist võib lihtsalt kasutada aktsendina, kas tuues tuppa selliseid aksessuaare või leides seinte värvimisel lahenduse helesinise kasuks.
Teine toon mis väga väljapeetult pruuni kõrval mõjub on lõheroosa. Selline interjööri lahendus on õrn ja pigem naiselik nii, et pea enne selle tooni kasuks otsuse langetamist nõu oma mehega!

pähklipruun ja taevasinine

pähklipruun ja taevasinine

pähklipruun & lõheroosa

pähklipruun & lõheroosa


Argipäeva hall ja päikesekollane
Hall ei ole sugugi mõtetu keskpärasus, kui talle lisada huvitav kiiks. Hall on klassika ning kollane lisab sellele rõõmsa kiiksu. Näiteks võib värvida toa kollaseks ning pintselda ühe seina halliks või vastupidi.

argipäeva hall & päikesekollane

argipäeva hall & päikesekollane














Sisestatud: 03.05.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Seinamaalingud: Kuidas kanda värv seinale?

Seinamaalingud: Kuidas kanda värv seinale?

Kuna seina pind on krobeline on sinna raske teha seinamaalingu eeljoonistust harilikuga nagu me paberil harjunud oleme. Samuti jääb pliiatsi joon tihti läbi värvi kumama. Seega tuleks võtta julgus pildi maalimist alustada kohe nullist pintsliga.

See harjumatu lähenemine nõuab ainult julgust ning tegelikult ei saa suurt midagi untsu minna. Kustukummi asemel saad seina maalimise puhul kasutada märga käsna või lappi, millega valesti läinud pintslitõmme olematuks teha.

vaata kõiki