Artiklid ja uudised

Seinamaalingud mängu- ja lastetuppa

Foorumitest seinamaalijat otsides näeb tihti reklaami: “Maalin seinale lapse lemmiktegelasi”.

Lapsest hoolivale vanemale tundub pakkumine ahvatlev, kuid kui sa seinamaalingu eest maksma pead ja seda ise oma lõbuks ei maali, siis on tegemist autorikaitse rikkumisega. Eriti aktuaalne on teema avalikes mängutubades, kus selline lemmiktegelastega sein raha teenima hakkab.

Vaatamata sellele, et piraatlusest on viimasel ajal palju juttu olnud, eriti meie oma kalli Lotega seoses, pole teema tõsidus paljude “tegijate” ega ka “tellijateni” veel päriselt jõudnud. Nagu ütleb Heiki Ernits, et see on sama hea nagu murtaks sisse poodi ja võetaks kaup, mis on riiulile pandud ning ootab ausat ostjat.

Nii nagu meile ei meeldi, kui laps lasteaiast võõra mänguasjaga koju tuleb või kui meie pere mänguasi rändama läheb, ei “meeldi” ka loojale, kui tema tegelane võõrale seinale “kidnäpitakse”.

Mida siis lastetoa seinale maalida, kui Pipisid ja Lotesid enam lapsele kinkida ei saa?

Palju ainest pakub loodusest inspireeritud seinamaaling. Loodus oma neutraalsete toonidega on eriti sobiv kui lastetoas poiss ja tüdruk koos elavad. Hoolitse, et seinamaalis oleks lapse silmale meeldivaid detaile ja tegelasi, mis seinamaalingu huvitavaks teevad: konnad, kured, siilid jne. Sellisest seinamaalingust ei kasva laps kiirelt välja vaid naudib seda pikki aastaid.



Inspiratsiooni allikaks võib olla meie oma Eesti loodus aga miks mitte ka eksootiline palmisaar, merealune maailm, jalgpallurid palli tagumas või hobused koplis. Uuri, mis väikest toaelanikku huvitab ja puudutab, peale multika kangelaste!


Ootame oma lastelt ausust, ehime siis sissejuhatuseks oma lastetoad ausa kraamiga.


Vaata, mida on teised oma lastele maalinud:
http://www.seinamaal.eu/lastetoad/

Sisestatud: 02.04.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Seinamaalingud: Kuidas kanda värv seinale?

Seinamaalingud: Kuidas kanda värv seinale?

Kuna seina pind on krobeline on sinna raske teha seinamaalingu eeljoonistust harilikuga nagu me paberil harjunud oleme. Samuti jääb pliiatsi joon tihti läbi värvi kumama. Seega tuleks võtta julgus pildi maalimist alustada kohe nullist pintsliga.

See harjumatu lähenemine nõuab ainult julgust ning tegelikult ei saa suurt midagi untsu minna. Kustukummi asemel saad seina maalimise puhul kasutada märga käsna või lappi, millega valesti läinud pintslitõmme olematuks teha.

vaata kõiki