Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Pöörame pilgud lakke

Enamik inimesi eelistab sisekujunduses valgeid lagesid ning värviliseks ja mustriliseks maalitakse pigem seinad. Kuid tegelikult saab lagesid väga vingelt kujundada nii värvi, tapeedi kui ka nikerduste abil. Ilmselt kogu elamises lagede värvimine muudab kodu Pipi Pikksuka Segasummasuvilaks, kuid kasutades seda nippi vaid ühes ruumis, annab see ainulaadse ja efektse tulemuse.
Lihtsaim viis lae rõhutamiseks on traditsioonilisest sisekujundusest vastupidise efekti tekitamine: seinad jätate ühevärviliseks ning panete kogu rõhu laele. Laes, nagu ka seintel, võib kasutada nii tapeeti kui ka värvi või hoopis kangast.




Ekstreemsem on kujundada lagi ja seinad sama mustri või sama värviga või katsetada sootuks metalse läikega lage. Selline lahendus pole aga hea väiksesse ruumi, sest kahandab visuaalselt tuba veel rohkem ning muudab ka ehk liiga kirjuks.



Kuid seina ja lae mustrit annab kombineerida nii, et lagi on mitmevärvilise mustriga ning võtta sealt ainult üks toon, millega katta kõik seinad või ainult üks seintest.


Triibud sisekujunduses on moes nii seintel, tekstiilil kui ka mööblil, kuid uue väljundina saab neid kasutada ka lagede puhul. Triibuline tapeet või triibuliseks värvitud lagi ei sobi aga igasse tuppa ning sellega peab ettevaatlik olema. Näiteks sobiksid värvilised triibud hästi lastetuppa. Triibulist lage saab kombineerida seinaga, mis on värvitud samas toonis ühe triibu värviga.



Nikerdustega laed mõjuvad antiikselt ja suursuguselt, võib-olla ka veidi vanaaegselt ning sobivad eriti hästi avaratesse ruumidesse.





Naturaalsuse armastajate eeliseks on laudis ja puittalade esile toomine, mis sobib see kindlasti vanematesse maamajadesse, ent oskuslikul sobitamisel ka kaasaegsesse interjööri. Maalähedust, soojust ja hubasust armastavatele eestlastele on sageli just sellist stiili laed hingelähedased.




Modernsetes sisekujunduses kasutatakse ka virtuaalaknaid, mis on vaated loodusesse. Realistlikud pildid ja täisspekter-päevavalgustus mõjuvad inimese meeltele, nagu päris loodus - rahustavalt ja uut energiat andes.


Clipso pinglagi

Clipso pinglagi

Lahendusi lagede põnevamaks muutmiseks on väga palju, veidi julgust ja nõu sisekujundajalt või sisearhitektilt ning saategi seinte asemel kaunistada hoopis lagesid.


Nii muudate oma kodu kindlasti unikaalsemaks ja originaalseks.

Koostanud: Sisustuswebi toimetus ja Mirjam Nikolai
Fotod: www.shelterness.com
colorissue.blogspot.com
odietamoblog.blogspot.com
plushpalate.blogspot.com
candidlyred.blogspot.com
www.interiorarcade.com
www.freshome.com
www.twylah.com

Sisestatud: 28.09.2012

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

MILLINE ON KESKKONNASÕBRALIK JA SAMAS VASTUPIDAV UUE AJASTU TERRASS?

Kui oled otsustanud hakata ehitama terrassi või olemasolevat kohendama, siis valides materjali on kindlalt Sinu jaoks oluline, et terrass oleks kauakestev, vähest hooldust vajav ja samas kena välimusega. Eestis on enamus terrasse ehitatud pigem pehmemast okas -või lehtpuidust (mänd, haab, lehis) või komposiitmaterjalist. Aga need ei pruugi olla ainsad materjalid kaasaegse terrassi ehitamiseks. Kas Te olete näiteks kuulnud uuest bambusest terrassilaudisest - Bamboo X treme?

vaata kõiki