Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Aed ja väliruum effektseks dekoratiivsete välivalgustitega!

Vaatame, milliseid huvitavaid valgusteid ja valguslahendusi on võimalik õue luua erinevate disainvalgustite abil.

Hispaania disainvalgustite firma Marset teeb koostööd paljude erinevate disaineritega üle kogu maailma. Marseti valgustid on rafineeritud ja kaasaegsed. Läbi loovuse ja tehniliste lahenduste püütakse leida uusi funktsioone ning rakendusi valgustitele. 1940-ndatel perefirmana alustanuna peetakse endiselt lugu sisukast lihtsusest ja vaoshoitud dekoratiivsusest. Teadmised on saadud aastakümnete pikkuse kogemusega.

Noor disaner Joan Verdugo on loonud välisvalgusti Amanita, mis ei pimesta ning materjaliks on alumiinium. Saadaval on nelja erinevat värvi: antraksiit, hall, valge ja liivakarva.


Joan Gaspar, kauaaegne Marseti koostöö partner, on disaininud valgustite sarjad Cala ja TXL.


Välisvalgusti Cala eesmärk on tuua ka õue hubane ja soe atmosfäär. Polüetuleen kuplile lisab dekoratiivsust kanga nüans. Saadaval on nii põranda, -laua ja rippvalgusti.


TXL on disainitud valgustama aedu ja terrasse. Sooja valgusega volüümika välisvalgusti materjaliks on fiiberklaas plastikuga. Alusena kasutatakse kivi. Põrandavalgustit on saadaval kolme erinevat suurust ning ka rippvalgustina.


Dekoratiivne ja innovaatiline disaintoodete firma Flos on 50 aastase ajalooga. Võtnud eesmärgiks uute kreatiivsete ideede teostamise läbi andekate disainerite, on sündinud mitmed valgustite ala klassikuteks peetavad tooted. Nii ka Philippe Starcki loodud SuperArchimoon, KTribe F3 ja Romeo. Saadaval on erinevad värvikombinatsioonid ja suurused.






Marcel Wanders on disainud süvistatava valgusti Wallflower, mis näeb välja nagu kaunis lilleõis. Matistatud või läbipaistvast klaasist LED valgusti kaunistaks iga aeda oma säraga.



Itaalia valgustifirma Lombardo ajalugu põhineb pideval suhtlemisel projekteerijatega. Kõik tooted on loodud arvestades parimaid võimalikke valguslahendusi ja tehnilisi nõudmisi. Tulemuseks on usaldusväärne ja ilus valgusti.

Italo Belussi disainitud multifunktsionaalne välisvalgusti Miss on tootjafirma kollektsiooni moeliider, kui nii võib väljendada. Originaalne disain, innovaatilised materjalid, trendikad värvid – valgustil on nii stiili kui ka kvaliteeti, et uhkusega öelda „Made in Italy“. Riputa puu otsa, aseta lauale või seo lakke/seinale – Miss võimaldab kõike seda. Pilkupüüdev värvivalik ja unikaalne disain muudavad valgusti ruumi dekoratiivseks sisustsuselemendiks. Saadaval on valget, roosat, kollast, punast, sinist ja rohelist tooni.



Vaata lisaks videot:


Saksa kvaliteetne valgustite firma SLV pakub lihtsalt teisaldatavaid välisvalgusteid Dett ja Lipsy Out terrassidele, aeda, rõdudele... Klassikalise geomeetrilise kujuga valgustid sobivad ka siseruumides kasutamiseks. Valgustid Dett ja Lipsy Out on valmistatud polükarbonaat plastikust.




Hispaania valgustitootja Leds kergelt moduleeritud välisvalgusti Roc on valmistatud plastikust ja saadaval on kahte eri suurust ning RGB-ga.





Kahe erineva suurusega valgusteid Cisne on saadaval ka ümara kujuga.


Hea meel on tõdeda, et viimasel ajal on tekkinud terrassidele, aedadesse, rõdudele ka teisaldatavad ripp- ja põrandavalgustid. Need on tehtud üldjuhul samast materjalist, mis tänapäevane välimööbelgi. Kindlasti on nad ilmastikukindlad. Soovitavalt IP 44 kuni IP 54.

Eestimaa suvi on üürike ja suhteliselt pime – miks mitte tuua sära aeda kaunite dekoratiivsete valgustite näol.

Vlagusküllast suve soovib Teile Tulekuma

Sisestatud: 12.06.2013

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

vaata kõiki