Artiklid ja uudised

Eelolev nädalavahetus toob lillepäevad Jänedale

Kuigi aiandussõpradele mõeldud suurüritus Türi lillelaat alles lõppes, ootavad juba eeloleval nädalavahetusel ees Jäneda aia- ja lillepäevad.

Jäneda ürituse peakorraldaja Aini Sildvee sõnul jagub kauplejaid neilegi ja tänavu on müügiks ja muudeks tegevusteks mõeldud ala isegi laienenud.

«Paljud igal aastal Jäneda aia- ja lillepäevadel osalenud ettevõtted, aiandid ning lillemüüjad soovivad senisest suuremat kauplemisala. Tehnikaga kauplejad eeldavad, et ostja ei pea seadmeid ja aiatehnikat ainult vaatama ja katsuma, vaid ka nägema neid töötamas ja ise proovida,» rääkis Sildvee.

Päevade kavas on ka erinevad koolitused. Kui varasematel aastatel on seminarid käsitlenud eelkõige koduaedade korrashoidu, taimekaitset, kujundamist, siis alates eelmisest aastast jagatakse õpetust ka valdade ja linnade vastava ala töötajatele, kes seisavad hea parkide, kalmistute, bussipeatuste hoolduse eest.

Näiteks reedel, 28. mail toimub Jäneda lossi saalis seminar, kus Reet Palusalu Räpina aianduskoolist ja Maria Palusalu Eesti Nooraednike Liidust räägivad lumerohke talve mõjudest taimestikule. Juttu tuleb ka linnahaljastuse kaitsmisest kloriidide eest, lillepeenarde rajamisest, hooldamisest; multši ja geotekstiilide kasutamisest.

Laupäeval toimub aga samas uudsete taimede esitlus ning nooraednike liidu istutusala rajamise praktikum.

http://aedjakodu.tarbija24.ee/?id=267447

Sisestatud: 20.05.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Kvaliteetne batuut – kauakestev rõõm

Kvaliteetne batuut – kauakestev rõõm

Üks atraktsioon, mis väliüritustel igal juhul lapsi tõmbab, on kindlasti batuut. Samal põhjusel on ka batuudikeskused popiks muutunud – kellele ei meeldiks siis nii kaua hüpata, kui vähegi jaksu on? Kui aga väliüritused kodulinna kätte ei tule ning ei taha kogu aeg ka batuudikeskuse külastamise eest maksta, on võimalus osta koju üks korralik batuut. Kuidas aga valida välja kvaliteetne batuut, mis pakuks mitme aasta jooksul kõikidele rõõmu?

Studio Nelk soovitab: efektsed toataimed ja värske lilleilu rõõmustavad silma ja rahustavad meelt

Studio Nelk soovitab: efektsed toataimed ja värske lilleilu rõõmustavad silma ja rahustavad meelt

Kodu punumise lõppjärgus, kui siseviimistlus tehtud ja mööbel paigas, saab lõpuks asuda garneeringu juurde ehk anda ruumile sisustuselementide näol viimast lihvi ja karakterit. Sisustustektstiilide ja (tarbe)kunsti kõrval mängivad interjööri ilme loomisel olulist rolli ka toataimed – lisavad need ju ruumile rohkem elu ja hubasust ning loovad suurepärase võimaluse tuua tuppa rohkem rohelust, mida meie põhjamaises kliimas nappima kipub.

vaata kõiki